Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

aehn

Medlem
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

About aehn

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. NI pratar nog nu om PC laptops, och jag har en sådan också, och där måste man, om man nu skall klippa sönder kabeln, göra det mellan kontakten och den svarta omvandlaren kan jag tänka. Men annars har jag några desktop Macar, och de har bara kablar som sitter fast i själva datorn, så strömomvandlingen sker inuti datorn. Men är inte så sugen på att klippa sönder dessa kablar. Tycker det borde finnas någon slags kontakt-adaptor liknande den n1an länkade till i tidigare inlägg. Den kanske fungerar, eller inte, osäkert då den inte nämner att den passar Thailändska kontakter specifikt.
 2. Ah tack, missade länken, men där står att den har anslutning "Apparater från Australien, England, Europa, Italien, Kina, Schweiz och USA " Men får hoppas att det kanske går att köra Thai också även om det inte står något om det där.
 3. Nja, känns sådär att klippa av sladden, men visst, om ingen annan lösning fungerar så... Är det inte Svenskt till Thai? Eller går det att köra omvänt också? Det är det jag behöver, alltså Thai till Svenskt.
 4. Har Thailändska datorer som jag tänkt använda i Sverige, men de har Thailändska kontakter, 3 pinnar med jord, någon som har erfarenhet av detta? Borde finnas adaptor från Thailändskt till Svenskt? Eller hur har ni gjort som köpt elektronik och använder i Sverige?
 5. Går inte att svara på med dom uppgifterna. Skatteavtalen brukar ange att aktiefonder ska beskattas i det landet man är skatterättsligt bosatt men finns inget direkt samband mellan folkbokföring ock skattskyldighet, man kan också va folkbokförd i Sverige men en viss inkomst beskattas i landet det uppstår och vise versa. Säljer du dom året innan du flyttar hem borde det va grönt. För inskrivning skulle jag använda termen register in the population registry. Register in population registry. Ok, låter som ett bra alternativ. Jag har inte skatta någon lön i Sverige.
 6. Reapplying, registration, ok, men för vad? I am going to reapply for? Or register for? Det är ju exempelvis inte citizenship.
 7. Jag har dem i Sverige
 8. Har lite fonder, har varit utskriven ur Sverige ett bra tag. Skattar alltså inte i Sverige. Men skall eventuellt flytta tillbaka Sverige. Och i såfall vill jag inte skatta på mina fonder och tänker isåfall sälja dem först. Hur pass långt i förväg måste jag sälja fonderna, innan inskrivning i Sverige igen? Någon som har någon erfarenhet av detta? Och en annan fråga, vad heter inskrivning på engelska?
 9. och vem ligger bakom terrordåden denna gång? Vågar man gissa?
 10. Det verkar vara en himla låg gräns. Konstigt. Har kollat runt på vad dom säger på andra forum och dom flesta säger 50 000 baht... Ja som sagt, skickade just 100 000 kr, och det var inga problem. Skickade du typ 500 000 baht då? Är kanske olika från bank till bank då hur dom tolkar reglerna... Jag skickade 500 000 thb, No pombem!
 11. Det verkar vara en himla låg gräns. Konstigt. Har kollat runt på vad dom säger på andra forum och dom flesta säger 50 000 baht... Ja som sagt, skickade just 100 000 kr, och det var inga problem.
 12. tack alla, kom just från banken nu, vet inte vad som väntar på den svenska sidan, men härifrån var det inga problem alls, inte hittills i alla fall. Så det där med max 50 000 thb, stämmer inte.
 13. Läs frågan igen Han vill föra över 100 000 kr... Men man får la bara föra ut 40-50 000 baht? alltså cirka 10 000 kr... Var har du hört att man bara får föra ut 40-50 000 thb? Kollade upp det nu och det är 50 000 baht som gäller. Vill man föra ut mer måste man söka tillstånd.. Låter ju helt vansinnigt! Hmmm
 14. Läs frågan igen Han vill föra över 100 000 kr... Men man får la bara föra ut 40-50 000 baht? alltså cirka 10 000 kr... Var har du hört att man bara får föra ut 40-50 000 thb?
 15. aehn

  Träffade thai tjej på Phuket...

  precis min åsikt.
×