Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

leobkk

Medlem
 • Content Count

  833
 • Joined

 • Last visited

  Never

About leobkk

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bangkok
 1. leobkk

  Dreamlinern havererade

  Hoppas att de nu fått ordning på planet så att paxen kan känna sig trygga ombord. Hörde att Dreamliner fått ett nytt smeknamn bland flygande: Firebird.
 2. leobkk

  Sjuk på Koh Samet

  Så tråkigt att drabbas av sådant på semestern. Hoppas du kryar på dig snabbt så du kan njuta av Koh Samet i fulla drag!
 3. Här finns mer information och intressanta bilder: http://avherald.com/h?article=4681fccd&opt=0
 4. leobkk

  Hemliga Norweigan

  Ja, den 17.9 är han i BKK enligt nedanstående inbjudan: "Dear Member, You are invited to the launch of Norwegian Airline in Thailand on 17 September according to the details below. This is a Dinner event free of charge ONLY for Members of the Thai Norwegian- and Thai Swedish Chambers of Commerce. Norwegian's CEO, Bjørn Kjos, tells the story of how it was possible for a small regional airline to become a big international career, today ranked as Europe's third largest low-fare airline. He will also present Norwegian's vision and strategy for the Asian market. Bjørn Kjos is one of the Scandinavia's most popular CEOs and a much requested speaker. We look forward to seeing you at the event." Den som är intresserad av att delta måste först anmäla sig som medlem i endera handelskammaren. Ett sådant medlemskap är mycket värdefullt och ger goda kontakter för dem som vistas mycket i Thailand.
 5. leobkk

  Hemliga Norweigan

  Någon kallade planet för Screamliner och det är vad det är för mig, jag fortsätter resa med Airbus 330/340 som jag känner mig trygg i. Man ska aldrig behöva känna sig rädd när man går ombord på ett flygplan! Boeing har fått oerhört mycket badwill - p g a alla fel som drabbat Dreamlinern - varför de, enligt uppgift, betalar samtliga kostnader för alla problem som uppstår p g a att deras maskiner ännu inte är fullt funktionsdugliga. Om Norwegian inte ersätter sina passagerares samtliga utlägg torde det vara så att bolaget snor en del av pengarna som Boeing betalar ut. Stort tack till alla er som väljer att flyga med lågkvalitetsbolagen. Det har medfört att konkurrensen ökat och mina biljetter, i business, till BKK har blivit ca 5.000:- billigare. De gamla flaggbolagen har inte på många år haft så låga priser som nu, men om Norwegian försvinner från Intercont så stiger nog priserna snabbt igen. "leobkk", det var länge sedan, trevligt! HANSJO, tack för det vänliga anropet!
 6. leobkk

  Hemliga Norweigan

  Någon kallade planet för Screamliner och det är vad det är för mig, jag fortsätter resa med Airbus 330/340 som jag känner mig trygg i. Man ska aldrig behöva känna sig rädd när man går ombord på ett flygplan! Boeing har fått oerhört mycket badwill - p g a alla fel som drabbat Dreamlinern - varför de, enligt uppgift, betalar samtliga kostnader för alla problem som uppstår p g a att deras maskiner ännu inte är fullt funktionsdugliga. Om Norwegian inte ersätter sina passagerares samtliga utlägg torde det vara så att bolaget snor en del av pengarna som Boeing betalar ut. Stort tack till alla er som väljer att flyga med lågkvalitetsbolagen. Det har medfört att konkurrensen ökat och mina biljetter, i business, till BKK har blivit ca 5.000:- billigare. De gamla flaggbolagen har inte på många år haft så låga priser som nu, men om Norwegian försvinner från Intercont så stiger nog priserna snabbt igen.
 7. leobkk

  Vilket bolag har bäst business-class till Bangkok?

  Det ser fortfarande likadant ut i kabinen, men man delar ut en annan necessär nu för tiden. Så här ser det ut i cockpit:
 8. leobkk

  3G på Koh Samui

  Igår var jag på DTAC i Siam Paragon i ett helt annat ärende. Passade på att fråga var det finns 3G. Svaret var att det bara finns på Paragon och Central World som teststationer för att det ännu inte finns några beviljade licenser. GSM funkar numera bra i hela Thailand! Mitt ärende var att ställa om mitt abonnemang till roaming så att jag kan ta emot samtal i Sverige på min thaitelefon. Den vänliga damen frågade om man redan använde GSM i Sverige. Hon hade uppfattningen att Thailand låg långt framme med GSM. Kanske har hon rätt i ett globalt perspektiv?
 9. leobkk

  Vilket bolag har bäst business-class till Bangkok?

