Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Cilja

Medlem
 • Content Count

  334
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Cilja

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Cilja

  Kontakt till Andaman Beach Koh Jum

  Tack för tips om Maj-Britt! Hon ska försöka hjälpa mig Har ej provat ringa. Erfarenheten säger mig att det oftast kostar mer än det ger
 2. Hej, har försökt få kontakt med Andaman Beach Resort på Koh Jum. Har både mailat och försökt nå dem via Facebook men inget svar på en månad! Någon som vet hur man kan nå dem?! Någon som är där just nu och kan kolla?
 3. Åkte med detta plan inatt. Vi hade också fått ändrat till 3 där uppe och en där nere. Ringde Qatar och de där uppe går EJ att välja via internet. De är låsta för exempelvis personalen. Dock så "låses de upp" vid incheckningen på flygplatsen. Vi hade is i magen och behöll 3 uppe och en där nere. När vi kom till Suvvan i går kväll så sa vi att en av våra platser hamnat fel vid planbytet och att vi gärna ville sitta ihop där uppe. Tjejen i incheckningen ringde ett samtal och vips så hade vi alla fyra där uppe. Vet inte om det var såååå mycket bättre - det var ju en mindre avdelning men i övrigt tyckte jag det såg ut som där nere.
 4. Jag sålde den! Åker med vanlig necessär i den incheckade resväskan. Tack för alla svar även om jag kan tycka att mer än hälften av svaren var ganska irrelevanta. Men det är ju som vanligt här inne
 5. +1 på det. Efter att ha googlat själv och sett bilder så tror jag nog inte att det finns någon som reser på en thailandssemester och släpar med sig ett sånt åbäke så det blir nog svårt att få svar av resande med dessa. Hur tänker du när du vill släpa med den undrar jag nyfiket? Kan nog instämma i det. Men det kan kanske kännas som om man är otacksam om man inte tar med sig en present som man fått just för resan? Ja det var så jag kände lite... Tanken bakom presenten var väl just att jag haft incheckade hudkrämer som gått sönder och kladdat ner kläder. Det var dessutom en dyr Rimowa box jag fick. Jag är ingen dragqueen och jag har inga mängder med smink med mig. Dock så använder jag ansiktskräm (natt och dag) bodylotion, duschkräm och solkräm från märken här hemma. Dessa vill jag ha med mig. En Beauty box är alltså som en necessär fast i "resväskeutförande" lika hårt material som en hård resväska men storlek som just stor necessär. http://www.väskan.com/art/rimowa-salsa-deluxe-beauty-case-35-cm
 6. Ja den är ju lite för stor för att ha i resväskan. Men den är ju "hård" och har TSA lås så det var därför jag funderade på om man kunde checka in den... Värdelöst.
 7. Hej! Har precis fått en jättefin beautybox i present. Tänkte ha den när jag reser till bla Thailand i vinter. Men nu blev jag osäker - checkar man in den med allt det övriga stora bagaget?! Känns som att en sån liten väska blir ömtålig bland allt det andra. Och om man bara får checka in ett bagage så är det ju kört... Jag kan ju omöjligt ta med den på planet (pga alla vätskor). Helt plötsligt kändes min fina present något strulig Tacksam för all input i denna mycket viktiga fråga. (Ja jag är tjej)
 8. Vår thailändska hotellvärd rekommenderade Sprite/Sevenup då det innehöll citrongräs - vet inte om det stämmer men man blir ju desperat till slut och provar allt. Prova även att äta typ Piggelin glassar (is) då man får i sig vätska sakta. Man ska inte dricka för mycket för fort utan typ en-två matskedar/minut. Krya på dig och lycka till.
 9. Cilja

  Restauranger koh lanta?

  Papas ute på piren (till höger) i Saladan tyckte vi var väldigt bra! Sawadee är våran absoluta favorit - ligger längs gatan vid Klong Dao typ mittemot Southern Lanta infarten.
 10. Cilja

  Koh Lipe eller inte

  Vi åkte till Lipe med färjan från Lanta - den tog 8 timmar (!) Vi kommer inte att välja det igen även om Lipe var fantastiskt! Ett jäkla stök med båtbyte mitt upp i allt, och med den typiska Thai-style; nej vi ska inte byta båt och sen två sekunder senare "Alla måste byta nu!" Väskor som kastas fram och tillbaka. Det är ett under att man fick med sig packningen. Sjögång som gjorde att man inte kunde gå på toa (man ramlade praktiskt taget ut i gången när man försökte göra det man skulle). På toan var et 50 grader plus och luktade hemskt. Vi försökte göra det bästa av det men - nej nästa gång blir det flyg till närmsta hållplats Ett förslag är Koh Ngai - inte alls lika långt att åka men inte lika mycket att göra som på Lipe - dock fantastiskt fint och mysigt för ett par dagar.
 11. Cilja

  Hur klarade dina barn flygresan?

  Som jag skrev - de nämner inte ens detta. De vet att de kommer må dåligt och att vi gör vad vi kan för att de ska må bra under resan. Ställa in pga illamående is not an option varken för dem eller oss. Kan även tillägga att den ena blir åksjuk så fort vi åker bil men vi ställer inte in bilresorna heller
 12. Cilja

  Hur klarade dina barn flygresan?

  Bara 4 gånger men vill tillägga att de inför varje resa inte ens gnäller över detta. De vet att det är ett trist faktum men att det går över när vi är framme i underbara Thailand. Blir 5:e resan i jul och de nämner inte ens att flygresan blir trist. Idag är de 12 och 14.
 13. Cilja

  Hur klarade dina barn flygresan?

  Våra barn blir flygsjuka så de sitter rakt uppochner likbleka i ansiktet med påse i knät eller sover... Piller från apoteket i Sverige funkar ej. Gula små piller från Thai pharmacy till hemresan brukar hålla dem sovandes från startbanan och hem. Åldern har varit 7-11 samt 9-13 år.
 14. Cilja

  Samed Pavillion eller Samed Cabana?

  Tack alla för input! Inte för att det blev lättare Det här med pool är mest för att vi vuxna skall kunna sitta och slappna av utanför rummet på eftermiddagen (medans man gör sig i ordning osv) Med 4 barn i åldern 12-14 så är faktiskt pool ganska roligt. Har fått offert på poolside room på Cabana vilket gör att den tid vi inte tillbringar på alla underbara stränder faktiskt blir rolig även på hotellet.
 15. Cilja

  Samed Pavillion eller Samed Cabana?

  Precis. Pool är ett måste
×