Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

xellie

Medlem
 • Innehållsantal

  149
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om xellie

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. xellie

  Udda fråga..

  Hej! Jag har en lite udda fråga.. Vi köpte kattsnacks från märket Toro Toro när vi var i Thailand senast. (Tror att de bland annat har dem på Big C). Det är små fiskfiléer i vacuumförpackning. Våra katter ÄLSKAR dessa, men vi har en liten knodd på väg så det blir ingen resa än på ett tag. Vet någon om dessa finns att få tag på i Sverige? Eller har någon lust att köpa ett gäng och skicka till oss mot ett par öl? Ellinor
 2. Jag gick till Sea smile dental clinic i Patong för att laga ett hål och bleka tänderna. Har även varit på andra ställen både före och efter det, men tycker att just denna klinik är bäst hittills. Har dock inte varit på hospitalet.
 3. xellie

  Hotell i BKK? (Budget men vissa krav)

  Vi bodde på Ambassador Sukhumvit och var mycket nöjda! Det var visserligen lite sunkigt med heltäckningsmattorna på rummet, men bra pool, stort och fräscht hotell i övrigt och stort gym, bra läge! Nattklubben hördes inte alls! Dyr mat på hotellet dock, men det är ju så enkelt att bara knata ut och käka!
 4. xellie

  Hotell i Pattaya?

  Kan nämna att vi bodde på Grand Bella, och förutom att det var otroligt lyhört så var det ett toppenhotell. Bra mat (och mycket billigt för att vara hotellrestaurang), riktigt bra pool, fräscht och någorlunda centralt. (Enkelt att bara hoppa på en bahtbuss på second road när man inte orkade gå!) Tack för tipsen!
 5. xellie

  Tips på boende i Patong

  Amata Resort! Centralt, fräscht, AC, kyl, balkong, två bra pooler. Vi betalade cirka 350 SEK i somras. Billigare på plats än på nätet. Skulle gissa på att ett rum går på cirka 450 SEK med dagens valutakurs. Se till att få rum i nya byggnaden bara. INTE "Self service building". Det är nämligen ett guesthouse som hotellet har köpt upp. Lyhört och ofräscht. Ingen hiss heller. Nya byggnaden är dock superbra!
 6. xellie

  Airportlink från Bangkok till flygplatsen

  Phaya Thai Express är nog nerlagd sedan länge. Då man tagit bort dom extra biljetthanteringar dom hade. Och som sagt. Express Linen från Makasan var avstängd igår iallafall men det var nog mer temporärt. hf Den har varit stängd i över ett halvår!
 7. Indier. Lite otippat. Sedan när är de frekventa turister i Thailand? Har mest sett indiska försäljare hittills. Det kommer grupp efter grupp med indiska män hit. 10-15 åt gången, bara män, och de visar ingen hänsyn för fem öre! Jag som brukar störa mig på ryssarnas sätt att roffa åt sig och bete sig är nu helt stum!
 8. xellie

  Taxfree?

  Det är iofs ett bra alternativ. Men det förutsätter ju att det finns plats i bagaget också.
 9. xellie

  Taxfree?

  Hej på er! Jag har en fråga ang taxfree. Jag kan inte hitta OK info någonstans känns det som. Vi flyger Bangkok - Moskva - Stockholm. Får vi då handla taxfree i Bangkok, eller måste vi vänta till Moskva/Stockholm? Vet att vi blev stoppade från att handla när vi skulle mellanlanda i Dubai, men att de sa att det var olika beroende på flygbolag. Någon som har koll? Vi flyger med Aeroflot. Tack på förhand!
 10. xellie

  Aldrig mer Aeroflot!

