Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

lola5

Medlem
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

  Never

About lola5

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. lola5

  Hjälp!! åker till Ban Phe på tisdag, väder??

  Fast åt det hållet är det väl ännu värre så års ?
 2. lola5

  Hjälp!! åker till Ban Phe på tisdag, väder??

  Usch då ! Vi brukar inte vanligtvis åka den här tiden på året, men pga numera skolbarn blev vi tvungna att ta det ihop med höstlovet. Har även lurat med bekanta som aldrig varit i Thailand så nu börjar jag få lite ångest, tänk om jag har lurat dit dem till konstant regn :'(
 3. lola5

  Varning för hårt regn och störtfloder

  Någon som vet hur ser det ut runt Rayong nu ? Såg att varningen gällde 4-7/10 så undrar om det kom massor ?
 4. lola5

  Hjälp!! åker till Ban Phe på tisdag, väder??

  Uppdatera gärna hur det är, om två veckor ligger vi på stranden och jäser, förhoppningsvis inte i ös regn ;-)
 5. lola5

  Klämpåsar

  Tusen tack ! Er kan man alltid lita på! En klämpåse innehåller lite mer "pureig" mat än glasburkarna som är mer fast. Mycket smidigt att ha med sig och det känns som att de innehåller lite mer vätska, vilket kan vara bra i värmen. Finns här i Sverige med både frukt pureer och ren mat. Smidigt för en liten utan tänder :-)
 6. lola5

  Klämpåsar

  Någon som vet om det finns klämpåsar (typ Nestlé/Semper/Ella kitschens varianter) i de större matvarubutikerna eller är det fortfarande bara Heinz i glasburkar som finns ?
 7. lola5

  Sushi hak i Bkk???

  Ingen med nya tips ? Har sushi älskande barn och blir ruinerad i Svergie så vi skulle verkligen vilja frossa !
 8. lola5

  Stor marknad i Rayong ?

  Hille : menar du den som ligger utanför Tesco Lotus ? Den har vi varit på och tyckte att den var rätt liten…. Var på en i Klaeng för något år sen och den var gigantisk, men är en bit bort och tänkte därför att Rayong är juh större än Klaeng så det borde finnas någon stor marknad där också. Vi är inte ute efter någon turistmarknad, utan lokala….
 9. lola5

  Stor marknad i Rayong ?

  Har hört att det ska finns en stor marknad i Rayong, men sist vi var där hittade vi bara en liten som låg något kvarter från buss stationen vid en Tesco Lotus. Någon som vet någon annan marknad och kan förklara var den ligger ?
 10. lola5

  Cupecakes mm

  Tack, tänkte också att det borde finnas i vanliga matbutiker, men de gamla svaren jag hittat på webben sa att det inte fanns där, men jag kommer nog ändå kolla alla butiken vi passerar.
 11. lola5

  Cupecakes mm

  Jo, fast oftast säljer de väl bara den färdiga varianten och inte för att göra egna Jag vill inte äta, bara göra Tack för tipset !
 12. lola5

  Cupecakes mm

  Någon som vet om det finns någon bakbutik i Bangkok som säljer saker för cupecakes och munkar mm. Formar, strössel i olika former och färger och andra dekorationer ? Har sök endel på webben, men de flesta svaren som dyker upp är från 2008-2011 och det känns inte särskillt säkert att någon av de svaren finns kvar idag......
 13. lola5

  Mae Phim/Ban Phe

  Får jag kapa tråden lite och höra vad Hille kan tipsa om i Ban Phe, då vi ska dit om någon månad ? Alla skriver bara överallt viken tråkig liten by det är utan något att göra. Vi ska iofs inte göra så mycket utan att slappa, men tips på bra restauranger, marknader osv är alltid välkommet.
 14. lola5

  Mae Phim/Ban Phe

  Bara för de finns där betyder det inte att man måste äta där. Det finns andra restauranger också...... Vi hyrde hus och bodde inte på hotell, så det enda vi åt hemma var frukost. Vi åt på restaurangerna efter stranden och där såg jag inga menyer med köttbullar. Men självklart, äter man bara på de stora restaurangerna med svenska flaggor så är det klart det finns köttbullar, men det är aldrig något som har lockat oss. En favorit var restaurangen bakom det stora Steakhouset (vad det nu kan ha hetat, vi åt aldrig där) den var lätt att missa, god mat och underbar personal.
 15. lola5

  Mae Phim/Ban Phe

  Vi mötte inga mäklare och såg inga köttbullar på menyn förra året när vi var där. Beror nog på vilka restauranger man väljer och vilka man pratar med. Visst det var många skandinaver i området vi bodde i, men jag tror inte jag såg någon av dem någon annanstans än i området. Vi tyckte det var lugnt och skönt. De första dagarna var stranden väldigt skitig, antar att det beror på hur vinden ligger på (?) för sen var det inte alls lika hemskt även om man dock ska vara medveten om att det inte ser ut som på turiststränderna. En moppe för att ta sig runt är ett bra tips..... När vi var där tänkte vi att visst vi har haft det bra, men vi kommer nog inte tillbaka, men efter någon månad hemma så var vi inte alls lika främmande för det och när vi tänker tillbaka nu var det underbart. I år blir det dock närmare Ban Phe.
×