  Jodå, här finns flera medlemmar som alltid reser i Business ARN-BKK. De skönaste sätena finns hos Thai, man kan ligga helt vågrätt i dem. Tyvärr är stolstyget och kabinen ganska sunkiga numera, de ska renoveras i maj, och en biljett kostar nästan 40.000 SEK. Reser man med Thai riskerar man att bli flyttad från Business till Premium eller Economy om någon högt uppsatt thaiperson ska resa med samma flight. Det hände mig en gång och jag fick ingen kompensation, pga av lagarna i Thailand vill jag inte berätta vem det var, men det var nog inte hans fel. Av den anledningen reser jag inte med Thai numera! Thai kör Boeing 747. SAS Business kostar knappt hälften mot Thai, man ligger bra i stolarna, men de är inte vågräta utan lutar framåt. Maten är bättre än hos Thai, men necessären är av enklare typ. Numera reser jag oftast med SAS tack vare relationen mellan pris och komfort. SAS kör Airbus 340. Finnair Business vill jag verkligen VARNA för. I deras Airbus 330 verkar de ha köpt stolarna från något nedlagt tukthus, de är stenhårda och mycket obekväma. Har aldrig i hela världen rest så obekvämt i Business! Maten är ganska dålig och den s k underhållningen är mördande tråkig. Det är mest ryssar man får som sällskap. Priset är ungefär detsamma som hos SAS. Singapore har jag rest med. De är bra, men det är jobbigt med två byten på resan då de inte flyger från ARN och man måste resa via SIN. SG kör olika typer beroende på var man byter i Europa. Qatar har jag aldrig åkt med för att det känns alldeles för stökigt att byta mitt i natten i Doha. Dessutom är Qatar inte med i någon allians så man får inga poäng i de program jag är med i. Happy landing!
 10. Enligt traditionen går vi i den skandinaviska julmässan i Christchurch på Convent Rd i BKK. Efter alla julsångerna går vi ut på kyrkbacken där SSS bjuder på ett glas vin och då går hela kolonin runt och önskar varandra god jul. När det är gjort åker var och en hem till sig, vi har ett traditionellt svenskt julbord uppdukat och några vänner kommer över och smörjer kråset. Givetvis har vi en klädd gran och några klappar. Kanske tar vi sedan en tur i poolen för att simma bort kalorierna.
 11. leobkk

  Blött i Bangkok!

  Tråkigt att inte få läsa dina initierade och välskrivna rapporter från BKK på ett tag, men förstår ditt beslut och tillönskar dig en fin och orosfri vistelse på Lanta.
 12. leobkk

  bo i Thailand

  Ojojoj, vilket elände. Du som ordnat det så bra för er och njuter av att bo i Korat för att slippa is, snö och kyla. Där ser man vad Skatteverket kan ställa till med. Det är verkligen inte roligt höra att du inte får njuta av Thailand under de tre kommande vintrarna. Själv är jag nu i Sverige och tycker att det mitt i juli är i kallaste laget här. Får ju hoppas att du kan anpassa dig, men kommer att tänka mycket på dig när kylan slår till i november och du fortfarande går här och fryser. Jo, jag vet ju att det är många som tvingas vara kvar i Sverige under de kallaste månaderna, men har man lagt om sitt liv till att leva i värmen vill man ju helst slippa uppleva den mörka, kalla tiden igen. Har ni kollat om det finns någon distansundervisning som Pia kan följa från Korat?
 13. leobkk

  Central World Bkk

  Man menar kanske det japanska varuhuset Isetan som ligger i den norra delen av CW? Det brann inte ned och jag tror att det varit öppet hela tiden. Det består av flera våningar.
 14. leobkk

  Fast track

  Vissa lyxproblem kan vara värda att offra sig för. Kanske. Om två veckor flyttas jag ner till silverstatus i Star för att jag flugit för lite med dem det senaste året. Jag har väl blivit för gammal för att uppskatta skuttandet mellan kontinenterna, tycker det är skönare att trampa runt här i värmen. Man bör koncentrera sina resor till en och samma allians i st f att ha silver i flera olika. Vad jag menar är att det är bättre med ett guldkort än tre silver. Såvitt jag förstår är Qatar inte med i någon allians utan har ett eget stamkundsprogram. Det är det som hittills avhållit mig från att resa med dem. Det är lätt att resa från Europa och hit till Asien med dem, men de flyger inte från BKK till andra östasiatiska länder.
 15. När man betalar 800 THB till Happy får man 900 att ringa för och sedan en massa bonus så att man kan ringa för ytterligare några hundra till andra Happy-kunder. Giltighetstiden förlängs då till elva månader efter laddningen, men numret stängs inte ner förrän efter ytterligare ett par månader.
×