Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

krabban

Medlem
 • Content Count

  162
 • Joined

 • Last visited

  Never

About krabban

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 08/07/1959

Contact Methods

 • Website URL
  http://thailandsemester.dinstudio.se/news_1.html

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. krabban

  Valutan/Kurser

  Finns en risk denna veckan att på torsdag höjer FED räntan och USD där med blir dyrare och med det THB. Sedan kan ju det vara diskonterat i kursen redan då de flesta analytiker tror på höjning dock liten.
 2. Blue Lime bodde vi på. Bra läge, super bra frukost med Vietnamesiskt kaffe som är världsbäst :=
 3. Trevligt! Vi åkte från Siem Reap till gränsen Poi Pet, vi köpte biljett med minibuss till gränsen. Från Poi Pet till Ban Phe blev vi lurade ett riktigt nöt till förare. Ni gör rätt att bara boka till gränsen. Visumet fick vi ordnat direkt på flygplatsen, man kan även fixa det på nätet, för det är lurigt vid gränsen. Ta med er dollar i små valörer. Lycka till o trevlig resa!
 4. krabban

  Billiga flygresor till Thailand

  Bokat med Norwegian i september genom Ticket, där ingår bagaget. Betalade 2300:- enkelresa inkluderat mat,10kg hanbagage och 2 väskor med max 20kg i varje.
 5. Bäst resrutt blir start i Siem Reap,vidare till Phnom Penh och sedan ner till Sianoukville. Där är det lätt att landvägen eller med båt ta sig till Koh Chang.
 6. Kändes riktigt bra och säkert hela tiden, vänliga och trevliga människor. Förvånansvärt duktiga på engelska, vilket vi inte är bortskämda med i våra trakter av Thailand. Lite tiggeri runt turist attraktionerna, men betydligt mindre än vi förväntas oss.
 7. Phnom Penh-Sihanoukville 3-4 timmar, wifi i mini bussen Sihanoukville-Siem Reap 11-12 timmar, sover mest hela tiden. Från Siem Reap till gränsen tror lite drygt timmen. Sedan från gränsen till Rayong 2,5 timmar.
 8. Vi tog flyget Air Asia Bangkok-Phnom Phen förra året. Var i Phnom Phen 4 nätter super trevlig stad enormt bra hotell med angenäma priser. Besökte Killing fields och Tol Sleng skolan som blev tortyrfängelse. Reste sedan med minibuss till Sihanoukville där vi sola och bada, finns fina öar att besöka där, var där 3 nätter. Åkte sedan hotellbuss till Angkor Wat väldigt smidigt och kostade runt 17 dollar. Siem Reap var en otroligt rent och fin stad, billigt boende och så klart nära till Angkor Wat, mycket bra shopping. Åkte till tempel området och köpte pass för en dag och såg solnedgången. Sedan hyrde vi Tuc Tuc hela dagen och såg det ena templet efter det andra helt fantastiskt, men för oss var vi väldigt nöjda efter en dag. Tog minibuss till gränsen Poi Pet och sedan taxi till Rayong 2300 bath. Kommer att resa till Kambodia igen och rekommenderar det verkligen.
 9. krabban

  Valutan/Kurser

  Blivit lite av valuta handlare Banken i Thailand omvandlade mina THB till SEK i slutet av mars och skickade hem dem. Hade 800000 THB till förlängning av ett årsvisum. Så här långt en väldigt bra affär, men hur det ser ut när jag behöver dem igen i okt/nov kan man aldrig veta.
 10. krabban

  Norwegian

  Tycker jag absolut du ska, gör som jag boka enkel resa, gardering liksom.
 11. krabban

  Hyra hus utanför Ban Phe

  Där är jätte fint, titta gärna in på vår hemsida. Tips om utflykter restauranger och massa annat. Bor ett stenkast där ifrån, så vi kanske ses! http://thailandsemester.dinstudio.se/
 12. krabban

  Lite lågmält i december?

  Utmärkt förslag
 13. krabban

  Mats hyr ut sitt fina hus på Samui

  Vad som är fel i dina ögon, tja det bryr jag mig inte mycket om Gästerna som söker sig till Chack Pong området, vill till 99% ha vad vi erbjuder. Stor härlig pool med bubbelbad, underbar resort liknande område, supersnabbt fiberinternet och hjälpsamma vakter, närheten till havet. En plats i Thailand utan störiga strandsäljare, där priser på restaurangerna är så otroligt billigt. Sedan att det är den solsäkraste delen av Thailand är bara en bonus
×