Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Kashmira

Medlem
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Kashmira

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 01/29/1963

Contact Methods

 • MSN
  katarina@lajm.eu

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm/Örnsköldsvik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag kommer inte att planera eller drömma om Thailand på ett tag nu, säkerligen inte på några år. Vi har velat fram och tillbaka om var vi skulle skaffa oss ett vinterboende och till slut blev det Spanien. Eftersom vi fortfarande jobbar både jag och min man, ville vi ha något som vi kunde åka iväg till lätt på långhelger och någon vintervecka då och då. Hela familjen älskar solen, men också skidåkning. Tidigare har vi åkt till Thailand och till någon skidort på vintern. Nu kan vi slå två flugor i en smäll, skidåkning i Sierra Nevada som ligger 75 minuters resa från vårt boende vid playan. Vi älskar Thailand och kommer säkerligen att resa igen i framtiden, men just nu är det Costa Tropical för hela slanten som gäller:-) Jag har trivts jättebra här på forumet och tackar för alla bra tips, alla reseberättelser och alla fantastiska bilder! Jag kommer säkert att smyga in här igen, men det blir nog inte förrän det är någon resa till Thailand på gång igen. Jag önskar er alla riktigt njutningsfulla resor till Thailand!!! MVH Katarina
 2. Tack för info:) Jag älskar ju när det är isolerat och lugnt så jag är inte rädd för den biten, men vill kunna promenera eller ta moppen till något matställe på kvällen! Men vi kikar vidare var vi ska bo :-)
 3. Nej Marie! Det hade jag ingen aning om!!! Tusen tack för info:) Trodde det var så litet så allt låg nära! Jag ska försöka orientera mig lite bättre om jag hittar ngn karta. Om du har något tips på hotell på rätt sida, tar jag tacksamt emot det:)Vore skönt om man kan promenera till byn eller närliggande matställen på kvällen! Hittade en bra karta och såg nu vad du menade Marie! De flesta hotellen ligger verkligen på andra sidan tempelberget. Tack igen för att du uppmärksammade mig på det. Nu ska jag ta och botanisera bland de hotell som finns nämnda på kartan och som är på rätt sida:-)
 4. Nej Marie! Det hade jag ingen aning om!!! Tusen tack för info:) Trodde det var så litet så allt låg nära! Jag ska försöka orientera mig lite bättre om jag hittar ngn karta. Om du har något tips på hotell på rätt sida, tar jag tacksamt emot det:)Vore skönt om man kan promenera till byn eller närliggande matställen på kvällen!
 5. Ok tack! Ska se om jag blir något klokare:)
 6. Kashmira

  Maneter

  hille:
 7. Kashmira

  Maneter

  Brukar inte vara så vanligt med maneter på planet
 8. Vi tänkte överge Västekusten och pröva Ban Krut nästa resa. Eftersom vi gillar lugn och ro och bara vill strosa på stranden, äta gott, läsa och ta det lugnt känns denna ort som ett bra alternativ till Koh Kho Khao. Någon som varit på båda ställena och vet om mitt antagande är rätt? Har tittat på Bayview Beach Resort, någon som känner till stället? Vi tänkte flyga till Bangkok och ta oss till tågstationen för att boka biljett och sedan sova en natt i närheten av stationen. Någon som känner till ett okej hotell i närheten av järnvägsstationen i Bangkok? Tacksam för alla tips:)
 9. Kashmira

  Maneter

  Jag använder alltid Apolivas solkräm med manetskydd eftersom det är mycket maneter dit vi brukar åka. Vi har stött på både ofarliga maneter (De stora bumlingarna man oftast ser uppsköljda på stranden) och kubmaneter. När vi simmar i havet kan vi ibland känna hur de stryker mot kroppen, men aldrig att vi blivit brända förrän i år! Då slarvade jag efter en massage. Solkrämen var kvar på hotellet och så även påsen med vinäger, gammalt kredikort och rakkräm, och jag ville bara ta ett snabbt dopp! Det brände rejält och foten svullnade upp direkt. Maken sprang efter hjälp till närmsta hotell medan jag satt kvar med foten i saltvattner för att skölja bort så mycket som möjligt! Vi hällde på vinäger och sprutade på rakskum som fick torka så vi kunde skrapa bort resterna. Därefter fick jag en cortisonsalva att smörja in foten med. Det har nu gått drygt två veckor sedan det hände och är jag barfota funkar foten jättebra, men det sticker och kliar rejält om jag har en strumpa på mig eller toffla mot huden. Jag brukar ta en antihistamin/dag för att slippa klådan och hoppas det ska ge med sig helt o hållet snart! Ett ärr lär jag nog få ha kvar som minne och det är bra, så jag inte slarvar med manetkrämen igen:-D
 10. Alltid resväska med bra hjul som är halvfull på vägen dit! Hellre lite större resväska som inte är smockfull så det är lätt att hitta i den och så vill jag att den ska kunna fungera som "byrålåda", ifall jag inte hänger in kläderna där vi bor. Sedan en liten ryggsäck för utflykter (och då menar jag liiiten, jag har en Haglöfs Tight small) som har funkat i alla år!
 11. Jag är likadan! Alltid en massa hemma som ska fixas innan man åker! Jag packar alltid Thailandsväskan när sommaren är slut och sommarkläderna plockas bort. Så den är fixad sedan länge (plus att de klänningar jag enbart använder i Thailand bara tvättas och packas ner direkt igen) MEN lik förbaskat är jag alltid i sista minuten med allt annat här hemma
 12. Kashmira

  Avresa december!

  Detsamma till dig! Ha det toppen:-D
 13. Kashmira

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  7 dagar... Nedräkningen har börjat
 14. Kashmira

  Avresa december!

  Åker den 14/12 med Thai direkt till Phuket och sedan snabbast möjliga färd vidare till Khao Lak och Bangnian. Den 21/12 bär det iväg till Koh Kho Khao tre dagar och sedan några dagar tillbaka till Bangnian tills vi åker hem den 29/12.
 15. Kashmira

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Vilket härligt positivt sätt att räkna
×