Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

skruttan

Medlem
 • Content Count

  1,131
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by skruttan

 1. skruttan

  Viktigt att tänka på, tips?

  Se till att inte vara beroende av bara ett bankkort. Vi har alltid ett Visa och ett Mastercard. För många år sedan så hittade vi ingen ATM i Bang Saphan som tog Mastercard utan vi fick åka tillbaka till hotellet Ban Krut och hämta vårt Visa. Dessutom så kan ju något bli avmagnetiserat och stulet. Spärra också korten för internetköp och för köp i utlandet när ni inte använder korten. (Fast det gäller att gå in på nätet och låsa upp det innan man tar ut pengar eller handlar. (Det glömde vi en gång och det tog en stund innan vi kom ihåg att vi hade låst det!!!) Ha inte för mycket pengar på kortet, utan ha ett sparkonto att kunna gå in på nätet och överföra pengar från innan ni går och tar ut i automaten. Och så spärra det sen genast efteråt om ni inte direkt ska använda det till att betala med. Ha också kopior på passen med er. Mygg ja, Usch. Ha inte fönster och dörrar öppna. Tyvärr så har ju ofta städpersonalen det när de städar. Brukar spraya rummet efteråt, stänga och genast gå därifrån några timmar.
 2. Äntligen något att glädjas åt. http://www.djurensratt.se/om-djurens-ratt/nyheter/alla-tigrar-fria-fran-tigertemplet-i-Thailand
 3. skruttan

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  Vilket flygbolag ger dig 100 kr i rabatt när du betalar med Ica? Ving ger 600 kr i rabatt vid beställning av deras Charterresor via Ica.se. Och det räcker med att vara medlem och ha det rosa bonuskortet. Så se till att skaffa det. Bankkortet behövs inte. Det finns många förmåner där det räcker med bonuskortet. Tror att det är gratis. Coop.se ger samma rabatt på charter hos fritidsresor etc. där det räcker att vara medlem utan bankkort. Handlar jag på Ica så drar jag det kortet och betalar med Medmerakortet! Tjosan så har jag poäng hos både Ica och Coop. Här i Sverige kommer jag att använda kortet som betalkort och samlar då fler poäng än vad jag kunde hos Ica och istället för papperscheckar så laddas det på kortet. Kommer att pröva Coop-kortet, i alla fall nu det första gratisåret och se hur det funkar.
 4. skruttan

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  Kanske du menar den statliga insättningsgarantin? Alltså den ersättning man får om banken går i konkurs. Det var den jag pratade med på telefon som påpekade att det främst är ett kreditkort och att om jag sätter in mer pengar än vad jag gör åt så gäller inte garantin på det insatta beloppet. Men Jisses, sa hon bankgaranti eller insättningsgaranti? Vet ej. Är det skillnad? Kommer ej att ha nåt sparkapital utan bara det jag ämnar göra åt.
 5. skruttan

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  På detta Coop kort. Hur fungerar det i samspelet med insatta pengar och köp/uttag. dvs om jag har köpt för 3000 som ej ännu inte fakturerats. Sedan skall jag göra ett uttag på 2000 i ATM. Om jag då sätter in dessa 2000 på kontot innan uttaget så hur vet jag att det inte sänker skulden till 1000 och sedan gör att räntan läggs till på dom 2000 jag tog ut. jf Tack för den frågan. Du har rätt. Det hade jag inte tänkt på. Ringde och pratade med dom. I praktiken så avgör man själv om det ska fungera som kreditkort eller ej. Betalar jag ex.vis hotellet med 9000,- och sen betalar in 12000 kr, då nollställs utnyttjad kredit och du har 3000 att handla för ELLER ta ut i automaten. Om du inte sätter in pengar så får du en räntefri faktura som ska betalas i slutet av nästkommande månad på det du handlat men ränta på det som du hämtat ut i automaten. Jag är nog lite som Sayang att jag vill undvika kredit, så jag kommer att se mitt medmeramerkort såsom en plånbok, att se till att jag har de pengar jag använder på kontot. Men det är alltså möjligt att sätta in valfritt belopp innan en resa t.ex och sedan använda kortet som en plånbok som du säger? Sätter du in pengar via bankgiro eller kan man föra över direkt från annat konto? Har nog läst på dåligt märker jag. Man sätter in pengar till deras plusgiro och anger det OCR nummer man får när man blir kund. Alltså som en betalning och ingen överföring. Men sätt inte in hela din reskassa för ingen bankgaranti gäller på insatt belopp. Alltså se det som en plånbok som man ju bara bär omkring med nödvändigaste kontanter i. Sätt in pengar vid behov och ta med din Banks dosa eller öppna mobilt bank.ID.
 6. skruttan

