Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Gudrunskan

Medlem
 • Content Count

  98
 • Joined

 • Last visited

About Gudrunskan

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gudrunskan

  Lång väntetid phuket flygplats

  När vi åkte för 2 veckor sedan kom vi till flygplatsen vid 23.30. Vi fick köa för att komma in på flygplatsen i c.a 40 minuter sedan stod vi i kö c.a 40 minuter för att checka in. Säkerhetskontrollen tog c.a 20 minuter och sedan var det immigrationen på c.a 20 minuter... Vi hade tur som skulle med planet som gick 03.00 så vi var ute i god tid men från början hade vi tänkt åka så vi var där 2 timmar innan avresa...då hade vi antagligen inte hunnit :-O
 2. Då jag inte hört talas om detta tidigare ville jag upplysa om det. Sedan kan man ju ta emot informationen och strunta i det om det inte påverkar en själv. Men någon kanske blir glad av varningen tänkte jag. Enligt läkaren jag träffade är det här vanligt där det finns mycket hundar. Hon har behandlat många turister för samma. Vi upptäckte ju detta när vi kom tillbaka till Khao Lak efter vår vecka på Koh Lanta och läkaren vi träffade arbetade på Bangkok Medical Center i Khao Lak men även i Phuket om jag förstod henne rätt. Så det finns nog lite överallt där det finns just hundar på stränderna... Jag lade ju ut 16300 baht på plats och anmälde skadan till IF igår där jag har hemförsäkringen. Idag fick jag besked om att 4614 SEK minus självrisk kommer att utbetalas de närmaste dagarna. Nu får vi hoppas mitt resesällskap får samma smidiga behandling av sitt försäkringsbolag.
 3. Gudrunskan

  Landar i Phuket

  Vi drog direkt till Khao Lak där vi bodde på Happy Lagoon bungalows. Vädret var helt ok. Molnigt men även en del sol. Någon regnskur.. Stannade en vecka och drog sedan till Koh Lanta, Klong dao Beach där vi bodde på Diamond Sand Palace (bakom Black Coral restaurangen) Mulet väder i princip hela veckan. 2 dagars helregn... Drog tillbaka till Khao Lak och Happy Lagoon bungalows då vi förälskade oss i stället :-) då fick vi helt OK väder sista veckan. De två sista dagarna spenderade vi i Phuket på Kata Beach där vi bodde på The Kata Orient House. 2 helmulna dagar... Men men, det kunde varit värre :-)
 4. Hej! Precis hemkommen efter 3½ vecka i Thailand. Spenderade 1 av dessa på Koh Lanta, Klong Dao Beach. När vi åkte därifrån drabbades jag och mitt resesällskap av kliande blåsor under fötterna. JAg i hålfötterna och hon i tårna... Efter någon dag började det ringla sig utåt från utslagen. Uppsökte läkare i Thailand som sa att det var Hakmask. Detta får man från bland annat genom att larver som finns i hundavföring tränger upp i huden och lever runt. Sjukt obehagligt. Fick behandling 16300 baht / person på plats. Latjo! De skar i våra fötter och behandlade med maskmedicin lokalt och rengjorde. Satte antibiotikadropp förs på sjukhus men på natten kom de till hotellrummet och gav oss drop :-) och sedan antibiotika och maskmedicin i tablettform i en vecka.... Tog 4 dagar innan larverna dog. Så sjukt obehagligt att ha levande varelser i fötterna!! Och ont och kliande var det också. Förstörde lite resten av semestern då man inte kunde bada mer... På Klong Dao Beach kryllade det ju av hundar så jag är 99% säker på att det var där vi drabbades. Jag kommer ALDRIG gå barfota på stranden i Thailand i fortsättningen, kommer införskaffa plasttofflor och rekommenderar er att göra samma!
 5. Gudrunskan

  Drar på lördag. Men vädret?

  Tack! Får göra det när det inte är mitt i natten i Thailand då kanske :-P Men en väninnas väninna kom hem efter två veckor i Phuket...de hade haft regn och mulet alla dagar utom 2 :-o Maj gadd... Blir mer och mer sugen på Koh Samet...det är så mysigt där ju...
 6. Jaha. Läste idag att det är urtrist väder i södra thailand och kommer så vara ett tag. Regn och åska.... Landar i Phuket på söndag och har 2 dagar inbokade i Khao Lak. Sedan har vi inga planer... Vaffan....Ska man boka flyg till bangkok och dra till Koh Samet eller Koh Chang istället...är det bättre där? Ska vara borta 3½ vecka...tänkte man kanske skulle dra uppåt i nån vecka och dra tillbaka när vädret blir bättre?
 7. De gånger vi varit i Thailand har vi enbart haft de första nätterna bokade, sedan har vi begett oss ut och letat boende. Vi vill bo billigt, men inte super sunkigt...försöker hålla oss runt 250 kr (typ 900 baht blir väl det?) / natt / rum (500 kr totalt per natt) Boka hemifrån är så svårt, man vet ju inte läge osv...och så är det så dyrt.... Detta har fungerat när vi varit på Koh Samet, Koh Chang, Koh Lanta, Ao Nang och Phuket i både december och januari...men senast för 4 år sedan... Är det fortfarande så att det fungerar eller bör man boka hemifrån? Vi ska väl besöka Khao Lak, Koh Pangan, Koh Samui och Ao Nang den här gången...
 8. Gudrunskan

