Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Jonsi

Medlem
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Jonsi

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Nån som vet om man kan/bör förboka bussbiljett från flygplatsen till Rayong och hur man gör det i så fall? Är det stor risk att man inte kommer med och måste vänta länge på nästa buss (om det inte går att förboka?)? Vårt plan landar 05.55. Går det någon buss direkt från flygplatsen till Ban Phe eller måste man byta i Rayong?
 2. Jonsi

  Koh Samet eller Koh Chang?

  Vilket boende rekommenderar du på Samed Villa för en tvåbarnsfamilj? Läge och rumsstorlek alltså.
 3. Jonsi

  Koh Samet eller Koh Chang?

  Hur var stranden vid KB Resort? Vi har ju småbarn med och vill gärna ha långgrunt. Så mycket äventyr har vi inte tänkt oss, men är inte direkt ute efter ödestränder heller. Tror att det kommer vara rätt lugnt när vi bor i huset i Ban Phe, så vi kommer nog gilla lite folkliv efteråt.
 4. Jonsi

  Koh Samet eller Koh Chang?

  Vad valde ni för boende? Hur var det med pool? Jag är svag för fina poolområden. :-) Vi har annars fått tips om Kacha resort. Känner nån till den?
 5. Jonsi

  Buss eller minibuss?

  Är supernojjig över trafiken i Thailand och funderar på hur vi ska ta oss till Ban Phe från Bankok med våra två barn som är ett och tre år. Vi har möjlighet att åka minibuss med framåtvända bilbarnstolar, alternativt ta en vanlig buss. Vad tror ni är bäst ur trafiksäkerhetssynpunkt? En stor buss innebär ju att det inte blir några barnstolar/bälten för barnen, men å andra sidan känns den ju mer "krockvänlig" (dvs den blir inte så lätt till mos vid en krock...). I minibussen har vi som sagt bilstolarna, men å andra sidan är minibussen mindre (lättare mos) och är stolarna framåtvända så är det ändå troligen rätt kört för barnen vid en kraftig olycka. Nån som vill komma med en riskkalkyl? :-)
 6. Jonsi

  resetips tack :)

  Hur tar man sig till Ekamai busstation från flygplatsen? Ligger det strax intill?
 7. Vi reser i januari med två barn, 1 resp 3 år och ska hyra ett hus i Ban Peh i ca tre veckor, därefter tänkte vi antingen tillbringa tre veckor på Koh Samet eller Koh Chang alternativt stanna halva tiden på vardera ön. Nån som varit på dessa öar och har några tips om vilken som är lämpligast för en barnfamilj att tillbringa en längre tid på? Tips på boende mottages också tacksamt!
 8. Evert: Jag kikade in på Arecas hemsida (hemskt långsam...), och det såg ju superbra ut, med lekplats t o m! Vi har egentligen inte haft en tanke på Pattaya, är inte det den värsta stan av dem alla vad gäller prostitution? Känns sådär att åka dit med barnen. Å andra sidan, min familj var där när jag var elva, och visst noterade jag barerna men jag hade ju liksom inte nån koll på vad det egentligen innebar. Så nån skada lär de väl inte ta, vi kommer ju inte ta med dem på barrunda om nätterna! :-)
 9. TACK för tips!! Usch, vi velar - vill ju som sagt i första hand bara ha det mysigt med familjen, men känner samtidigt att veckorna gärna får innehålla en del liv också. Rayong-området känns lockande för att det verkar vara lite mindre exploaterat, samtidigt som "Kanarie-ö"-känslan som jag hört är på Koh Lanta etc kanske också kan vara lite kul när man ska vara borta så länge. Precis som du är vi nog lite rastlösa och som sagt oroliga att det blir långtråkigt. Verkar vara lättare att ta sig runt bland öarna på västkusten än i Rayong-området där det verkar längre mellan samhällen, restauranger o dyl. Har jag fel? Hur förflyttar ni er till Phuket? Från Bankok gissar jag? Hur bokar ni flyg inrikes, gör ni det på plats eller hemifrån? Förbokar ni boende eller fixar ni det på plats?
 10. oavsett om nån hinner före får du mycket gärna komma med boende-tips! Alla mottages tacksamt, tycker det finns hur mycket som helst att välja på och svårt att bedöma utifrån hotellens hemsidor vad som är "sant".
 11. Vi ska resa till Thailand med en 3,5-åring och en 1,5 åring i januari-februari 2011 och planerar att vara borta 6 veckor. Eftersom jag är lite Tsunami-nojjig har det hela tiden lutat åt östkusten och då Rayong-området, ev Koh Samet eller Koh Chang. Nu velar vi lite, när man läser i forumet verkar det som att de flesta trots allt reser runt bland öarna runt Phuket och Koh Lanta. Vi vill inte bo 6 veckor på ett ställe, men inte heller kuska runt för mycket. Syftet är att umgås i familjen, vara tillsammans helt enkelt. Vi har rest mycket tidigare och har inte behov med den här resan att upptäcka och äventyra. Dock är vi lite oroliga för att bli uttråkade, och vill nog flytta på oss en eller ett par gånger. Vi vill bo skapligt bekvämt, pool känns viktigt eftersom vi ogärna hänger på stranden i solen för mycket med de små. Samtidigt är vi inte villiga att betala hur mycket som helst. Vi har kollat runt en hel del och det verkar som att resortsen åtminstone på östkusten som motsvarar våra krav kostar runt 1000-lappen (SKR) per natt, vilket vi tycker är lite mycket. Frågor: - Nån som besökt både öst- och västkusten och kan berätta om ev för/nackdelar med dessa? - Skall man förboka eller kan man räkna med att det finns rum även under högsäsongen? Vi vill ogärna kuska runt och leta med ungarna, kan tänka oss att förboka första veckan och sedan leta på plats (om det alls finns rum att hitta alltså) alternativt boka allt i förväg. - Nån som hyrt hus och kan se fördelarna med det kontra hotell? Verkar ändå som att det blir billigare. - Ge gärna tips på resorts där ni fått boende för fyra personer runt 500/dygn. Som sagt vill vi ha pool, och helst inte för litet rum då man ska hålla till där en del under de soligaste timmarna.
×