Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Falang

Medlem
 • Content Count

  144
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Falang

 1. Är det det? Inför förra resan i januari var det bra mkt mer aktivitet här. Mvh
 2. Falang

  Från phuket till...?

  Landar i Phuket. Sen då? Förslag på ort? Kao lak? Krabi? Phuket? Annat? Hur långt har jag till respektive ställe? Vi är 5 st. Vad ska det kosta för oss och hur lång tid tar det till respektive ställe? Om ni orksr svara. Stort Tack!!!!!!
 3. Falang

  Samui och phangan. Bra boende barn

  Tack alla. Ska kolla upp alla förslag.
 4. Hej,alla. Planerar resa 2019. Har varit på samuicoch phangan men var väl ca 5 år sen sist. Vi är tre barnfamiljer. 3-8 år gamla barn. Mysigt boende. Fin strand. Gärna middag på stranden. Ja,ni vet. Bra poolområde för barnen. Vilka stränder och hotell rekommenderar ni? Tack på förhand! !
 5. Falang

  Är detta forum nerlagt?

  Absolut. Fick bara den känslan. Läste om mycket spam och så. Kanon om det inte är nerlagt!!!
 6. Hej. Det blir så att vi får ta oss till Bangkok kvällen innan flygets avgång kommande morgon. Är det någon som har något bra och prisvärt hotell för endast en natts sömn. Och kanske en bit mat och en sista Chang. Tack på förhand!
 7. Vi åkte som sagt minibuss och det gick så bra. Vi sov i princip hela bilresan. Fällde sätena till liggläge och sov. Den stund jag var vaken så var det tvåfilig motorväg utan möte och det vill jag tro var mestadels av vägen. Känner inte igen 150 km timmen med dödsångest men det kanske beror på chauffören. Vi checkade ut.väskan i Bangkok och lastade i den i bussen. Nästa gång togs den ur vid hotellet ist för ytterligare in och utcheckning. Vi kommer ta bussen även nästa gång. Andra föredrar flyget. Lycka till!
 8. https://www.kohchangminibus.com/ Denna åkte vi med för en vecka sedan. Fungerade utmärkt. Kollade alternativ att bli hämtad av hotellet men detta blev billigare. För oss iaf. Lycka till.
 9. Läst några trådar och sett att det verkar vara en gräns på 10 000 baht,iaf med Mastercard. Någon som vet hur vi kan få ut mer pengar på ett uttag? Växlingskontoren tar inte via kort. Kan man gå in på en bank och växla via mastercard? Just nu på Kai bae,Koh chang och inte sett en bank ännu. Tack på förhand!
 10. Falang

  Uttag mer än 10 000 baht?

  Såklart. Tack slipper man då oxå avgiften på 200 baht?
 11. Falang

  Uttag mer än 10 000 baht?

  Tack för snabba svaren. Har Swedbank mastercard. Tänkte att på en bank så använder man ju mastercardet och det som begränsar? Men tack, ska hitta på en bank och kolla. tack
 12. Hej. Vi är ett resesällskap på 14 personer varav 6 barn. Blir minibuss från Bangkok. Tänkte höra någon kan rekommendera något företag som ni har bra erfarenhet av. Vill ha tillgång till barnstolar som många verkar ha. Verkar ligga på +-6000 baht. Tack på förhand.
 13. Hade blivit väldigt många sedanbilar i sånna fall 2 minibussar borde ju dock funka bra. Vi siktar på det. Men då vi vill ha barnstolar till barnen verkar det behövas tre. Återstår att se. Kommer bli det rekommenderade bolaget eller via hotellet. Tack.
 14. Tack. Självklart inte i en minibuss vilket jag heller inte frågat. Men man kan ju välja att missförstå Minibussar framför sedanbilar.
 15. Semester men vill ändå röra lite på mig mellan Changen. Förstår att det finns thaiboxning man kan anmäla sig till. Inte mkt för själva sparringen men träningen verkar bra. Något tips? Annnars,någon som vet om det finns lite gruppinspirerad träning med kroppsvikt? Alla förslag mottages gladeligen. Tack på förhand!
 16. Tackför alla tips! Ska kolla runt och se vilket det blir. Tack än en gång.
 17. Falang