  Landar i Phuket

  Tack för alla era svar! Uppskattar det verkligen!
 9. Gudrunskan

  Landar i Phuket

  Hej! Stort tack! Ni har övertalat mig. Det blir Khao Lak. :-) Sedan är frågan, Koh Samui (eller Koh Pangan som rekommenderas ovan) eller Koh Lanta... Alla säger att vi måste ha hamnat på fel sida av ön sist jag var där för stranden var stenig och inte alls trevlig. Det var långt till "civilisation" och ganska öde...Sedan hjälper ju inte att det var där jag blev magsjuk min bild av Koh Lanta (orättvist jag vet :-)) om vi skulle välja Khao Lak, sedan Koh Lanta och avsluta med typ Nyår i Ao Nang eller Khao Lak, Koh Samui och avsluta med nyår i Ao Nang.... När vi var på Koh Tao sist åkte vi nattbåt och sedan taxi till Phuket. Tyckte det var en upplevelse som hette duga att åka den nattbåten och skulle gärna göra om det och den borde ju utgått från Koh Samui. Men frågan är var vi "landade" om det är en lång resa till Ao Nang då...minns ärligt inte hur lång resan var till Phuket men det var ju en bit...
 10. Gudrunskan

  Landar i Phuket

  Hej! Stort tack för ditt svar. Blir mer och mer sugen på Khao lak när du beskriver det! Lugnt har vi det gärna, men lite liv och rörelse måste det ju också finnas. Låter som Khao Lak kan vara vår grej då! Vi har varit i Thailand sammanlagt 4 ggr, 2 ggr i december och 2 ggr i januari och har aldrig haft problem att få tag i boende. Men sist vi var där var för 2 år sedan, det kanske är svårare nu än tidigare? Vi letar alltid så billigt boende som möjligt. Hej! Tack för dina tips! Hua Hin har vi aldrig varit i. Kan inte alls säga vad som gör det men jag har en känsla av att jag inte skulle tycka om det. Men som sagt vet inte varför jag känner så. Bangkok valde vi att undvika den här resan, testat varje gång vi varit i Thailand men nu kände vi att vi gjort Bangkok liksom. eller ja naturligtvis inte men det är lite i hysteriska laget för oss :-) Vi var ett år på Koh Tao för att resesällskapet skulle ta dykarcertifikat. Där hände inte mycket :-P Jag har fått uppfattningen att Phangan är en festö, mer för ungdomar men det kanske är fel? Tack för tips. Får googla på Koh Phangan tror jag bestämt! Jo vi har väl tänkt Ao nang en del av resan men endast några dagar. Första gången var det Patong. Vi lämnade hotellet fullt betalt och drog till ett hotell på Kata Beach istället. USCH för Patong! Men nästa gång vi var där åkte vi till Kata beach igen, men näe. Alla som var där var Svenskar. Det var FÖR hysteriskt. Att gå på restaurang där menyer står på svenska etc...nej. Ao Nang är lite i hysteriska laget för oss också MEN inte i närheten av Phuket...Nackdelen med Ao Nang var ju att man var tvungen att dra sig ut varje dag för bad. Det var inte bara att gå ner till stranden å lägga sig. Men resorna ut var så klart underbara!
 11. Gudrunskan

  Landar i Phuket

  Hej! Den 11/12 landar vi i Phuket för en 3.5 veckas vistelse i thailand. Vi reser 2 vuxna och 3 barn på 10, 15 och 16. Vi har inga direkta krav på vår vistelse, förutom att vi INTE vill vara i Phuket. Har varit där 2 ggr och flydde därifrån varje gång. Funderar på var vi ska landa, ska man testa Khao Lak? Kanske åka från flygplatsen till Khao Lak och vara där i några dagar för att bege sig till Koh Samui eller Koh Lanta...Eller ska man boka 1 natt i Phuket och bege sig ut mot annat dagen efter? Vi har varit på Koh Lanta 1 gång och var inte överväldigade. Alla säger till mig att vi måste ge Koh Lanta en ny chans? Jag är lite sugen på Koh Samui då jag aldrig varit där. Resepartnern har vait där och tyckte om ön. Med tanke på kungens död, kommer det vara något jul och nyårsfirande i Thailand? Har tidigare firat jul och nyår i Ao Nang, ska vi satsa på det igen eller stanna på typ Koh Lanta eller Koh Samui? Vi vill ju gärna ha lite "festligheter" på jul och nyår... Vi har inget boende bokat över huvud taget och är rätt blanka i vår reseplanering. Hur hade ni gjort om ni kom till Thailand 11/12 och åker hem igen 4/1. Vad rekommenderar ni oss?
 12. Jag har sett den på apoteken här...
 13. Gudrunskan

  Kiwi brand knivar på Koh Chang

  På tesco lotus express i kai bae fanns kiwibrand knivar i både plast och trä så de finns nog på de andra tesco också ;-)
 14. Hittade kiwibrand knivar på gatan utanför bayokie sky i Bangkok för 50 baht styck!
×