Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

helmat

Medlem
 • Innehållsantal

  875
 • Gick med

 • Besökte senast

  Aldrig

Om helmat

 • Placering
  Avancerad medlem

Profilinformation

 • Kön
  Not Telling
 1. helmat

  Gissa var - gissa bild!

  Freedom Hut på Jum!
 2. helmat

  Gissa var - gissa bild!

  Ni som har gissat Phi Phi har rätt! Fast det är västra hörnan av Lo Dalam.
 3. helmat

  Gissa var - gissa bild!

  Nä, varken Lipe eller Lanta.
 4. helmat

  Gissa var - gissa bild!

  Nu är det väl ändå dags att gissa bild igen? När jag var där för en dryg månad sen trodde jag aldrig att jag skulle frysa igen. Tji fick jag... På vilken strand befinner jag mig?
 5. Första ihållande regnet på Lanta sen vi kom i söndags. Men det gör inget när man har hängmatta, Chang och bok Ca 27 grader.
 6. helmat

  "Vad blir det för mat ?"

  Ansjovis är verkligen världens bästa smaksättare!
 7. ...att ha möjligheten att få åka på semester till Thailand på lördag! Ekonomin gör att det blir tufft, men med flygbiljetter på 4.800/pers, boende som snittar på 300 kr/natt gör det möjligt. Har aldrig tittat över budgeten så mycket som nu. Men jag åker hellre med mindre medel, än inte alls. Nudlar i Thailand är godare än hemma! Ser enormt mycket fram emot hängmattan på bungens veranda, och den nyinköpta boken. Och den sönderstressade nacken ska få lite massage. Vädret får bli som det blir, jag får vara ledig.
 8. Vilket hotell på Klong Khong? Lanta New Coconut Bungalow. Det var bra pris, har fått hyfsade recensioner och framförallt så har man hängmatta på verandan, ett måste! Har du några andra bra tips annars, du om nån borde ju veta! Du höll väl till på Klong Nin? Jo Klong Nin är "min" strand. Jag antar att du redan vet att Klong Khong är den steniga stranden, men funkar bättre i högvatten. Jag känner igen stället ni ska bo på, undrar om de inte har nytt namn och ny ledning där, vilket jag innerligt hoppas på. Jag var där och rekade inkognito för några år sedan när jag fick höra att de ville arrendera ut det. Jag blev inte imponerad, servicen var ett skämt och stället helt på dekis. Personalen var oerhört ointresserad av allt. Enda undantaget var massagen där man såg de enda leendena på resorten. Jag låtsades vara gäst och ville kolla på ett par olika bungalows och det var tydligen jättejobbigt. Antagligen har de ny ledning nu om vitsorden varit goda. :-) Tack för info! Vet om att stranden är stenig i lågvatten, men den verkar rätt charmig. Känner du till nåt annat ställe med samma stuk - småskaligt med bungalows, hängmatta, ac, liten pool vid stranden till hyfsat pris? Tar gärna emot tips!
 9. Vilket hotell på Klong Khong? Lanta New Coconut Bungalow. Det var bra pris, har fått hyfsade recensioner och framförallt så har man hängmatta på verandan, ett måste! Har du några andra bra tips annars, du om nån borde ju veta! Du höll väl till på Klong Nin?
 10. Att jag precis bokade en Thailandsresa! Blir två veckor i november, kanske inte optimalt vädermässigt men det är enda tiden jag kan åka. Skulle det regna är det iaf varmare regn än här hemma Det blir första gången för oss med charterflygstol, direkt till Krabi med Fritidsresor Blue Comfort för 4.700:-. En boendevecka bokad på Koh Lanta Klong Khong, sen får vi se!
 11. Angkor Wat är verkligen värt ett besök, och Siem Reap är dessutom en riktigt trevlig stad. Angående hotell vid floden i Bangkok så bodde vi förra året på Le Siam Heritage som ligger i samma byggnad som Lebua. Inte samma lyx men vi fick en stor svit och balkong med minst sagt häftig utsikt! http://www.booking.com/hotel/th/le-siam-heritage.sv.html?aid=346866;sid=83dd80ddc19fdaba65260d60e6c74144;dcid=1;checkin=2015-06-05;checkout=2015-06-06
 12. helmat

  Länge sen sist på forumet

  Något sent svar... Prisnivån ligger lite över Thailand allmänt, men det går att komma billigt undan. Vi käkade allt från kyckling för 3 cuc till hummer för 18 cuc (Convertible peso = US dollar.) Drinkar som Mojitos kostar allt från 1,50 cuc till 4 cuc, samma för ölen. De statliga hotellen är dyra och tråkiga, men deras sk Casa particulares (bed & breakfast) är otroligt prisvärda. Vi betalade mellan 25-50 cuc/per natt för ett dubbelrum. Kan varmt rekommendera landet!
 13. Just hemkommen från 3 veckor i Kuba. Efter 5 år av Asien-resor kändes det rätt att åka åt "fel" håll. Kuba var ett enormt häftigt land! Havanna måste man nästan uppleva för att förstå - musiken, bilarna, arkitekturen och - hör och häpna - maten (läs skaldjur). Vi reste runt och besökte Trinidad i söder, Varadero i norr (går att skippa om man inte bara vill ha sol och bad, och eftersom vi hade snålblåst och ca 17 grader när vi var där badade vi bara en gång) och Vinales i väster med tobaksplantager. Ett land jag kommer längta tillbaka till pga av dansen och musiken. Men nu längtar jag redan österut till de där små lugna vikarna, de där som man bara ligger och guppar i...
 14. ...att vintersemestern är bokad! Vi kommer att pausa från Asien och åka åt "fel" håll och landa på Kuba i tre veckor i januari. Både jag och sambon har pratat om det i flera år, men tyckt det varit för dyrt. Men när jag hittade biljetter med Virgin Atlantic för 4750 via London tyckte jag det var dags att slå till!
×