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  På detta Coop kort. Hur fungerar det i samspelet med insatta pengar och köp/uttag. dvs om jag har köpt för 3000 som ej ännu inte fakturerats. Sedan skall jag göra ett uttag på 2000 i ATM. Om jag då sätter in dessa 2000 på kontot innan uttaget så hur vet jag att det inte sänker skulden till 1000 och sedan gör att räntan läggs till på dom 2000 jag tog ut. jf Tack för den frågan. Du har rätt. Det hade jag inte tänkt på. Ringde och pratade med dom. I praktiken så avgör man själv om det ska fungera som kreditkort eller ej. Betalar jag ex.vis hotellet med 9000,- och sen betalar in 12000 kr, då nollställs utnyttjad kredit och du har 3000 att handla för ELLER ta ut i automaten. Om du inte sätter in pengar så får du en räntefri faktura som ska betalas i slutet av nästkommande månad på det du handlat men ränta på det som du hämtat ut i automaten. Jag är nog lite som Sayang att jag vill undvika kredit, så jag kommer att se mitt medmeramerkort såsom en plånbok, att se till att jag har de pengar jag använder på kontot.
 7. skruttan

  ICAbanken inför valutaväxlingsavgift

  ICAbanken har nog bitit sig själva i svansen när de börjat ta växlingsavgifter. Känner till flera som har lämnat dem. För oss vanliga semesterfirare så var de toppen där både kredit- (fakturakonto) och direktkonto ingått och haft vare sig uttagsavgift eller valutaväxlingspåslag och har fungerat som internetbank att betala räkningar från. Dessutom så har man fått poäng på allt man betalat med kortet och då och då så damp det ner en check med 100,- kr att handla för. Nu har också vi sagt adjö till Ica. Ett alternativ var att behålla Ica som bank och ta Santanders kostnadsfria kreditkort att betala in pengar till vid utlandsresor. Vi valde att säga upp Ica och tog ’Coop-medmera mer’ mastercard utan uttags- och valutaväxlingspåslag och får högre poäng som betalkort än vad Ica gav så vi tjänar nog snart in den avgift som de tar (första året är avgiftsfritt). Det förutsätter dock att man har en annan internetbank att betala sina räkningar från och som man kan sätta in pengar ifrån via plusgiro. Har internetbank med Visa hos LF. Vi sätter in summan på medmera mer några dagar innan vi går till ATM och hämtar ut pengarna. Vill inte ha för mycket pengar på kontot då de inte har bankgaranti. Det går också ta ut pengar från ett tomt konto men då läggs ränta på beloppet från första dagen. Däremot dras ingen ränta på det man handlar för och en gång i månaden betalar man en faktura på inköpen.
 8. Det som har hänt i Trollhättan är ju hemskt och utan tvekan värt att diskutera djupare på andra ställen på nätet, samt så är det något som kommer dominera svensk media under en kortare tid framåt. Dock ber jag er åter om i att sluta diskutera den allmänna invandrarpolitiken på forumet, med direkt mål att skapa vidare diskussioner. Detta är inget forum för svensk invandrarpolitik.
 9. Ramlade över detta inlägg idag. Om jag inte får länka till ett annat forum så får väl Martin ta bort denna tråd. Tycker dock att det finns många viktiga saker och fler bra vidarelänkar. http://thailandsforum.se/forum/nyhetsbrevet-den-13-mars-om-att-leva-farligt-t13903.html
 10. Jo, vissa är inte anpassningsbara helt enkelt. Det som gör mig lite nyfiken är att du säger att det är inte mycket som fungerar här nere. Vore tacksam för några exempel på vad som inte fungerar. Chryzalis, du verkar vara en god ambassadör för Thailand och lyckats anpassa dig till kulturen i Thailand. Och det är nog klokt om man är bosatt där med sin familj. Och jag önskar er all lycka. Själv tillhör jag "vissa", som inte vill anpassa mig till en militärdiktatur även om det kan ligga en gnutta sanning i att man där inte är mogen för demokrati. Där i så hög grad materiell status sätts högt och följaktligen klasskillnaderna blir stora och så vet vi att "Money talks" och Korruption har således bra grogrund där. Det betyder inte att jag inte träffat många fina människor bland thailändare men de flesta lever starkt påverkade av sin "kultur". Jag hade kunnat skriva en lång rad av saker jag mer än irriterar mig på. Och mycket har jag blundat för och utnyttjat för att få ha en billig semester. Men just nu känns det som om det ligger mer på minussidan än på plussidan att beakta när det "drar i Thailandstarmen". Och så irriterar jag mig på att det kommer upp i rödtext att ingen rubrik har fyllts i och brödtexten är tom när jag citerar ett inlägg!!!
 11. Var det inte det du själv gjorde nu? Visst Tom, hon påminde oss att hålla en så god ton som möjligt. Hoppas alla andra också kör på den linjen.
 12. [/quote Ja,ja - ånyo en besservisser som tror att ingen annan tänkt/tänker på det... sånt kan man irritera sig på! ? Citat från: olofb skrivet igår kl. 21:43 PERSONANGREPP!! Märkligt att admin låter sådana angrepp ligga kvar här...Ja, ja - typiskt svar för en som inte kan försvara sitt eget uttalande..Om nu ovanstående var riktat mot mig- så kan jag bara säga att du tycks vara en ELAK människa som solar dig själv i din narsissistiska glans genom att slå ner på andra... usch! Vem är det du angriper Olofb. Tala om vem av oss du irriterar dig så förfärligt på?
 13. Jag irriterar mig på mig själv, att jag fortsätter att gå in på Thailandforum! Jag har inte så mycket mer att tillföra och inte så mycket att hämta. Och förmodligen åker vi inte mer till Thailand. Så vad sjutton gör jag här? Hur avgiftas man?
 14. skruttan

