Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Rox

Medlem
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Rox

 1. Rox

  Öar vid Koh Lanta

  Vi var på koh kradan och det var fint, sedan finns det en ö som heter koh jum som ligger mellan krabi och Lanta. Inte så långt från Lanta!
 2. Thailand igen i Februari! Kho Lanta Long Beach och Sayang Beach (med risk för stavfel) men gött ska det bli!
 3. Rox

  Vädret i Koh Lanta just nu i februari 2017

  Åker till Kho Lanta i morgon och vi brukar bara ha lättare klädsel och det är t-tröjor och shorts som gäller. Har hört att det varit bättre den senaste tiden när det gäller väder! Håller tummarna! Trevlig resa!
 4. Thaicat har supergod mat och fantastisk personal!
 5. 14 dagar till take off och Thailand! Ska bli gött!
 6. Rox

  Behaglig taxi Kho Lanta!

  Har för mig att Mr Reem tog 1500 bath för en hel dag med bil.
 7. Åker ni taxi eller bokar en tur på ön så måste ni anlita Mr Reem som kör en vit pick up med säten på flaket. Han är helt otroligt vänlig och kör fantastiskt lugnt. Ön är då Kho Lanta och Mr Reem.
 8. Rox

  Behaglig taxi Kho Lanta!

  Hej Mats! Mr Reem kan du beställa genom någon på hotellet, de känner säkert till honom. Vi bor oftast på Sayang Beach bungalow som ligger intill Thai Cat och de vet vem det är. Han får ofta körningar för att han kör lugnt och behagligt vilket inte är så vanligt annars. Inne i Salladan känner de säkert till vem det är och vi bokar honom när vi äter inne i Salladan och sedan hämtar han upp oss när vi bestämmer vilken tid, så att han är helt otrolig! Har även bokat honom för en tur med strandhugg för att sedan avsluta nere vid nationalparken. Åker ni ner dit så se upp för aporna! De snor glass från turisterna om man inte är vaksam. Gott om apor och stora varaner finns det där men baden är fina. Finns ett ställe som är härligt som heter "same same but different" som är en liten matservering som man går igenom och kommer ut på en helt gudomlig sandstrand med härliga bad, också Mr Reem som körde oss dit och väntade medans vi badade!
 9. Åker ni taxi eller bokar en tur på ön så måste ni anlita Mr Reem som kör en vit pick up med säten på flaket. Han är helt otroligt vänlig och kör fantastiskt lugnt. Ön är då Kho Lanta och Mr Reem.
 10. Rox

  Koh Lanta

  Hej Mats! Kan verkligen rekommendera fyra öarnas tur med speedboat och man får uppleva mycket samt att mat ingår som personalen på båten serverar och jag har varit där två gånger och har inte upplevt att det är förmycket folk där. Fina bad och härliga stränder.
 11. 24 dagar och längtar som f..n
 12. Rox

  Koh Lanta

  Kan också rekommendera fyra öarnas tur med speedboat och då besöker man som andra nämnde i tråden Emerald Cave där man simmar i en 80 meter lång grotta i berget och sedan kommer man ut i en lagun med lodräta väggar som bara måste upplevas. Man simmar med flytväst som guiderna ordnar på båten men man får inte ha problem med att simma i en grotta med mörker (guiden har ficklampa) . Helt klart en häftig upplevelse!
 13. Rox

  Koh Lanta

  Härligt, längtar också. Vi åker i februari två veckor Kho Lanta Sayang Beach.
 14. Rox

  peaceful resort, koh lanta

  Ok, ligger det nära stranden eller andra sidan vägen?
 15. Rox

  peaceful resort, koh lanta

  Hej! Menar du det hotellet på Long Beach som ligger närmast Saladan? I så fall tror jag det heter Lanta Resort.
 16. Vi bodde på Lanta Villa i bungalow som var bra och det finns ett väldigt trevligt matställe intill som heter See Weeu vars innehavare har en fru som arbetar på en resebyrå inne i Saladan och han fixade båtutflykt (fyra öar med speedboat) och var helt underbart hjälpsam. Barnvänligt boende och vi träffade svensk barnfamilj som trivdes där.
 17. Bra boende på Season, fin bungalow och riktigt bra mat och dessutom billigt! Kan rekommenderas!
 18. Hej! Har varit på Kho Lanta några gånger och har bott vid Klong Dao och Long Beach och det barnvänligaste är Klong Dao samt att det finns gott om restauranger och supermarket. Long Beach är stranden smalare men inte långgrunt utan det blir djupt ganska fort. Åker man med barn och de gillar att bada så är Klong Dau perfekt.
 19. Rox

  Vilka är era favorit rätter?

  Något som jag gillar är vårrullar med spenatfyllning. Mums! Thaimaten är väldigt god och det finns mycket gott att välja på. Pad Thai är en favorit samt fisken och hot-pan mm.
 20. Rox

  Vad har hänt?

  Jag gillar också den nya layouten och tack för arbetet med sidan!
 21. Rox

  Koh Lanta

  Hej! Kan rekommendera en bra restaurang på stranden som heter ThaiCat och den ligger en kort strandpromenad från ert hotell. Gå mot Saladan på stranden och ThaiCat ligger ca500 meter före klipporna mot Klong Dau stranden. Fantastisk mat och personal och gillar ni grillad fisk så är Dillock (grillmästare) fantastiskt duktig på grillen. God fisk ex red snapper med bakad potatis från grillen! Saladan har trevliga restauranger och tröttnar ni på Thaimaten så finns det en mysig restaurang The Frog som har jättegoda hamburgare och man sitter i trädgården på baksidan. Helt underbart!
 22. Rox

  Boende koh lanta

  Hej! Vår favorit är Sayang Beach på Long Beach där bor man i bungalow i princip på stranden med trevlig personal och bra service. Barnvänligt ställe med många återkommande barnfamiljer. Är man sugen på Thai mat så ligger Thai Cat intill som har superservice och väldigt god mat både Thaimat och annat som ex grillen som serverar god grillad seafood. Måste bara upplevas!
 23. Rox

  Bra boende koh lanta

  Hej! På Kho Lanta är stränderna väldigt olika och med tanke på barnvänlighet så är nog Klong Dau som ligger närmast Saladan, huvudorten på Lanta. Stranden är väldigt långgrund och lite mera folk än på grannstranden Long Beach som är lite djupare men väldigt fin strand.
 24. Finns en trevlig restaurang med bra service och god mat som ligger på klong Dau som heter Weed Weeu.
×