Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Malvina

Medlem
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

About Malvina

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi har varit här många gånger och det känns även främmande för oss också. Vad just du tror eller inte tror på, det bryr......... Jag hittade ovanstående webbsida och kopierade rakt av, om du googlar på den sidan så får du göra en egen bedömning, om du orkar i stället för att bara kasta ut "tror inte ett skit av vad du pratar om". Om du kommer fram till att det är "fake news" så är jag den förste att tycka att det är skit, för jag vill fortsätta att resa hit, trots att sista resan för en månad sedan blev inställd pga. brutet ben. Sen tycker jag det är trevligt om vi kan hålla en god ton här, man har fått mycket information här genom åren och vill gärna fortsätta med detta, men vad vet jag det kanske just tonen här som gör att sidan besöks otroligt lite nu. Googla gärna och återkom om vad du hittar. Ha en trevlig söndag kväll.
 2. Bör kanske tillägga att källa på ovanstående är ”thailand-idag.asia”.
 3. 13 mars 2563 • Läs mer här • Nyinsatt Thailändska hälsoministern kallar västerlänningar ”skitiga faranger” Thailands folkhälsominister håller åter igen på att offentligt nedvärdera och uttala främlingsfientliga kommentarer om ”vita” utlänningar (farang). Den här gången varnar han thailändare för utlänningar som flyr från sina egna länder till Thailands ”säkra paradis”. ”Idag besökte jag Chiang Mai och märkte att det nästan inte finns några kinesiska turister. Allt du ser är ”faranger”. Inte bara det, utan 90% av thailändarna bär munskydd. Ingen av farangerna bär dock munskydd. Det är anledningen till att medborgare i vårt land smittas överallt. Vi bör vara mer försiktiga med faranger än asiater. Just nu är det vinter i Europa och farangerna kommer till Thailand för att gömma sig för sjukdomen. Många farangers kläder är smutsiga och de duschar inte. Som värdar måste vi vara mycket försiktiga.” Förra månaden förlorade den frispråkige faranghatande folkhälsoministern och biträdande premiärminister humöret under en mediauppvisning som hölls vid Bangkoks mest trafikerade Skytrain-station. Ministeren och hans personal som alla hade ansiktsmasker (förutom minister som hade sin hängande runt halsen) delade ut gratis ansiktsmasker av papper.
 4. Det stämmer med tiden, är nog väldigt svårt att hinna med, annars var det ett väldigt bra svar. Jag tackar.
 5. Jag och min fru ska efter landning i Suvarnabhumi ha en transport ner till Koh Chang, vi landar ca 07:35, min fråga är, måste man boka buss/minivan i förväg eller är det bara att kliva fram till något transportdisk och ta första bästa, eller brukar det vara fullt på transporterna. Tacksam för svar, kan ni rekomendera något samt ett ungefärligt pris, så är jag ännu mer tacksam.
 6. Malvina

  Malvina

  Någon som kan rekomendera resturang/er med hyfsade priser för mat o dryck i eller runt Fishermans Village Ko Samui.
 7. Malvina

  Hotel Krabi/flygplats

  Sista anhalten på resan ska bli Krabi för att dagen därpå flyga hem, efter en härlig 3 veckors resa. Någon som kan rekomendera ett bra boende för 2 personer nära flygplatsen, enda kriteriet är rent och trevligt, pengarna börjar nog tryta så här dax, så inget dyrt boende. Jag har aldrig flygit från Krabi flygplats (flera gånger i Krabi) så jag känner inte till tillgängligheten mellan Krabi och flygplatsen, så kom gärna med förslag!
 8. Landar i Krabi, och ska vidare till Koh Samui och slutligen då med båt, troligtvis med buss eller med bil. Någon som kan ge en detaljerad bild med företag som kör transport mellan de här två ställena, kommer jag över till Koh Samui utan att byta transport medel. Ser fram mot era förslag.
 9. Malvina

  Resa med buss

  Jag tror att vi köpte vår biljett på Bangkoks järnvägs station`s övre plan, men det var en stor miss, bussen stannade var 100`ade meter så det tog väldigt lång tid. Köp biljetten på plats så du kan se bussen, så att det går att avgöra om det är en sk. lokalbuss.
 10. Malvina

  Väder just nu på i Thailand - endast rapportering

  Jag tycker att det är tråkigt att det inte är mer aktivitet här än så här: 13 mars till 2 juli, det är sorgligt. Blev det så när sidan gjordes om eller vad har hänt?
 11. Känns som det lutar åt det.
 12. Om man jämför tåg mellan Bangkok järnvägsstation till koh lipe och Singapore flygplats (järnvägsstation) till koh lipe, hur är restiden (timmar) med tåg dessa två orter?
 13. Malvina

  Gått i graven?

  Jag håller med om detta, nu är det 3 år sedan vi var i väg sist men var nöjd med det upplägget på sidan som var då. Har kanske inte satt mig in i hur sidan är fullt ut nu, men tycker som Jimmieboy att det var bättre tidigare.
 14. Hejsan Som rubriken lyder, någon som har erfarenhet av detta, och hur man tar sig här imellan (kanske flera alternativ).
 15. Malvina

  AIR Berlin

  Tack för svaren, då behöver jag inte att vara orolig ifall jag beställer med dem
×