Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

mygghatare

Medlem
  • Innehållsantal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Allt postat av mygghatare

  1. mygghatare

    Vädret i oktober?

    Det var inte bara mars som hade dåligt väder. Vi var nere på Lanta 14 dagar i slutet av november förra året och vi hade inte en enda hel dag med sol. Men varmt var det ju förstås.
  2. Glöm inte att ett av problemen med myggan som sprider denguefeber, är att den är aktiv dygnet runt, alltså inte bara på kvällar och nätter och att den finns även i städerna!
  3. För mig gick det på några timmar. Dagen innan vi åkte hem så kände jag mig lite konstig. Jag kunde inte äta även om jag inte mådde illa eller så. Trodde att det berodde på att vi varit på marknad och sett allt kött som låg där i värmen och med massor av flugor som vandrade runt på köttet. Kanske var det de första tecknen på att jag var sjuk. Vem vet?
  4. Jag tror inte man kan missa symtomen på denguefeber för man är MYCKET dålig. Jag fick det på vägen hem från Thailand. Det börjde med att jag hade ont i kroppen och på ett par timmar var febern upp i över 40 grader och jag hade svår frossa. Det var knappt att jag kunde åka bil till sjukhuset för huvudvärken var så svår. Det gick inte att äta eller dricka och därför fick det bli dropp. Det låg jag sedan med ett par dygn innan jag kunde börja dricka igen. Under den tiden kom jag knappt ur sängen. Orkade helt enkelt inte. Symtomen är ju ganska lika svår influensa, men man har inga problem med luftvägarna.
  5. Jag var på Lanta i november/december 2008 och fick denguefeber. Det var inget att leka med. Jag var mycket svårt sjuk under 1 vecka ochj fortfarande sitter tröttheten i.Jag har blivit avrådd av läkare från att åka tillbaka igen. Detta känns mycket tråkigt men jag skulle aldrig våga chansa. Jag är inte den som brukar få myggbett och fick 3 stycken när jag var där, men det räckte!
  6. mygghatare

    Är det så dåligt på koh Lanta?!

    Visst är Koh Lanta underbart. Vill ni inte höra svenska hela tiden så dra er söderut. När vi var där i november så bodde vi för andra gången på BeeBee Bungalow som ligger på Klong Kong Beach. Det fanns inga andra svenskar där på de nästan 14 dagar som vi var där. Detta är ett underbart ställe om man klarar sig utan swimmingpool och AC. Där finns ca 15 hyddor, alla olika, som ligger helt nere på stranden. Inga solstolar men däremot hängmattor under palmerna. Helt underbar personal som får alla att känna sig som "hemma". Priset är löjligt lågt, ca 400 bath per hydda och natt. Men som sagt inga större bekvämligheter, men fläkt, dusch och toalett i varje hydda.
  7. Ett annat sätt att ta sig från Phuket till Lanta är med buss. Själv gillar jag inte att åka båt om det blåser så min man och jag åkte i november med buss till Krabi och därifrån till Lanta med minivan. Totalt för två kostade den resan 11oo. Det gick mycket smidigt och säkert kan ni pruta en hel del på minivanresan när ni är 6 personer
  8. Jag var på Koh Lanta i 10 dagar och kom hem den 2 dec. Samma dag blev jag svårt sjuk med mycket hög feber, svår huvudvärk och muskelvärk. Det var bara att åka direkt till sjukhus. Där var läkarna lite ställda eftersom jag varken hade malaria eller hjärnhinneinflammation. Efter fyra dagar med dropp gav febern med sig lite och jag kunde åka hem igen. Efter 10 dagar fick jag reda på att jag hade denguefeber. Det tar nämligen ett tag innan antikroppar har bildats i blodet och att det syns på blodprover. Jag undrar nu om någon annan har varit på Lanta nyligen och fått denguefeber. Min man klarade sig fast han säkert fick minst 100 myggbett medan jag fick 3 stycken som jag vet om!
×