Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Renoo

Medlem
  • Innehållsantal

    479
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Foruminlägg postade av Renoo


  1. Träna, viktigt inte bli förslappad, lär dig språket så blir det mindre ensamt, bra rutiner som frukost ,hälsa, inte för mycket alkohol. Skaffa intressen som gör livet kul, en del läser böcker, andra hänger på barer, en parabol med Sweden tv eller vad kanalen kallas kanske är bra,åk. Runt lite, te.x Angkor, Ko Chang om du bor i Jomtien. Mvh Renoo


  2. På 2016-01-22 på 04:15, Chryzaliz säger:

    Vill ni bara relaxa så är Koh Samet en pärla. Har Du även drabbats av lappsjuka i byn så går det ju utmärkt att kombinera med Pattaya/Jomtien. Korta resor blir det också.

    Annars håller jag med om Koh Samui som även det borde ha stabilt väder då. Lite längre att resa men där finns allt ni kan tänkas vilja uppnå med eran vecka.

    Tyvärr trodde jag också att att Samet var bra, men hör till de värsta resmålen i Siam.Dåligt utbud, dyrt och stränderna på fel sida, undvik även Patthaya!


  3. På 2014-11-28 på 10:59, gosatta säger:

    jordenrunt biljetter är ju just sånt som resebyråer petar ihop till rabatterat pris, vet inte hur det är nu men för säg en 10år sen var dom absolut vanligast för ungdomar (typ Kilroy)

    Brukar ju även komma som erbjudanden från flygbolag då och då men då är man ju låsta till deras rutter

    Funderar på att kryssa jorden runt fr Miami, bara 54.000 dollar.129 dar. Inget kilroy här inte.


  4. Jag gillade Tao. Men något har hänt de 2 sista vintrarna då 2 unga från UK blev mördade och nu i år tydligen i Jan enligt vad jag läst här så hängdes en Fransos bakbunden. Några diskussioner med tuk tuk eller Song Thaews hörde jag aldrig talas om 2013 i Jan..

    Men Thailand förändras fort, många vill vara med och få en del av pengarna. Inte minst kommer de från Burma som ligger nära, där också många är bättre på engelskan..

    Vem blir nästa offer? Kanske en burmes .


  5. 2006 tog jag denna till phuket direkt...Sedan har de återgått eller startat upp med att åka runt o plocka upp folk överallt innan avfärd.!  Extremt irriterande. De tänker bara på extra bath. Och

    negligerar service vilket innefattar underhåll av båt.

    Inte fan åker viking line hit o dit o plockar upp enstaka personer. Nu kan de inte köra sitt eget race längre. Dags för militären gripa in även här.

    Annars blir det flera sjunkna färjor.


  6. Du kan gräva ner pengarna...lite så i skymundan, ta inte med nån spade. Lägg sedan filten över. Passet ska du inte ha på stranden😨...

    Såtillvida du inte får en plötslig lust ta en longtail till Ranong.

    Jag brukar om det finns ligga nära nån buske , ja typ av trädbuske alltså där du kan gömma pengar i grenen.😂

    Alternativ tre är en sådan där liten plastflaska som du stoppar i brallan.😕 Hoppas det var till hjälp. Mvh Renoo i skojartagen.😀


  7. Men då skulle ju inte ämnet startats . De flesta ogillar ju ryssar eller så har de inte varit i Thailand.

    Jag vet precis som ni att alla är olika. Det finns bra o dåliga. Jag kan dra upp många fler exempel men leder ingen vart. Även Thaiarna ogillar ryssar. Kineser ses mer som icke närvarande. Skillnad då mot 8-10 år sedan. Samhällena i de stora turistorterna speciellt Phuket också mycket mer komersiella nu. Tja, med samhällena menar jag de lokala stråken nära de stora stränderna.

    Alla små mysiga matställena har försvunnit, småbarerna längs med gatan. Korv o krabbgrillningen likaså. Förut var det liv o rörelse fram till 2-4på natten , om man har tur nu när man går hem vid midnatt kan man få se en plastpåse komma drivande med vinden eller en ensam hund på väg nånstans i mörkret....


  8. Jag skulle ta Tioman Island eller Redang. Tar du Tioman har du nära Singapore o fira nyår där t.ex på Marina Bay Sands Hotel med alla fyrverkerier, poolen lär du inte missa i alla fall på detta fabulösa hotel.

    Tioman tror jag är bättre för snorkling än Langkawi, men Langkawi inte helt fel , där har du nära också till Ko Lipe några dar. Lycka till.


  9. Ja det är dråpliga historier i Asien för en ickeAsiat. Tog buss en gång fr Malaysia , vet ej om jag kom fr KL, terenganu ellerTaman Negara...

    Jag var sådär nån mil fr thaigränsen. Plötsligt stannar busdriver o LÄMNAR bussen. Jag tänkte han måste gå på toa, kanske var sjuk eller nåt....

    När tio minuter gått började jag fråga runt vad i h-vete han tog vägen, efter den typ sjunde passageraren fick jag till svar att det var fredag och 😬 hade gått till en moske` för att be...!

    Jag gick av direkt o stoppade en bil som gick till Thailand. De fick hundra bath. Så var jag klar med den resan...😯

×