Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

dtbkk

Medlem
 • Content Count

  1,049
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by dtbkk

 1. dtbkk

  Bangkokbilder

  Har aldrig startat en tråd förut så vi får se hur det går. Men jag kallar den bangkokbilder. Tänkte vi kan hjälpas åt att slänga upp bilder från Bangkok helt enkelt. Lunchtid idag vid MBK:
 2. dtbkk

  Bangkokbilder

  Bangkokvy!
 3. dtbkk

  Jättemånga frågor!

  När ska du till Bangkok? Vad är du intresserad av? Lättae att tipsa om event, och saker att göra om vet lite inriktning. Det finns ju trost allt extremt mycket att göra och se.
 4. Vore kanon. Har skickat PM, hoppas du fått det! Hörs fredag em.
 5. Hur var det? Bangkok när? Vore kul att ses? Jag landar fredag igen efter resa...
 6. dtbkk

  flygbussar i bangkok?

  Tog buss på Don Muaeng till BTS Saphan Taksin för 30 baht helt nyligen.
 7. dtbkk

  Qatar

  Håller med. Qatar är mycket bra. Jag har flugit långt (6-14 timmars flygningar) med halvdussin bolag (Lufthansa, Thai, ANA, Turkish, American, Qatar, SAS) de senaste månaderna. Qatar överlägset nummer 1 av de bolagen enligt mig.
 8. dtbkk

  Lyx i Bkk

  Frukost = Fanns allt. Massa olika bröd, pålägg, sallader, asiatisk station, äggstation, massa olika juicer etc. Bra service rakt igenom. Man sitter vid floden ute eller inne så riktigt nice. Rummen har alla fönster mot floden / mot staden. Jag bodde på 28 (eller var det 25?) våningen så såg bra. Litet gym men det räcker. Bra pool, dock inget för den som vill simma många långa längder. Egen båt ner till Saphan Taksin och BTS in mot stan.
 9. dtbkk

  Lyx i Bkk

  Bodde på Peninsula för några veckor sen. Världsklass. Det är ju ett av Bkk's / asiens finaste hotell enligt många listor. Riktigt nöjd hela vägen. Ska lägga up några bilder ,men inte vid min externa hårddisk just nu.
 10. dtbkk

  Bangkok mellan 18nov-12dec

  HAde gärna träffats och visat lite, tyvärr är ju bortrest den perioden. Du kan ju testa svenska restaurangen cajutan på suk soi 18. Där borde det vara lite svenskar till och från.
 11. Rätt rakt på vad som gäller. http://www.tatnews.org/recommendations-regarding-mourning-period-for-his-majesty-king-bhumibol-adulyadej/
 12. Finns ju flera tankar runt detta så klart. 1. Varför inte prova nått nytt, nått annat i vilket fall som helst. 2. Jag tror mycket kommer ge sig vad som gäller i olika sammanhang inom en kort period. 3. Tänker du på säkerhetsaspekten så är det naturligvis helt omöjligt att säga nått om det.
 13. dtbkk

  Kungen av Thailand

  han har väl inte visat upp sig på några år , japp finns många som tror han har dött för länge sen kommer minst bli en sorgeperiod på 1 månad efter hans död och det innebär ingen alkoholförsäljning inga nöjen får se om den gamla munken får rätt när han förutspådde att Bhumibol skulle bli den sista kungen i äten (det blir en drottning ) Jaha ja. Har du källor på det? Bara nufiken egnetligen. Men vad finns det fbekräftade belägg för detta? källor på vad? Att några sagt att han dött redan. Att det blir sorgeperiod utan alkohol och nöjen en månad.
 14. dtbkk

  Kungen av Thailand

  han har väl inte visat upp sig på några år , japp finns många som tror han har dött för länge sen kommer minst bli en sorgeperiod på 1 månad efter hans död och det innebär ingen alkoholförsäljning inga nöjen får se om den gamla munken får rätt när han förutspådde att Bhumibol skulle bli den sista kungen i äten (det blir en drottning ) Jaha ja. Har du källor på det? Bara nufiken egnetligen. Men vad finns det fbekräftade belägg för detta?
 15. dtbkk

  knäppskallarnas julafton börjar i dag

  Så vitt jag har förstått det och fått det förklartat det för mig. Sen är de tio reglerna för de vanliga firarna lite konstiga också, men men. allt ju relativt...
 16. dtbkk