  Smaken är verkligen som baken, ja! Att de inte serverade alkohol skulle vi ju såklart ha vetat om vi hade läst på ordentligt innan. Jag menade mest att det var ytterligare ett minus kring den här resan. Vi har inget behov av det egentligen, men det hade ju varit trevligt med något gott i kontrast till maten. Jag vet inte vad ni är vana med för skit, om ni gillar Aeroflot, eller om vi bara hade riktig jäkla otur, men jag föredrar Emirates (som iofs är rätt högt klassade) framför Aeroflot alla gånger. Den här gången var det i princip slutsålt på alla biljetter till rimliga priser och bytestider. Därav vårt val. Ville iaf dela med mig av vår åsikt!
 11. xellie

  Aeroflot 2014

  Kan förövrigt meddela att vi till den här resan tyvärr istället valde aeroflot. Det gör jag aldrig om. Se: www.thailandforum.se/index.php?topic=28295.0
 12. xellie

  Aldrig mer Aeroflot!

  På plats i Thailand. Resan hit var ingen höjdare. Jag kommer nog aldrig mer att välja aeroflot. (det skulle väl vara om biljetterna såldes för hälften så mycket som konkurrenternas, KANSKE) Servicen hade vi inte förväntat oss så mycket av, men vad jag mindes från resan Stockholm - Peking för några år sedan så var den i alla fall OK. Det kom de inte ens i närheten av nu. På resan Stockholm-Moskva skulle det serveras lunch. Mycket riktigt så kom de ut med lunchboxar efter en knapp timme. I denna fanns en juicebox, samt den torraste macka jag någonsin sett. Något som skulle likna ost och skinka gick att finna i halva mackan. Resten var tom. Detta var lunchen. Vi åt sedan i Moskva, vilket var en himla tur. Maten på flighten Moskva-Bangkok var i princip oätlig. Och då är vi VERKLIGEN inte kräsna av oss, utan brukar se fram emot flygplansmaten. Överkokta nudlar med någon som såg ut och luktade som kattmat i sås serverades. Och till frukost en svampomelett som varken såg ut som eller smakade ägg. Vi såg i alla fall fram emot ett glas vin till maten. Det visade sig dock vara förgäves även det. Ingen alkohol serverades på sträckan Moskva-Bangkok. För övrigt bytte Aeroflot gate i Moskva utan att meddela oss. Skärmarna som annonserar avgående flyg var dessutom ur funktion. (Dock inte aeroflots fel, men desto större anledning att meddela ändring av gate). Av en ren slump hamnade vi till slut rätt och meddelade personalen om deras misstag. De lovade att de skulle dubbelkolla så att inte fler personer satt och väntade vid fel gate. Det tog cirka 40 minuter extra innan alla hade kommit på planet. Dock lyfte vi ändå inte. Ingen info alls. I alla fall inte på engelska. Vi frågade en flygvärdinna som meddelade att vi väntade in ett annat försenat plan. Två och en halv timme sena, utan information, och UTAN att några ytterligare passagerare kommit ombord kunde vi äntligen lyfta. Att varken personalen eller piloten kunde prata förståelig engelska (jag är engelsklärare och brukar därför kunna tyda det mesta sludder, men inte detta) underlättade knappast. Tre ynka positiva saker kan jag komma på.. 1. Fri alkoholfri dryck. 2. Någorlunda moderna plan (Moskva-Bangkok) med OK underhållningssystem. 3. Inget krångel med platsbokningen. (Kan dock göras först vid incheckning 24 h före avgång) Nummer 1 och 2 får man ändå med de flesta flygbolag idag. Jag kommer, som ni säkert förstår, aldrig frivilligt att välja Aeroflot igen, och ville dela med mig av min upplevelse så att ni slipper liknande. Jag till och med bävar för att resa med dem hem till Sverige igen.
 13. Är ni en familj eller ? I Pattaya tycker inte jag man får missa Mikes Shopping mall kul att kolla lite även bra shopping på Pattaya night bazaar. Har ni barn kan Ripley's Believe It or not var lite roligt också. Det kanske jag skulle ha klargjort ja. Vi är ett (relativt) ungt par. Inga barn!
 14. Som rubriken lyder: Vad får vi inte missa i Pattaya och Jomtien? Restauranger? Shopping? Utflykter? Sevärdheter? Barer? Kom igen, ös på med era bästa tips!
 15. xellie

  Hotell i BKK? (Budget men vissa krav)

  Nä, känsliga är vi knappast. Dock hoppas jag att det är ett dugligt hotell med tanke på dess omdömen och att vi ju blev tipsade om det här.
×