Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

mif

Medlem
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

  Never

About mif

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. mif

  holidayphone Eller Dtac???

  Hejsan En varning. Jag köpte ett holidayphonekort + 2 refillcheckar och 4 timmars samtalstid (jag är lat och ville slippa greja med såna här saker på semestern). Jag har två gånger tidigare använt mig av holidayphone och det har funkat ok båda gångerna. Den här gången gjorde det inte det. Jag fick ett simkort i en första leverans. Fick inga refillcheckar och inget nummer att vidarekoppla telefonen till. Klagade via hoidayphone hemsida. Fick efter många om och men koden för en refillcheck mailat till mig samt vidarekopplingsnummret. Problemet var bara att jag då redan var i Thailand och telefonen låg hemma så den kunde jag inte längre vidarekoppla. Den sista refillchecken fick jag aldrig. Har hört av mig till holidayphone för att kanske kunna få tillbaka lite pengar för det de ej levererat men det verkar inte gå så bra. Dom verkar inte längre ha någon Svensk support för om jag skriver på Svenska så svarar dom inte. Skriver jag på Engelska så svarar dom att dom skickat ärendet vidare. Nästa resa köper jag allt på plats i Thailand. Det lär inte bli struligare men en hel del billigare.
 2. mif

  Khao Lak eller ?

  Kho Lipe = Fantastiska stränder, bra snorkling direkt från ön, dyrt, sisådär restauranger och mycket folk. Khao Lak = Fantastiska ständer där man inte behöver trängas och bra restauranger. Personligen skulle jag välja Khao Lak mest på grund av att det är enklare att ta sig dit. En annan favorit är Koh Bulon men då ska man gilla att det är lite öde:).
 3. Så länge krämen är kontrollerad av vitamininstitutet i Schweiz så borde väl det vara ok?
 4. Hejsan Vi är en familj som ett antal gånger semestrat i Thailand. Nu funderar jag och min fru på att åka ner igen och denna gång stanna ett par månader. Vi hoppas då att våra barn ska kunna komma ner och vara med oss en del av tiden. Barnen är 19 och 16 år gamla. 19-åringen kommer troligtvis att gå på högskola när resan går av stapeln så vi kan inte vara helt säker på att han kommer att kunna resa ner till oss. 16 åringen kommer säkert att kunna komma ner på jullovet men kommer hon att kunna resa ensam? Ställer Thailand, flygbolag eller någon annan som kan sätta käppar i hjulen några krav på att man ska vara 18 år för att kunna göra resan? Saken är ju den att 16-åringen kommer att lämnas av på Arlanda av mormor och mötas upp av oss på Bangkoks flygplats. Vi kommer troligtvis att boka hennes resa med Thai så hon kommer att slippa mellanlandningar så för oss känns det som hon reser tryggt. Är det någon som har ställts inför samma problematik eller som vet vad som gäller så är tacksam för er input. När jag söker info på diverse boknings-siter så får jag inte riktigt klart för mig vad som gäller.
 5. Superfrukost, bra rum och fina pooler. Inget att klaga på.
 6. För oss har holiday phone funkat helt ok (var i Kata och Kamala)
 7. Undrar om det här rör samma resebyrå? http://ltz.se/nyheter/ostersund/1.2692928-100-tals-lurade-pa-dromresa
 8. mif

  gafae aroy koh lanta

  Vad tråkigt. Vat ett bra ställe.
 9. En kvinna har tagit med sig sin älskare hem under dagen, medan hennes man är på sitt arbete. Utan att hon vet det så har hennes nioårige son gömt sig i garderoben. Hennes man kommer överraskande hem, så hon gömmer älskaren i garderoben, där den lille pojken redan är. Den lille pojken säger: Mörkt här inne. Mannen: Ja det är det. Pojken: Jag har en baseboll. Mannen: Det är ju bra Pojken: Vill du köpa den? Mannen: Nej, tack. Pojken: Min pappa är utanför. Mannen: Hur mycket? Pojken: 2.500:- Mannen: Ok. Någon vecka senare, händer det igen att pojken och mammans älskare är i garderoben tillsammans. Den lille pojken säger: Mörkt här inne. Mannen: Ja det är det Pojken: Jag har en basebollhandske. Mammans älskare minns förra gången och frågar: Hur mycket? Pojken: 7.500:- Mannen: Ok. Några dagar senare säger pappan till pojken: - Hämta handsken och basebollen så går vi ut kastar lite. - Jag kan inte. Jag har sålt dem. - Va?! för hur mycket då? - 10.000:- Pappan blir upprörd: - Det är inte snällt att ta så hutlöst betalat av dina vänner. Det är många gånger mera än de kostar nya. Du får följa med till kyrkan och bikta dig för prästen. Dom går till kyrkan och pappan placerar pojken i biktbåset, stänger dörren och sätter sig att vänta utanför. Pojken säger: Mörkt här inne. Prästen: Börja inte med det där skitsnacket nu igen...
 10. mif

  Manetolycka igen

  Precis som du säger. Det var därför jag var noga med att påpeka att det rörde sig om en vanlig brännmanet.
 11. mif

  Manetolycka igen

  Betapred kan hjälpa till att lindra smärtan om man blir bränd. För några år sedan blev min son bränd (av en vanlig brännmanet) och då fick vi lite hjälp av en svensk sjuksköterska som löste upp en betapredtablett i lite vatten och strök på brännskadorna. Man kunde faktiskt se hur hudirretationen la sig. Givetvis hade vi spolat bort bränntrådarna först.
 12. mif

  Favvostället??

  Koh Sukorn. Ett helt suveränt ställe att bo på är Sukorn beach bungalows.
 13. mif

  Turkish Airlines

  Turkish Airlines är väl helt ok. Se dock upp med långa väntetider på Istanbulls flygplats för den är tråkig den.
 14. Ett stopp på Koh Sukorn resort Sukorn beach bungalows sär inte helt fel. Otroligt avslappnande att vara där. Inget för den party eller shoppingsugne men ett guldställe för den som vill slappa, äta gott och ta det lugnt.
 15. mif

  Manetolycka igen

  Båda våra manetsammanstötningar hände i Trangprovinsen. Faktiskt på Koh Sukorn båda gångerna. Jag vill absolut inte avråda någon att resa till Thailand på grund av maneter och jag vill absolut rekomendera Koh Sukorn som är riktigt fint. Vi har inte blivit avskräkta av maneter utan vi kommer att återvända till Thailand fler gånger. Som många skrivit tidigare så finns det nog andra saker (tex trafiken) som är betydligt viktigare att se upp med. Angående Betapred så gjorde jag en sökning på nätet och här är vad som står om tabletterna: Vad är Betapred? Betapred används vid olika typer av sjukdomar för att dämpa inflammation och påverka immunförsvaret. Medicinen används huvudsakligen under kort tid för att lindra symtomen vid till exempel astma, allergiska tillstånd och svårare reaktioner vid insektsstick. Medicinen används också vid krupp. Medicinen tillhör läkemedelsgruppen glukokortikoider, i dagligt tal kortison, och det verksamma ämnet är betametason. Så här fungerar medicinen Kortison har en kraftig inflammationsdämpande verkan och påverkar även immunförsvaret. I kroppen bildar binjurarna kortisol som sedan omvandlas till kortison. Det verksamma ämnet i medicinen fungerar på liknande sätt som kroppens eget kortisol. Jag är nästan säker på att medecinen är receptbelagd.
×