  knäppskallarnas julafton börjar i dag

  Då ska vi se. Originalfestivalen, Tesakan Gin Jay (‘festival for eating vegan’), med dess 10 "regler" som kan följas lite som man vill, har inget med de som sticker sig med svärd, knivar eller vapen genom kinderna. Detta tillägg (troligen från en hinduisk festival) som kallas "maa song" är för att ge skydd mot vissa andar.... Här i Bangkok är det en härlig festival med massa god mat, vackra tempeldekorationer, drakdans, kinesisk opera....
 17. Bangkok? Datum? Vore kul att ses. Blir bara 3 nätter i Bangkok, mellan 14-17/12. På plats då? Troligen. Ska till Sydamerika i slutet av november men borde vara tillbaka den 10-15 december nånstans. Så det borde funka...Vore kul.
 18. Bangkok? Datum? Vore kul att ses.
 19. Vilka datum i Bangkok? Finns ju så många event, lokala festivaler med mera som man kanske kan tipsa om.
 20. dtbkk

  Skyline hotel i Bangkok?

  Det var ju ett bra förslag! Är det strikt klädsel som gäller på dessa "rooftopbars" ? Kan man komma i skjorta o shorts? Av de 35-40 rooftopbarer jag varit på i Bangkok så är det strikt klädsel på ett fåtal. Speciellt Lebua Hotel och dess tre barer. Dock underlättar det ju om man tar på sig jeans, riktiga skor och skjorta/piké/t-shirt. Då minimerar man ju risken att bli nobbad och man bemöts bättre. Och det gäller ju inte bara rooftops, utan även andra barer och klubbar om man nu ska ut på stan. Personligen tycker jag inte att det är för mycket begärt att ta på sig lite mer riktiga kläder. Vet att en del grymtar om det, men jag tycker det är naturligt att ha långbyxor/jeans på mig.
 21. dtbkk

  Skyline hotel i Bangkok?

  lägger till... Mariott Sukhumvit Peninsula Hansar Oriental St Regis Anantara Bangkok Sathorn Ramada Palza Chatrium Beror på vilket håll man vill och kan se. Ett alternativ är ju att välja ett annat hotell man trivs med och göra lite rooftopbarhoping. Finns ju idag så många rooftopbarer så det räcker till och blir över...
 22. dtbkk

  Hotell med bra pool i Bangkok

  Kanonfint ställe. När ska våra vägar korsas??
 23. dtbkk

  Priority pass med barn

  Miranda. Bara kolla vad som gäller för just ditt erbjudande, dvs får du gå gratis i loungerna eller betala en liten avgift. Får du gå gratis, så kolla vad det kostar för barn. Kolla även på PP's sida för just loungerna vad som erbjuds. I Bangkok som jag använt en hel del så finns det 4-5 i utrikeshallen. En är riktigt bra, de andra är ok men inte mer. Dock gnäller de ibland att man bara får stanna 2 timmar per tillfälle. Men det är bara byta lounge i så fall
 24. dtbkk

  Priority pass med barn

  Nu menar nog TS kortet Priorty Pass som ger tillgång till tusentals lounger över hela världen. https://www.prioritypass.com/ Kollar reglerna Miranda för ditt kort. Du kan ta med gäst men det kostar för dem oftast. Om du har "finare" kortet så går du in gratis, men med det billigare kortet får du ju betala också. Jag har brukat ta med gäst utan att betala, även om det står att det kostar. Det beror nog på den som sitter i recpetioen. Jag gillar kortet skarpt. Men det är ju väldigt stor skilland på olika lounger så var beredd på det. Alla är inte superbra. Men sen finns riktigt ruskigt bra lounger.
 25. dtbkk

  Bangkok en vecka i Mars

  Jo men igen. Om du är såkär och ska gifta dig etc. Varför kolla upp dessa sunkställen i Bangkok, när det finns så mycket bra att se och göra. Du är 29 år är lycklig med din tjej och vill inte köpa sex etc. Vad får du av att hänga på dessa ställen då? Varför inte upptäcka världsstaden Bangkok och alla roliga, intressanta och bra barer, klubbar, restauranger. Livemusiken? Och varför åka till Pattaya när det finns så många bra öar, stränder och andra ställen i Thailand? Men det är klart, vi är alla olika, men det känns som du pratar mot dig själv hela tiden. Men du kanske bara googlar och youtubar sexställen? Annies body-massage, Nana, Soi Cowboy, Pattaya.... Nåväl. up to you some thaiarna säger...
×