Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

lizen

Medlem
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

  Never

About lizen

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Jag har för mig att jag har läst tidigare på detta forumet att thailändare gärna tar allergi med en "klackspark" och att man gärna ska vara övertydlig och skriva ner att den berörda blir mycket sjuk eller kan dö om de får nämnda allergener i sig.
 2. I natt jobbar jag sista natten sedan packa färdigt, göra lite sjukbesök, samt städa av här hemma (så man inte får psykbryt när man anländer hemmet igen) onsdag så här dags befinner vi oss i luften c:a halvägs, Jippie! Alltså bara fyra dagar kvar
 3. Nu börjar jag att allvarligt fundera på hur vi ska agera i samband med vår resa 5/2 - 19/2, vi hade tänkt att avsluta med 2 dgr i Bkk på Baiyoke Sky Hotel,för lite shopping m.m men det är väl beläget i demonstrationstrakterna? Därför funderar vi nu på att ev.byta hotell till lugnare trakter alt. stanna 2 dgr i Ning Yang (tror jag att det heter ) på Phuket för att därifrån ha nära till flygplatsen i Phuket och därifrån till Bkk på hemresedagen. Vi har ännu inte bokat flyget från Phuket till Bkk eftersom vi har velat med hur vi ska göra. Någon som vet hur länge innan detta flyg måste bokas?
 4. Jaha , då var det 13 dagar kvar....-åhh vad tiden går sakta....längtar så
 5. Hmm, Alla hjärtans dag utan att ens kunna skåla gott med gubben ajja, vi får väl fixa nåt gott att skåla med varandra genom att köpa i förväg.
 6. Vårt försäkringsbolag Folksam ersätter inte alls om UD avråder från att resa, det gör däremot researrangören ( i vårt fall Resia ) utan researrangör så vet jag inte om flygbolaget själv ersätter??
 7. lizen

  Blodtrycksmedicin?

  Hm, vad diskuteras här ? Nu blev jag lite orolig, visst är det väl ok att ta med sin "vanliga" bltrmedicin till Thailand? ( Enalapril och Amlodipin)jag personligen känner att jag inte har lust att experimentera med Thaimedicin om jag inte måste.
 8. 25 dagar kvar till avresa Bkk ,hoppas nu bara att ev.valkravaller håller sig lugnt så att vi kommer iväg!
 9. lizen

  Hur gör ni med hunden under resan

  Håller fullständigt med om att det är matte o husse som lider mest av dåligt samvete/saknad, med en pålitlig hundvakt så har vovven det hur bra som helst!
 10. lizen

  Hur gör ni med hunden under resan

  Vi har en underbar granne som är pensionär och som älskar vår vovve- o kärleken är besvarad, hon tar hand om honom på vardagarna o våra söner tar honom på helgerna. Nu ska vi vara borta 2 v. denna gången, har hitills endast varit på 1-veckors resor sedan vi skaffade guldklimpen, men 1 vecka är förstås för kort för Thailand ( egentligen så är även 2 v. kort , men längre än så kan vi inte vara ifrån älsklingen). Grannen får naturligtvis en viss ersättning, men är förhållandevis billig.
 11. lizen

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Åhh, nu blir jag så sugen....-någon som har tillbringat drygt 6 tim. på Dubais flygplats på hemvägen? Är det uthärdligt?
 12. lizen

  DAGENS RESEKLIPP THAILAND !!!

  Letar som besatt på Emirates sida efter bra flygtider - men hittar inte något med mindre än 6-7 tim.väntetid , hur hittar ni kortare väntetid? Vissa dagar eller?
 13. lizen

  Hem ljuva hem

  Vi har varit hemma i en vecka nu, och allt rullar på som vanligt igen...Längtar förstås tillbaka.Försöker dock att se det lilla positiva här hemma ...som t.e.x "normal" dusch med bra tryck och jämnt varmvatten=)Ha,ha -men det skulle jag nog kunna tänka mig att avstå ifrån också i utbyte av att få vistas mer i det underbara Thailand.Börjat att spana in resor till nästa vinter..
 14. lizen

  Hemma igen

  Vi landade här hemma igen den 23/3 efter 3 veckors underbar vistelse i Thailand. Vi reste med Finncom/Finnair,mellanlandning i Helsingfors med en timmas försening lyfte vi sedan till Bkk.Flygningen med Finnair var helt ok, vänlig personal välutrustat plan med egen skärm ,filt o kudde, maten var väl ingen höjdare ej heller skrikande småbarn.Landade i Bkk och tog sedan inrikesflyg till Krabi,vi bodde på Jungle Village i 4 dagar-jättemysigt ställe, där passade vi på att besöka alla underbara småöar runtomkring.Sedan vidare till Koh Lanta , först 3 nätter på Escape cabins-supermysigt , men ej frukost samt 5-10 min. promenad till stranden.Sedan bodde vi på Good days lanta,var väl ganska ok, men stranden var ingen höjdare + att frukosten serverades tillsammans med c.a en miljon flugor...Reste sedan vidare till Koh Lipe, vårt "paradis" på jorden, där var det först fullbokat på Bundhaya så vi bodde första nätterna på Varin hotell och flyttade sedan till Bundhaya, bägge helt ok ,med fördel till Bundhaya för varmvatten o superfrukost.Underbaraste stranden på ön tyckte vi att sunrise beach var, lite skitigt o tråkigt utmed stranden på promenaden mot Mountain resort, men väl framme vid udden och däromkring-helt underbart!Vi stannade 6 dagar på Koh Lipe o reste sedan vidare till Bangkok via en natts uppehåll i Hat Yai.I Bkk tillbringade vi 3 dgr, bodde på Baiyoke Sky Hotel som var en enorm upplevelse i sig, hann just bara med att shoppa i Bkk för att sedan återvända hem , hemresan smidig och fin med avgång i tid.Längtar redan tillbaka!!
×