  flyg finnair

  Vad innebär comfort? Beställde något liknande med Ving. Man betalade extra men det var marginell skillnad,om ens någon,på benutrymmet. Men detta märker man? Ska logga in på finnarna och kolla om de går att boka. Kan man boka stolar direkt man bokat flyg eller måste man vänta till en månad före avresa? Tack på förhand!
 18. Falang

  flyg finnair

  Inget som spelar större roll men är det inte på Finnair som många andra reguljärflyg att man får beställa in fri dryck under resan ner? Tack på förhand!
 19. Tack alla. Då är det bara att betala in. Känns skönt att ha det gjort. Vet ju aldrig hur snabbt rummen försvinner och vi var ju fyra familjer. Blir att gå in på banken och be om hjälp. Är lite osäker. Återkommer närmare avfärd för tips på att göra och besöka fina platser kring Koh chang ☺
 20. Nu är resan bokad. Men oj så långt kvar. Men desto mer tid att planera resan. Första gången vi ska till Koh Chang. Någon som har lite tips som kan underlätta resan? Vi tänker åka med koh chang mini bus. Och då får vi skjuts till det hotell vi väl bestämmer oss för så där är vi nog rätt lugna om ingen annan har något att tillägga. Vi tycker det är värt tiden i bil jämte flygpriset. Väl på Koh Chang funderar vi på Kai Bae Beach. Vi är familjer med småbarn. Någon som har tips på bra boende för barnfamiljer? Tänker mest på att det ska vara ett ok hotell med bra pool för barn som nyss lärt sig simma och de som kör med puffar. Funderar oxå på Kacha på White Sand Beach. Alla tips tar jag tacksamt emot. Tack på förhand!
 21. Du gör bara en Internationell betalning. Inte svårare än att betala en vanlig räkning egentligen. Har du bara alla uppgifter så fixas det snabbt. Ett tips är att inte betala mottagande banks kostnad. Den åker garanterat mottagaren på ändå så det blir bara att du blir blåst på de pengarna i onödan. Thailand använder sig inte av iban-nummer så du behöver bankens namn, deras swiftkod, mottagarens namn, kontonummer och adress. Adressen behöver inte vara detaljerad, räcker i princip med "Koh Chang". Förfarandet skiljer säkert lite mellan bankerna men principen och uppgifterna lär vara desamma överallt. Sen fyller du bara i summan i THB samt en beskrivning vad betalningen gäller. Det där med bankavgiften stod i bekräftelses att den är något kunden måste betala. Ser inte på bekräftelsen hur mkt den är på. Kanske ses vid betalning? Men om man inte betalar,kommer inte hotellet reagera då? Tack
 22. Känner oxå att jag skulle vilja byta plats. Motsvarande boende som KB Resort. Eller den prisklassen iaf. Vilken strand skulle ni välja? Nu är KB Resort bokat. Tog det säkra före det osäkra och bokade då vi är fyra familjer som ska åka. Nu vill de ha bankdeposit med swiftkoder och allt vad det innebär. Någon som vet hur man gör? Om man nu själv vill göra det via internetbanken? Tack än en gång alla!!
 23. Tack,det ska jag kolla. Vi tror vi kommer vara bekväma och till mesta del bada pool. Men stränder i övrigt,hur rankar ni dom på Chang. Såg att kai bae beach kunde vara stenig. Ska vara borta 19 nätter. Brukar alltid dela upp de resorna på 2-3 stränder. Men nu ska vi resa med folk som inte vill det. Vad säger ni,skulle ni klara 19 nätter på kai bae beach?
 24. Tack alla. Ni lugnade mig. Youtubeklippet jag såg måste varit gammalt. Såg ut som Rambo när som helst skulle dyka upp och frita krigsfångar.
 25. Tack! Vi funderar på Family room building på kb resort. Vet du något om standarden på denrummen. Har förstått att det finns en nybyggd byggnad med superiur men där får tydligen inte barn bo. Men miljön och poolområdet funkar bra för barn 2-6 år? Tack
×