Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

wohlgart

Medlem
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

About wohlgart

 • Rank
  Nykomling
 • Birthday 04/22/1951

Contact Methods

 • Website URL
  www.lindenytt.com/blogg

Profile Information

 • Location
  Rayong - Banphe

Recent Profile Visitors

428 profile views
 1. wohlgart

  Orestone Group

  Nu har jag väntat länge på att jag skall höra något från Polisen. Men icke, inte ett ord. Jag har inte gjort något fel, kan det vara det det beror på?
 2. wohlgart

  Orestone Group

  Det var väl jag som startade det här. Min mening var att varna andra, innan man gör en affär med **** **** . Man kan tycka att **** är trevlig, det tyckte jag också, innan jag lärt känna honom! Han har en bra affärsidé, men den kostar 40% mer än vad liknande produkt kostar i Mae Rumpueng Beach! Jag har ingen anledning att skita ner honom, jag har bara nämnt en bråkdel av det som hänt mig! Här ovan står det om kuddar, jag kan ju då i sammanhanget ta upp mina gardiner. Det köptes gardiner till huset efter bara några år. Det var inga fel på de som var där! Det köptes gardiner för 7.000 baht, likadan kvalité köpte jag till min lägenhet i BanPhe för 2.500 baht. I priset ingick också leverans och uppsättning. Jag tycker 4.500 är väl mycket påslag, när hyresinkomsten var samma summa! Av hyresintäkten på 7000 baht var det en markhyra på 3900 baht. Det tog mig alltså mer än två månader innan dessa gardiner var betalda! När jag ville ta bort mitt hus, skulle det ta tre månader innan jag kunde få hjälp med det. Detta naturligtvis för att förhala hyreskontraktet! Jag kan kalla honom en driftig affärsman, med list uti fingerspetsarna! Nu blev jag så tjurig, att det fick kosta vad det kosta ville, nu skulle jag bort från **** ! Jag sålde huset för ungefär en tredjedel av vad det kostat! Jag har förstört ungefär 1,2 miljoner skr, i Thailand, men det enda jag ångrar, är min affär med **** ! Resterande har jag haft roligt för!
 3. wohlgart

  Orestone Group

  Det finns modulhus i Mae Rumpueng Beach också, där kostar ett modulhus omkring 300.000 bath, men det är en annan typ av uppbyggnad.
 4. wohlgart

  Orestone Group

  Tyvärr var jag för oerfaren för att kolla referenser. Vid den tiden var han relativt nystartad. Det fanns två referenser på hemsidan då, båda är nu borta, en av dem har gett upp, och bara lämnat sitt hus där. Han har förlorat mycket mer än mig. Husen är heller inte flyttbara utan att all sten går sönder, men det är en upplysning man inte får vid köpet. I ett komplett hus ingår ingen isolering, ingen köksinredning eller toalett, allting tillkommer. Till sista hyresgästen inköptes gardiner för 7000 bath utan att fråga mig. Lika mycket gardiner köpte lag till min lägenhet för 2500 bath, men det är lätt att handla om man inte ska betala själv.
 5. wohlgart

  Orestone Group

  Ska man hyra eller kanske ännu värre köpa, hus eller lägenhet, så använd någon annan än Orestone Group och *** *******. Han gör modulhus utanför Pattaya som folk får placera på en resort där han själv hyr marken. Han hyr sedan ut husen så det blir en förlust för husägaren. Han lovar dyrt att ta hand om din investering i Thailand. Han är duktig på marknadsföring, och det är lätt att gå på hans snack. Jag köpte ett hus 2008 som jag nu lyckats sälja till en kund som flyttar det till Mae Rumpueng Beach. Det är en affär jag förlorat drygt en halv miljon på. När sista hyresgästen flyttade in hade jag en skuld på 29.000 bath, när hon flyttade ut var skulden uppe i 33.000 bath. En av husägarna på resorten har övergett sitt hus, för att slippa ha med honom att göra. De andra husägarna har tillsammans med markägaren petat bort honom från resorten, och han har nu startat upp en ny, för att ytterligare försöka blåsa några nya kunder. Nu har jag fått bort alla mina grejer därifrån. Kylskåpet köptes nytt förra året och har fått flera skador som ser ut att vara enbart på vårdlöst bruk. Flera andra inventarier var också skadade. Något ansvar för detta tar inte *** ******.
 6. Tack Gregolo. Här var väldigt mycket information. Hoppas du haft något för det för din egen del. Jag vill ha kontakt med dig till hösten 2013, när det blir aktuellt för mig att flytta. Mitt problem är att en del saker är för stora att packa i pallar med krage. Jag skulle behöva 2,5 meter i en container. Går det att lösa?
 7. wohlgart

  baan sabai style Hua-Hin

  Baan sabai style är en villaklubb som äger mark utanför Hua-Hin. Det finns ett 40 tal hus på området. Jag tycker det här konceptet låter bra, sedan om det är det, vet man inte. Den Thailändska juridiken är inte lätt, och det är svårt att lita på någon. Men om det här nu är så bra, varför startas inte fler sådana här villaklubbar upp? Ska visst finnas något område i Phuket också, som även det startats upp av Brainheart. Vet inget om ägarförhållandet i detta bolag. Men när man köpt tomten av Brainheart så har de fått sin deg, och är såvitt jag förstår inte längre inblandade. Vad har en villaklubb för status i Thailand?
 8. Någon som vet om någon mark, som går att köpa ev. hyra, i närheten av Cha-Am?
×