Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Johan1983

Medlem
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Johan1983

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Johan1983

  Göra en ny gul husbok

  Som svensk kvinna är jag grymt nyfiken på vad detta är ? Aldrig hört talas om gul husbok..... Snälla berätta vad är det? Det är en bok som visar att du är skriven på en adress i Thailand. Man kan använda den när man tar Thailändskt körkort istället för att hämta papper på immigration. Man kan även använda den om man vill skaffa Thailändskt bankkonto. Den gör allt lite smidigare skulle jag vilja säga. Läs mer här: http://www.thailawonline.com/en/property/thai-house-book-yellow-and-blue.html Tack Som ett leg med andra ord typ Snarare ett personbevis :-)
 2. Johan1983

  Göra en ny gul husbok

  Nej, det gör hon inte. Det är en släkting till henne. Är du säker på att det gäller även om man redan har blivit tilldelad en gul bok?
 3. Johan1983

  Göra en ny gul husbok

  Måste du vara så konspiratorisk? Det kan vara så enkelt som att jag bara har tid att besöka staden under dagen och att om jag besöker min frus thailändska släktingar bara över dagen så blir dom väldigt besvikna. Om jag besöker hembyn så räknar dom med att jag ska stanna i flera veckor. Samt att bjuda in hela byn att få hälsa på mig.
 4. Johan1983

  Göra en ny gul husbok

  Som svensk kvinna är jag grymt nyfiken på vad detta är ? Aldrig hört talas om gul husbok..... Snälla berätta vad är det? Det är en bok som visar att du är skriven på en adress i Thailand. Man kan använda den när man tar Thailändskt körkort istället för att hämta papper på immigration. Man kan även använda den om man vill skaffa Thailändskt bankkonto. Den gör allt lite smidigare skulle jag vilja säga. Läs mer här: http://www.thailawonline.com/en/property/thai-house-book-yellow-and-blue.html
 5. Johan1983

  Hjälp i Nong Bua Lam Phu

  Hej alla Finns det någon här som bor i Nong Bua Lam Phu eller i närheten? Jag är i lite av en knipa Min gula husbok blev stulen och jag skulle gärna vilja ha en ny. Jag har kopior på min husbok. Jag hörde att jag måste göra en polisanmälan och besöka Amphure i Nong Bua Lam Phu så kan jag hämta ut en ny husbok. Men jag vet av erfarenhet att dom kan inte engelska. Finns det någon som antingen känner någon som skulle kunna hjälpa mig att tolka? Alternativt hjälpa mig att skriva ett brev som jag kan skriva ut och ta med som förklarar mitt ärende.
 6. Johan1983

  Göra en ny gul husbok

  Ingen som vet?
 7. Johan1983

  Göra en ny gul husbok

  Är det så svårt att göra en ny husbok? Finns det något Amphoe som jag kan besöka i Bangkok för att snabbt åtgärda mitt problem? Jag har redan genomgått hela processen en gång. Jag hoppas att det går snabbare nu :-)
 8. Jag hade en gul husbok som dessvärre försvann (stulen). Jag skulle vilja göra en ny. Hur skall jag gå till väga? Jag är gift med en Thailändsk medborgare men av skäl som jag inte kan gå in på så kommer inte hon att kunna medverka och hjälpa till. Ej heller hennes släktingar. Jag har kopia på husboken. Jag har även ett giltigt Thailändskt körkort med samma ID nummer som i husboken. Jag kommer att resa med Non Imm O 1. Måste jag besöka den Amphoe som har skrivit ut den gula boken eller går det bra med vilken som? 2. Vad behöver jag för att få en ny gul husbok? Vilka papper behövs? 3. Finns det någonstans jag kan vända mig för att få hjälp? Kanske en översättare som följer med till Amphoe och pratar med dom? 4. Jag ska vara i Thailand 2016-10-23 till 2016-11-07 Hinner jag fixa detta? Snälla, undvik kommentarer som "du behöver inte en gul husbok". Jag vet redan när jag behöver och inte behöver husboken :-)
 9. Johan1983

  Torkad Jackfruit / Jackfruitchips

  Jag får väl testa :-) När jag var på semester i norra Thailand körde jag bil mellan nong bua lam phu och udon thani Utmed vägen fanns det en bensinstation som hade en intilliggande butik som endast sålde snacks. I form av sjögräs. Torkad fisk. Torkad frukt. En riktigt stor affär med detta som enda tema Jag köpte på mig mycket för hemresan. Framförallt sjögräs snacks som är obefintligt i Sverige eller dyrt Finns det någon liknande butik i Bangkok?
 10. Johan1983

  Hämta hem mat från Bangkok

  Själv så planerar jag ju inte att köpa ris eller nudlar Jag planerar att endast köpa saker som är jättedyra i Sverige eller omöjliga att få tag på
 11. Johan1983

  Torkad Jackfruit / Jackfruitchips

  Är det naturell eller starkt kryddad torkad jackfruit? :-)
 12. Johan1983

  Torkad Jackfruit / Jackfruitchips

  Finns det stora påsar? Jag kollade inte sist jag var på Big C eftersom jag inte letade efter den här varan då. Indier har sagt till mig exempelvis att den torkade jackfrukten finns bara i södra Indien och på Sri Lanka. Samt att det tydligen är ytterst ovanligt i övriga Indien. Är det en vanligare snack i Thailand?
 13. Johan1983

  Hämta hem mat från Bangkok

  Jag såg att blomsterlandet sålde en krukväxt som var kaffir lime. Kanske ett hett tips om man gillar thaimat :-) Brukar du ta med mogen eller omogen papaya? Vilket Thaigodis brukar du ta med? Tamarind i socker, är det färsk tamarind? En sak som jag kunde tänka mig är en rejäl påse med färska tamarind. det får man ju inte varje dag i Sverige
 14. Johan1983

  Fröer i Bangkok

  Det känns som att Thailand inte riktigt har affärer som blomsterlandet och plantagen. Det känns som att Thailand har en jordbrukskultur såsom vi hade på 1800 talet där man kultiverar och förökar på egen hand. Finns det några fröer som är unika i Thailand och som inte går att hitta i Sverige? Galanga var en bra idé. Den hittar jag inte så ofta färsk. Det går ju inte att odla fryst Galanga.
 15. Johan1983

  Fröer i Bangkok

  Jag har intresse av att köpa fröer för att odla exempelvis thailändska grönsaker. Finns det någon bra affär som säljer fröer i Bangkok? Grönsaker går ju bra i svenskt klimat eftersom man sår på våren och skördar samma år.
×