  "Vad blir det för mat ?"

  Nyfiken, vad är CF?
 15. skruttan

  Pengarfrågor!

  Betala aldrig med kort, undantagsvis absolut endast där de har en modern betalapparat där du själv slår in din pinkod. Ta ut kontanter i bankomater och då helst i en som sitter i anslutning till en bank och kolla att den ser hel ut och inte verkar vara manipulerad med nån extra kortläsare. Och som jag brukar tjata om; ha med ett extra kort för det kan hända att det blir avmagnetiserat eller i värsta fall stulet.
 16. skruttan

  Vad blir det för dryck?

  Idag firar vi att vi har sommarvärme (hoppas den stannar)! Vi öppnade en flaska som vi fått i present och den kan man säga heter Duga. Jag blev helt lyrisk av både bouquet och smak. Gå ut till svart vinbärsbuskarna och dra fingrarna över knopparna och lukta sen på dom! Ja så smakar vinet! Mmm så gott. Mmmm Rekommenderas verkligen.
 17. skruttan

  "Vad blir det för mat ?"

  Kålpudding med potatis, skysås och rårörda lingon. Smaskens!
 18. skruttan

  Vad gör du idag....?

  [quote author=Jimmieboy ... Här har ni lite bilder från tåget mellan Bangkok och Hua Hin. Vi åkte 3:e klass och det var ju inte bland det bekvämaste jag har åkt. Det är billigt så har man ont om pengar är det ju bra men annars är buss bättre. Men visst var det en upplevelse? Hur lång tid tog det? Har åkt mellan Ban Krut och Hua Hin och antar att det var ung detsamma och tid tog det men matförsäljare som ideligen gick genom vagnarna och se hur Thailändare fördriver tiden med att äta och äta och äta! Skulle inte vilja ha den upplevelsen ogjord! Men vad i hela friden gjorde ni i Venezia? Trodde inte stället hade överlevt. Har det återupplivats och öppnat fler ställen där i alla tomma lokaler? Var ni inte i Hua Hin? Skulle vara intressant att veta bl.a. om hur det funkar med solstolar och strandförsäljare där i år, var du där eller nån annan som vet?
 19. skruttan

  Vad gör du idag....?

  Minns att det tog låång tid, men är du inte framme i HH än? Väntar på rapport om hotell, restauranger väder och stränder!
 20. Lite mer skitsnack: Anledningen till att vi skaffade en rumpdusch var hemorrojder! ,som uppkom vid en maginfektion. Mycket svårt och smärtsamt att torka med papper och blev inte heller rent med våtservetter. Sveda och klåda och också hemorrojder försvann sedan rumpduschen började att användas! Välsignad vare denna anordning!
 21. Vet inte, men det känns renare än att smeta ut skiten med papper. Får jag råd skall jag nog köpa en som kopplas till blandaren på handfatet jag åxå. Blir säkert en bonuspoäng för nån som kommer hit från asien åxå om sånt redan finns på plats. Har du inte råd så ligger du illa till! ! Den kostade 99,- kronor på Ö&B och tror det var samma på Lidl, såvida du inte har ett så gammaldags tvättställ med två kranar; en med kallvatten och en med varmvatten! Då kanske du får avstå från en Thailandresa och spara ihop till ett modernare tvättställ med blandare så du själv kan reglera vattentempen med kranhandtaget!
 22. skruttan

  "Vad blir det för mat ?"

  Har du gjort tårtan själv Marie? Fyllning? Idag har vi ätit dillkött, inte så dumt det heller!
 23. Den håller, för vattentrycket regleras med att överflödet rinner ut i tvättställskranen (så tänk på att ha tvättstället öppet!)
×