Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Phille

Medlem
 • Content Count

  488
 • Joined

 • Last visited

About Phille

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 03/12/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://solstollarna.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

722 profile views
 1. Phille

  Platsbokning Thai?

  Om ni laddar ner Thai appen i valfri appstore så går ni in på manage my booking så funkar det oavsett bokningsklass. Funkar dock inte på en dator av någon konstig anledning. Lycka till
 2. Phille

  Lyx i Bkk

  Halloj! Enkelt val! Amari Watergate!!! Fruktansvärt bra lounge, nyrenoverad STOR lobby, fräscha rum, speciellt på executive våningarna, nära till allt! Dessutom har de en kampanj nu två nätter betala för en! /Phille
 3. Phille

  Bali 2016

  Halloj, Låter härligt!!! Så sugen på Filippinerna... Jo det stämmer med Pattaya och det ligger ju väldigt bra till med tanke på att vi landar 20:00 på Suvvan, men vi brukar vilja bo utanför Pattaya haha Menar du att vi skall våga oss in till syndens näste??? Haha, skojar bara. Saken är den att vi gärna bor på hotell med lounge och vi gillar Pullman väldigt bra. Jag har sneglat även på Amari Ocean då de har riktigt bra uppmärksamhet för platinum medlemmar i form av uppgradering och lounge Men Hard Rock är ju iofs intressant. Vi hade bokat det på Bali men avbokade i sista stund. Där hade de lounge för ett litet tillägg. Hur är det i Hard Rock Pattaya, vet du? Vad hade ni för rum?
 4. Phille

  Bali 2016

  Jamen då är det väl dags att lyfta denna tråd på nytt I mitten av juli bär det för 4:e sommaren i rad av till Bali och Thailand. Precis som förra året kör vi 3 1/2 vecka på Bali innan vi avsluta med 11 dagar i Thailand. På Bali börjar vi nog med en vecka i Seminyak eller Canggu. Sedan flyger vi till Lombok för 5-6 nätter innan vi tar båten till Gili. Sedan flyg tillbaka och avslutar traditionsenligt med vårt favvohotell alla kategorier på NusaDua. Vart i Thailand vet vi inte ännu, förutom de obligatoriska 4-5 nätterna i BKK. Vi har kört Rayong och Samet tidigare år. Nu landar vi på Suvvan från Bali på kvällen. Vart skall vi ta oss??? För en gångs skull flyger vi inte med Qatar utan flyger med Thai. Inte flugit med Thai på säkert 15 år trots alla resor till Thailand...ska bli spännande. Någon mer som kör Bali?
 5. Phille

  Lyx i Bkk

  Lite sen in i matchen, men jag håller med!!! Vilket j-la hotell och vilken underbar manager i loungen! Ett annat hotell som inte faller in i samma kategori som Oriental, Peninsula och Sofitel So men som har fantastisk lounge (en av de absolut bästa till utbud, utsikt etc) och sviter till otroligt bra priser är Amari Watergate.
 6. Phille

  Boende SIngapore

  Lustigt att vi tog bilden från exakt samma position Sheraton Senggigi bodde vi på förra sommaren. Vi åker ju varje juli/aug till Bali och då är Lombok ett härligt break. Så gör vi även denna sommar men nu ska vi prova en betydligt lugnare strand längst söderut på Lombok. Såklart öns enda Accorhotel, Novotel Lombok. Vet inte vad ni gjorde för 25 år sedan, men ni MÅSTE ta en tur till Gili Nanggu, Gili Sudak och Gili Kedis sydväst om Lombok. Helt sanslöst fina stränder. Pool och fritidskillarna på Sheraton Senggigi kan hjälpa er med bokning av detta till en mycket bra peng. Door to door exkl mat men minivan och båt. När åker ni?
 7. Phille

  Boende SIngapore

  Halloj, Nu är ju undertecknad en Accorhotels"slav" pga mitt statuskort i kedjan så de 2 senaste gångerna har det blivit Novotel Clarke Quay. Tycker läget är toppen på alla sätt och vis. Innan vi satsade på Accor så har vi bott på Goodwood Park nära Orchard Road. Mysigt och en snabb promenad till Orchard Road. Ibland är det riktigt bra priser på Marina Bay Sands, tyvärr aldrig när jag rest, men det skulle vara kul att prova För övrigt har vi något gemensamt...vi har nästan identiska omslagsbilder! Lycka till!
 8. Phille

  Bäst Streetfood i BKK?

