Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

AndersG

Medlem
 • Content Count

  4,331
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by AndersG

 1. AndersG

  Aterkommen

  Martin har inte gjort något åt rasist svinen, det har gjort dom flesta andra har dratt, rasisterna har också stuckit då dom inte längre har någon publik. Skulle forumet mot all förmodan komma tillbaka så börjar garanterat rasisterna skrika ut sitt hat och sin skräck här igen.
 2. AndersG

  Vart är ni på väg?

  Har inte bott på Hilton Sukhumvit än men får hyfsade omdömen. Föredrar egentligen läget på Millenium men var rätt dyrt i år samtidigt som Conrad hade ett kalas pris, som Diamonds håller vi oss helst inom Hilton sfären, att va garanterad tillgång till loungen är rätt bra!
 3. AndersG

  Vart är ni på väg?

  2 nätter på Conrad, bkk. Sen förmodligen en sväng till Vietnam och sedan västkusten i vanlig ordning. Avslutar med 2 nätter på Hilton Sukhumvit.
 4. AndersG

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Om 42 dagar får Qatar räkna med större åtgång av skumpan.
 5. AndersG

  Qatar airways

  Logga in med efternamn och boknings nummer på Qatar hemsida. Övre däck på a380 kan du bara boka när incheckningen börjar om du inte ha status inom one World.
 6. AndersG

  Taxfri om man ska mellanlanda

  Inget problem så länge du inte ska till Australien, stå på dig om någon försöker neka att sälja. Säkerhetskontrollen vid transfer ( om det ens är någon) är rätt snabb och ingen mening med att plocka upp vätskor eller datorer.
 7. AndersG

  Gått i graven?

  Det var anledningen till att jag kan slutade på forumet. Inlägg som på dom flesta forum lett till omedelbar avstängning ledde här inte till något. Martin verkar tro att det har med FB att göra men själv är jag rätt övertygad om att hade han sparkat ut ett halvdussin personer så hade han fortfarande haft ett populärt forum.
 8. AndersG

  Mellanlandning

  Nej. VIsum behövs nästan aldrig vid mellanlandning. Om där är svensk medborgare kan du landa eller stanna i dom 3 länderna utan visum.
 9. AndersG

  Finnair VS Turkish business?

  Har man tid kan ju annars åka in till Istanbul! Vi flög Athens - Manchester via Istanbul för några år sen med ett 23.5 timmars "byte". Helt perfekt för en dag i Istanbul! Istanbul är härligt! Sämst var Turkish så hypade business lounge i Istanbul! Plus i kanten för omelett kock men det enda i övrigt att äta till frukost var panini och några ostbitar, inget större bekymmer om man hade flyget business men vi flög apklass och kom bara in för att jag var star guld.
 10. AndersG

  Gått i graven?

  Åkte fler svenska turister till Thailand 2016 än 2015 och 2014, bara marginellt färre än 2013. Jag gör mitt bästa för att inte göra några inlägg på forumet, jag tror jag vet varför andra också håller sig borta och jag tror att du också vet det.
 11. AndersG

  Finnair VS Turkish business?

  Tror att finnair har dom nya lie flat stolarna på samtliga A330 numera.
 12. AndersG

  Valutan/Kurser

  Korrekt kurs om du vill växla baht till NOK, vill du växla norska kronor till Baht så blir kursen rätt mycket sämre...
 13. AndersG

  Byte av namn på biljett

  Thai använder sig av nästan hela alfabetet med olika boknings klasser. Ring Thai och fråga vad som gäller för eran biljett. Flyg skatt brukar alltid gå gått få tillbaka men tar resebyrån en avgift för att boka av så är den ofta högre än skatten.
 14. AndersG

  Svenska familjen fast i Bangkok

  Förmodligen har dom bokat separata biljetter och helt enkelt kommit försenat till hemresan och då har Thai ingen skyldighet att hjälpa dom. Är Thai riktigt snälla så bokar dom om till något annat Thai flyg men är fortfarande hårt bokat efter jul/nyårshelgerna.
 15. AndersG

  peaceful resort, koh lanta

  Ligger 1 kilometer från stranden enligt deras egen hemsida.
 16. AndersG

  Koh Kradan, Bulon el någon annan ö

  Skulle förvåna mig om dom tjuvhåller några rum men skadar inte att kolla direkt med reef resort bara i fall att...Kan också hända att dom får avbokningar så kolla om det går att ställa sig i kö. Väldigt sent ute så finns risk att kön är full. Nåt annat boende som är värt att bo i på Kradan känner jag inte till.
 17. Inom EU gäller det bara för den almänna sjukvården, inte privata sjukhus, är det verkligen vad ni är ute efter? Kan inte påminna mig att jag hört talats om någon som blivit utsparkad från ett statligt thailändsk sjukhus, är det vanligt? Vad skulle den praktiska skillnaden bli mot idag OM Sverige gör som ni vill?
 18. AndersG

  Coop Medmera kort

  Om man bara lägger 15000 kr om året i utländsk valuta så finns det väl ingen anledning att böka till det men om man lägger mer pengar så blir det strax en bra hög som man skänkt bort till banken. Nu har jag ingen större koll på svenska konton men är inte det här kortet i stort sett det sista med 0% valuta påslag? Har också fördelen av att det är ett kreditkort och därmed ger det konsument skydd som bara ett kreditkort kan ge.
 19. Rätt ödsligt här men beror nog mest på att Martin som äger forumet vägrar att stänga av någon och när någon av forumets få rasister drar igång så sticker dom nya direkt. För att återgå till ämnet så tror jag du du får svårt att övertyga svenska skattebetalare att dom ska betala för sjukvård utförd på thailändska privata sjukhus för dom svenskar som lämnat sverige för thailand. Förstår att du försöker för är inte billigt eller ibland ens möjligt att hitta vettig sjukförsäkring när man blivit blivit äldre.
 20. Brukar inte posta här längre men... Hong Kong är härligt ock bra mycket bättre än Singapore! Hotel priserna är högre än Bangkok. Vinter vädret är svalt men finns ingen anledning att packa vinterjackan. Värst är vädret under sommaren när det är för varmt, regnar mycket och nån tyfon kan dra förbi! Flygplatsen är en av mina favoriter, jag tar en öl på en bar med utsikt över allt stök nedanför och tjejen drar iväg till Zara. Om ni åker till Hong Kong så ta tillvara på möjligheten att checka in bagaget på hong kong station eller kowloon station! Dom flesta bolag är med och går vanligen att checka in 24 timmar till 90 minuter före avgång.
 21. AndersG

  Nu även bubbel på Qatar

  Det är slut med det på Qatar. Vill du ha bubbel så får du flyga Business.
 22. AndersG

  Lufthansa till Bangkok!

  Om du inte vill betala för att välja plats i förväg så gör online checking när den öppnar så har du betydligt större möjligheter att få dom platser ni vill ha. Har inte åkt långdistans lufthansa sen hedenhös men är ändå övertygad om att det du nämner är gratis. Väljer själv andra bolag men lufthansa är ett kvalitetsbolag och inget skitbolag typ norwegian.
 23. AndersG

  Lufthansa till Bangkok!

  Så vitt jag vet så tar lufthansa betalt om man vill välja plats i förväg men är gratis när online checking öppnar. Ska också gå när vanliga incheckningen öppnar men platserna är förmodligen rätt begränsade vid det laget.
 24. AndersG

  Ö luffa Krabi- Langkawi

  Kostar några baht mer men är smidigare att be boendet boka en egen minibuss så står det nån och viftar med en skylt när ni kliver av planet.
×