Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

MIA!

Medlem
  • Innehållsantal

    197
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om MIA!

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. MIA!

    Air Asia till Don Mueang?

    Alltså...förlåt en tydligen helt trög Göteborgska... Kommer alltså alla avgångar gå från Don Muang istället, från och med den 1 oktober? Alla - även de som redan är bokade? När hade de tänkt att berätta det för mig, tro? Jag har ju en bokning redan, för den 7 februari 2013 - och den står fortfarande listad som avgång från Suvvan när jag nu loggade in och kollade min bokning i AirAsias system. De har ju min e-mailadress liksom... Har ju iofs bara gått ett par dagar sedan pressreleasen, men ändå... Även vi har 3 timmar på oss - vilket ju kändes som mkt gott om tid...men nu vete sjutton om man inte skulle boka om i så fall? Och fråga två är ju om prisskillnaden AirAsia och ngt av de andra bolagen som flyger Bkk-Krabi är så stor när man nu får lägga till taxikostnad mellan flygplatserna?
  2. MIA!

    Gaaaah!

    Det är vid försäkringen som man måste klicka "Cancel" för att verkligen få bort den. Systemet frågar typ "Vill du verkligen ta bort försäkringen. Om du inte vill ha försäkring, klicka "Cancel" - men man läser ju inte hela vägen där utan tänker att frågan är om man verkligen är säker på att man vill ta bort försäkringen och så svarar man "OK" istället. Och får börja om... Hela sidan är ju designad för att man skall göra de här misstagen - och jag var så sjukt nöjd att jag undvek att falla i några av deras små fällor ...ända tills jag upptäckte att det blivit fel ändå Det som hände mig var dock att när man får upp flygalternativen, precis i början, så är ju första flighten alltid "i-pluppad". Och efter att ha fått börja om då X antal gånger så missade jag just där att byta till dagens andra flyg, 10.30 istället för 6.35... Borde inte vara något i-pluppat, utan att man aktivt måste välja något. Men det är väl ännu en fälla, antar jag. Betr stolsplacering så spelar det inte mig så stor roll var jag sitter för en 1,5-timmesflygning
  3. MIA!

    Gaaaah!

    Tack för stödet hörni Skönt att det inte bara är jag som råkat ut för detta. Jag är ju en galet noggrann person - så att detta hände mig är rent obegripligt, om man känner mig... Ps. Tack Martin för att du flyttade inlägget - det är ju såklart där det skall ligga
  4. MIA!

    Gaaaah!

    Aaaah - gud är god, även mot slarviga resenärer. Det visade sig att jag i min panik inte fattade vad det stod. Det jag skulle betala var mellanskillnaden. Alltså mellan vad det totala priset inkl ombokningskostnader var - 12400 THB - och det jag tidigare hade betalat - 9900 THB. Alltså 2900 THB ungefär. Så all is good och jag har nu rätt avgångstid och fick betala sisådär 700 kr för mitt misstag. Smällar man får ta - och definitivt billigare än att helt boka om
  5. MIA!

    Gaaaah!

    Ja, helt rätt att det går att ändra - men det är skitdyrt. Hela ändringen skulle gå på över 12000 thb, när jag från början bara betalade 10000. Blir ju billigare att boka om då. Men så är ju frågan om jag måste boka om _helt_ eller om jag kan strunta i nerresan, eller om de avbokar vår återresa om vi är no-shows för nerresan (befarar detta).
  6. MIA!

    Gaaaah!

    Goddammit - nu har jag gjort det som jag aldrig kan fatta att folk råkar ut för... :'( Jag har råkat boka FEL tid på min flight. Var inne nyss och skulle boka AirAsia Bkk-Krabi t o r. Det strulade lite, så jag fick hålla på lite fram och tillbaka. Och jag var så jäkla noga med att få bort alla dyra seat assignments och reseförsäkringar och allt sån skräp - att jag HELT missade att jag den sista gången missat att byta tid på avresan från Bangkok! Så nu har jag bokat oss på ett flyg som går en timme innan vi ens anländer... *buääääh* Naturligtvis var det den "dyra" (allt är ju relativt, men ändå)biljetten också, 1790 thb. Returresan var en promobiljett (300 thb, som hittat). Och vi är 4 personer... Jag försökte gå in och ändra - men då får man ju betala både ny biljett OCH ändringsavgifter, för alla fyra. Visst måste det bli billigare att bara sumpa de biljetterna och boka nya för nerresan? Kan det bli problem om vi inte dyker upp till 6.30-flighten, att de avbokar även vår återresa? Någon som vet? Fan, jag är så jäkla sur nu att det ryker ur öronen. Jäkla skit!
  7. Ser fram emot att läsa kapitel två ikväll!
  8. MIA!

