Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Stumpan

Medlem
  • Innehållsantal

    87
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Allt postat av Stumpan

  1. Khao Lak, blå himmel hett som bara den
  2. Regnar och blåser, nu ska det bli skönt med värme och sol. Längtar
  3. Taxi flygplatsen - Nai Yang kostar ca 200 bath. Vad ljudet beträffar så är det inte alls störande. Det är bara kul att se planen som startar och landar. Det är bara synd att alla små mysiga restauranger som låg utmed stranden nu är nedrivna av militären. Det lär inte blir det samma längre, då de enda alternativen är restaurangerna på storhotellen. För vår del blir det Khao Lak i år, efter 13 ggr på Nai Yang. Stumpan
  4. Stumpan

    strandloppor -flugor!!

    Det är förmodligen sandflugor, dom är hemska. Det finns en salva Systral som hjälper mot klådan. Dessa flugor håller till där sanden är våt. Så unvik att ligga där. Stumpan
  5. Nu börjar jag bli otålig.
  6. ca 6400 för hela perioden. Inte så billigt och inte så dyrt. Läget är viktigt för oss och det är ju bra. Har gått förbi stället många gånger. Det ligger ju bra till, på stranden och nära till alla matställen. Har tidigare alltid bott på By the Sea eller som det hetat den senaste tiden La Masion.
  7. Någon på Forumet som bott på Rimlay Bungalows i Nai Yang? Har bokat och undrar hur det är. Det verkar bra när man kollar på booking Tacksam för info
  8. Tack för ditt svar När ska ni bo där? Vi har bokat mellan 13-28 dec.
  9. Ska bli skönt ;-) Någon som vet lite mer om Koh Yao Noi? Finns inte så mycket på på forumet om denna ö. Har endast varit där ungefär en halv dag, med det var några år sedan så det har väl hänt en del sen dess. Funderar på att stanna på Koh Yao Noi några dagar eftersom en Thai-kompis har skaffat ett litet hotell där.
  10. Stumpan

    "Vad blir det för mat ?"

    Ibland får man kosta på sej
  11. Stumpan

    Konstig bild på väggen!

    Ser ut som en fuktfläck. Det vita är nog mögel.
  12. Stumpan

    Menyer Phuket!

    Det kan vara ganska kul att läsa menyer som de försökt översätta till svenska. Här är ett exempel från Savoy restaurang i Nay Yang. För övrigt en av våra favoritrestauranger. "I smeten var i detta fall friterat"
  13. Sista dan på jobbet innan resan, hoppas bara att snön inte ställer till det. Hoppas att Pompoj väntar på mid
  14. Nu är jag bara otålig på att få komma iväg. Nai Yangstranden väntar
  15. En vecka kvar. Hoppas min trogna följeslagare hunden Pompoj, väntar på mig.
  16. Vi åker 7 dec och hem igen 22 dec. Planen är att vi stannar i Nai Yang hela tiden, med avbrott för mindre utflykter.
  17. Vi bor på La Maison, som ligger alldeles vid stranden, utmed den lilla strandvägen. Nai Yang är mysigt vi återvänder år efter år. Nai Yang är betydligt lugnare än de större orterna längre söderut på ön, även om det har vuxit en del under senare år. Stranden är fin (barnvänlig) och vanligtvis inte överbefolkad. Det finns flera små restuauranger utmed stranden, våra favoriter är Rotcharin och Savoy. Det finns oxå en "riktig" marknad i Nai Yang, tisdag, torsdag och lördag, här säljs allt mellan himmel och jord. När ska ni åka?
  18. Det närmar sig, nu är biljetten utskriven. Längtar från det grå blöta väder vi har här. Det ska bli skönt med lite sand mellan tårna. Undrar vad som hänt med Nai Yang under året. Det verkar har växt en del, nya hotell har dykt upp på booking.com. hoppas bara det inte växt för mycket.
  19. Stumpan

    Färgat hår - annan färg än passbilden!

    Det verkar inte som de bryr sig om hårfärgen. Det står dessutom inte hårfärg i passen längre. Dom har väl lärt sig att folk färgar håret. Jag har haft blont i passet och svart på huvudet, utan att de reagerat. Nu är det tvärt om, får se vad dom säger, förmodligen inget.
  20. Nu är det bara en månad kvar. Längtar till Nai Yang och alla gamla kompisar där. Skall bli kul att se vad som hänt under året. Undrar om Pompoj min "thaivovve" är kvar, den vek inte från min sida en sekund.
  21. Längtar. Undrar om min trogna följeslagare (hunden Pompoj) från förra året är kvar.
  22. Var han under 6 år? /Toby Han var väl ca 25-30 år.
  23. En gång på en flight till Turkiet, var det en överförfriskad svensk kille, som hade spillt ut sin öl över byxorna. Han tog då av sig de våta byxorna och efter en stund även äkte även kallingarna av. Han satt längst bak i planet, och ställde sig i mittgången helt bar på underkroppen och ropade, Tjejer kom hit!! Det var ingen som nappade på erbjudandet! Personal fick ner honom i sätet och han somnade väl efter en stund.
  24. 14:e Thailandsresan bokad! Längtar att komma iväg efter denna regninga sommar.
×