  Tjena, kan även rekommendera denna restaurang snett mittemot MBK på 40 Rama I Rd, precis vägg i vägg med 7-11 och 50 meter innan Mercure/Ibis Siam. Ett riktigt hål i väggen där vi nästan alltid är ensamma västerlänningar. Brukar dra in 7-8 rätter, 2 öl och en fyra-fem läsk och notan hamnar aldrig över 300 baht.
 9. Phille

  Bali 2016

  Hej alla! Trafiken på Bali är hemsk under Juli och början av augusti pga att folket från Java kommer dit och semestrar. De tar bilarna med sig. Kanske varit lite extra nu i och med Eid Mubarak. Sticker om precis ett dygn för 3:e sommaren i rad till Bali! Flyger med Qatar i princip direkt till Denpasar och stannar i 24 dagar med lite olika destinationer, innan vi avslutar med 5 nätter Koh Samet och 5 nätter i vårt älskade Bangkok. Hem med Qatar så klart Nä nu skall jag packa lite och njuta av en svensk grill! Må så gott.
 10. Phille

  Novotel Karon Beach

  Det stämmer kanske inte bloggen ger så mycket svar på själva hotellet, men bara att ställa frågor
 11. Phille

  Kombinera Thailand och Sri lanka

  Sri Lanka är ett måste Jag har bott där under en period av mitt liv och tycker själv att det är fantastiskt. Dessutom kan man för en riktigt billig peng ta sig till Maldiverna om man nu söker den typen av platser. Vill man pressa priset så flyger AirAsia till Colombo för en billig slant. Visserligen från Kuala Lumpur, men då kan man å andra sidan kombinera med ett stop i Malaysia alt KL. Annars tycker jag Pelles tips låter utmärkta!
 12. Phille

  Flygplanstyp?

  Jag har flugit båda flygen ganska frekvent i det sista och även på kommande resor. Jag håller med om att Dreamliner är fantastisk bra, MEN jag tycker det är synd att man maxat economy med 3-3-3 konfig. Japanerna t.ex. har satt in 2-4-2 och komforten är sååå mycket bättre jämfört med de som valt Qatars lösning i economy. A380 är häftigt, fräscht, fantastisk underhållningssystem etc. men jag tycker stolen är väldigt hård och även här blir det något trångt i sidled. För mig som 184 så är benutrymmet bra på båda. Är man längre så blir det nog jobbigt. Förövrigt så tycker jag att Qatars måltider och dryckesservering på ett år gått från fantastiskt till bara en standardprodukt. Då tycker jag t.ex. att Emirates och TUrksih är betydligt bättre numera... å nu pratar vi ekonomi alltså Enjoy!
 13. Vi tillbringar just nu vår andra sommar på Bali. Denna gång var vi 6 dagar på grannön Lombok och det var fantastiskt. Från Lombok och stranden sengiggi är det ca en timme till Giliöarna. Visst var Gili vackert men aldrig mer Travang. Bara fylla och knark. Bättre då att ta Gili Air eller Gili Meno. Däremot fann vi vår pärla ca 1och 30 min söder om Sengiggi på Lombok. Där ligger ett par paradisöar med Gili Nanggu som huvudö. Trots högsäsong var vi i princip ensamma där. Fantastisk snorkling och billigt. Flyg mellan Bali och Lombok tog 30 min och kostade ca 300 kr t.o.r med Garuda. Efter Bali, Lombok och sedan Bali igen avslutar vi med en vecka i Pattaya och Bangkok. Grym sommarresa
×