    Thailändare och (västerländska) barn

    Våra barn är ju avsevärt större och skulle definitivt protestera mot att bli ivägburna om någon nu skulle få för sig att bära iväg med 9-12åringar men jag förstår ändå vad du menar. Vår äldste pojke är blond, grönögd och har fräknar. Han blir brun, men inte alls som sin pepparkaka till bror som blir brun så fort han tar av sig tröjan. Vad den äldste också har är ljust hår på armarna, rätt mycket för att vara barn. När vi var på Koh Lanta förra året - och där tycker man ju att de _verkligen_ borde vara vana vid blonda nordiska ungar - så blev han stannad flera gånger av thai som ville "klappa" och känna på hans armar. Första gången blev han helt paff och bara stod där , de påföljande gångerna log han bara stort och drog åt sig armen igen (vi hade förklarat att det nog var håren de var så fascinerade av och att han inte behövde låta dem klappa honom men att han inte fick vara otrevlig).
  9. Åh, det gav verkligen mersmak! Ser fram emot nästa kapitel Gillade verkligen ditt sätt att skriva - språket flyter jättefint och du är lagom beskrivande med saker och miljöer. Helt i min smak. Riktigt bra jobbat!
  10. MIA!

    Booking.com?

    Detta att inhämta kontokortsuppgifter görs av i princip varje hotell vid bokning, inte bara av bokningssajter av typ booking.com. Ringer du ett hotell i Sverige t ex, för att boka ett hotellrum, så tar de dina kortuppgifter. De reserverar inte något belopp, utan du betalar när du checkar ut (med vilket kort du vill, det behöver inte vara samma kort du uppgett vid bokning). Däremot har de rätt att dra hela summan i efterhand om du inte dyker upp på hotellet (och alltså inte har avbokat i tid) - det är då de använder de kortuppgifter du uppgav vid bokningen. Så funkar det på booking.com också, alltså.
  11. MIA!

    Femte resan bokad :-)

    Härligt!! Vart bär det av den här gången? Vi var också nära att få med oss en annan familj, men de fick renoveringstrubbel och fick backa ur
  12. Jag skulle bara vilja invända lite - och säga att det trots allt är stor skillnad på en 3-åring och den 1-åring som TS har. Självklart måste icke simkunniga barn övervakas på stranden (även simkunniga barn, förresten) men på Klong Dao (och i viss mån Long Beach) kan en ettåring åtminstone sitta i den svalkande fuktiga sanden och leka - det går inte som jag upplevde det på Klong Nin. Vågorna är för stora och sista biten på strandremsan har för brant lutning. Betr Ao Nang - eftersom stranden där inte var/är speciellt trevlig så "måste" man ju åka ut med longtail till diverse - visserligen helt härliga - stränder. Och att göra det med två så små barn, varje dag man vill vara på stranden, skulle jag inte trivts med.
  13. Men så små barn som ni har hade jag absolut valt Klong Dao. Den är riktigt långgrund = lätt att springa ikapp små rymlingar som skall i och bada Dessutom - på kvällen drar sig havet tillbaka - och då promenerar man lätt som en plätt med barnvagn på den våta hårda sanden. Long Beach är jättefint, men det blir djupt ganska fort. Det är också hur lätt som helst att ta en bil/tuktuk/"lastbil" och åka till andra stränder för några timmar. Koh Lanta var för oss _total_ avkoppling. Vi bodde på Klong Dao, på Royal Lanta, i en familjebungalow (fast vi har större barn - de var 8 och 11 när vi var där). Trivdes galet bra och skall bo där igen nästa år när vi åker tillbaka. Det blir några nätter på Royal Lanta, sedan ut till ngn av Trang-öarna och så tillbaka till Lanta - fast då ngt hotell på Long Beach eller Klong Nin. Underbart att få 4 veckor i paradiset!!
  14. MIA!

    Hitta billiga biljetter med Air Asia

    Du får gå in på deras hemsida www.airasia.com. Där gör du en egen profil, lägger in all info för dig och dina medresenärer och signar upp dig så du får deras nyhetsbrev. Lite pyssel innan allt är klart - men då är det gjort. Ha passen till hands, för du skall ange allas passnummer och utgångsdatum.
  15. MIA!

    Hitta billiga biljetter med Air Asia

    Jag tror att vi både checkade in och skrev ut boardingkorten i en sån där automat när vi flög från Phuket till Bkk förra året. Från Bkk checkade vi in vid disken och det kostade inte pengar (men sånt ändrar ju sig då och då ). Men - bra - nu har jag en plan, konto är upprättat hos AirAsia, nu är det bara att vänta tills de billiga biljetterna släpps *väntar ivrigt*
×