Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

leendetslind

Medlem
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

leendetslind last won the day on December 23 2016

leendetslind had the most liked content!

About leendetslind

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Planerar nästa resa och funderar att lägga några dagar på Koh Samet. Varit runt en del i Thailand tidigare men aldrig på denna ö. Sitter och läser på lite grann och vill gärna ha era tankar kring vilken strand man ska välja. Gärna motivering varför och svar utifrån mina frågor nedan, smaken är ju alltid som .... Läste någonstans att det vid högvatten inte blir så mycket strand kvar, gäller det alla stränder eller är några bättre? Och det beror väl självklart när vi är där, högvattnet varierar ju. Samtidigt vill vi uppleva den fina sand som Koh Samet är känd för, vilken är finast/vitast/mest finkornig? Om man vill ha lugnt på dagen men gärna ha närhet till lite liv och rörelse kvällstid, vilken strand är bäst då? Finns det hyfsad snorkling direkt från strand någonstans? Något specifik hotelltips? Spanat in Samed villa resort, ser väldigt mysigt ut. Ha det gott! Linda
 2. leendetslind

  Filippinerna 2017

  Var i Filippinerna 2018. Otroligt vacker natur, fina stränder. Ingen rolig mat men billigare. Besökte Malapascua (underbart), Bantayan (inget att ha) och Boracay. en vecka efter att vi lämnade boracay så stängde de ön. Extremt mycket alger, vi vägrade bada där, åkte till annan strand. Flera trampade på sjöborrar som gömde sig i algerna. Nu ska boracay var upprensat men om jag åker tillbaka till filippinerna så blir min rutt att landa i Cebu och sedan åka till öarna i öster och söder. Dock blir det nog Thailand nästa gång, maten lockar! #lovepapayasalladmusteatatleastoneaday
 3. leendetslind

  Koh Lipe

  Följer detta då jag också funderar på Lipe nästa år. Dock inte förrän i mars.
 4. inte varit aktiv på nåt år plus...... men här var det sig likt
 5. leendetslind

  koh Ngai/Hai Feb/mars 2015 ?

  Fast jag tror inte att dyrt hotell är lika med sköna sängar. Inte enligt min erfarenhet i alla fall.
 6. leendetslind

  Förlovning

  Själv hade jag nog valt stranden i solnedgången typ men om du inte vill ha det traditionella och nåt mer udda så ska du väl kanske inte göra så. Varför inte uppe i luften, det är inte löjligt alls. Eller i ett vattenfall eller när ni kommit fram och den härliga känslan av att äntligen vara på plats infinner sig. Gå på din känsla av vad som vore mest minnesvärt för er Lycka till!
 7. leendetslind

  Nyårsafton i Khao lak

  Hade kontakt med mitt hotell och det verkar som att man inte har något firande i år nej. I khao lak brukar det tydligen vara fyrverkerier längs hela stranden men inte i år tydligen pga kungens död.
 8. leendetslind

  Nyårsafton i Khao lak

  Tack för tips. Har bokat bord, fast vid stranden. Skönt att ha det bestämt eftersom vi kommer ner på nyårsafton.
 9. leendetslind

  Nyårsafton i Khao lak

  Jag och mina två barn (13 o 16 år) anländer till Khao lak på em/kväll på nyårsafton och jag funderar lite på vad man ska hitta på då? Hotellet har tack och lov inte obligatorisk galamiddag och därför undrar jag om ni har några tips på om nåt särskilt händer, tips på nån restaurang eller liknande? Har varit i Khao lak flera gånger men aldrig på nyår.
 10. leendetslind

  Khao Lak boende var

  Hej! Svarade i en annan tråd med liknande fråga, läs mer där om ni vill Håller med om nang thong bay resort, bra ställe, bra pris. När det gäller dykbåt så har jag åkt med MV Oktavia. Det är en svensk ägare och de är väldigt seriösa och noggranna med säkerheten. Man bor i egen hytt (2 pers) vilket inte alla andra båtar har. Ganska spartant visserligen men vi var ändå nöjda.
 11. leendetslind

  Kao lak

  Hej! Jag har varit i Khao lak 2 gånger och bott på stränderna bang niang, nang thong, khao lak (södra) och white sand beach/coconut beach (osäker vart gränsen går). Jag åker dit 30 dec igen och har då bokat en vecka på Nang thong bay resort http://www.nangthong.com/rates-reservation.htm. Där har jag bott innan och tycker det är bra. Ligger precis vid stranden nang thong, som namnet antyder. Du bokar via mejlkontakt. Vid denna strand är det en liten promenadsträcka upp till huvudgatan där man hittar alla restauranger och affärer. Andra veckan kommer vi lyxa till det och bo på apsara beach resort. Den stranden har jag ej tidigare bott. I januari i år bodde jag på Fanari som ligger vid stranden bang niang. Hotellet var bra men man får gå en liten bit till stranden och just vid den delen är delar av stranden uppbyggd med cementvallar, tycker det är bra att man vet detta. Lite mer söder eller norr så är stranden fin och mer tillgänglig. Detta centrum ligger närmare men jag tyckte inte om det lika mycket som vid nang thong helt enkelt, är väl en smaksak. Många åker över dan till white sand beach som ligger norröver och då anländer man oftast till white sand beach restaurang and bungalow. Man hyr solstol där över dan. De har ett antal bungalows om man vill prova på att bo där. Här bodde jag några nätter i januari för 400 kr natten. En fin bungalow som hade allt du kunde önska. Bästa wifin på hela resan. Det är tre ställen som ligger precis bredvid varandra och ägs av tre syskon (el släktingar i vilket fall, blanda ej ihop detta med ao thong beach bungalow som ligger bredvid, ägaren där är inte alls lika trevlig enligt mig). http://true-beachfront.com/hotel/white-sand-beach-restaurant-bungalows/khao-lak-thailand Vi kanske ses
 12. leendetslind

  hotel i AoNang, hjälp att välja

  Jag bodde på Tipa resort för två år sedan. Vi bodde i ett rum inte så långt från poolområdet. JAg vet att det finns bungalows också men de verkar inte så bra om man ska tro tripadvisor. Rummet vi bodde i var jättefint. Den största säng jag stött på. Trevlig balkong. Helt ok poolområde, inte det bästa men helt ok. Frukosten var bra i mitt tycke. Minns ej om det var nån som gjorde omelett (äter inte det ändå).
 13. leendetslind

  Mat

  När jag var i Thailand med mina barn när de var små (5 och 8 år) så funkade det bra med kyckling i ostronsås, kyckling med sötsur sås. Ostronsåsen är ju mild och lite salt och gillade de inte såsen så åt de åtminstone kycklingen. Ris eller pommes till det. Kycklingspett med jordnötssås (be om mild sås) funkar säkert också. Mycket kyckling blir det :)Sen finns det ju europeisk mat också men det är ju kul om barnen provar lite av det inhemska. Missa inte pannkakorna du köper på gatan, på restaurangerna brukar det vara en annan variant, typ amerikanska pannkakor.
×