Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Amanda

Medlem
 • Content Count

  346
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Amanda

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 09/27/1984

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholm
 1. Amanda

  Köpa Kinesiskt te i Bangkok?

  Tänkte bara kolla om någon av er som bor/har varit i Thailand sedan jag skapade denna tråd för några månader sedan, om ni nu har sett/hört talas om kinesiskt te i Bangkok? Gärna en affär där man får sitta vid ett kinesiskt tebord och provsmaka olika kvalitéer innan man köper.
 2. 1: Ska vara billigt Kuba Mexiko Thailand Filippinerna Egypten... 2: Ha hav och fin natur Thailand och Mexiko är vackrast. Kuba och Filippinerna är också väldigt fina. Egypten har fint hav och fina pyramider, men inte så mycket grönska. 3: Ha sommarvärme när vi har vinter här i Sverige (November - Februari) Alla de 5 alternativen jag nämnde i fråga #1, dock kan vattnet i Egypten vara något kallt (i och för sig tycker jag att vattnet är något kallt även en högsommardag i Sverige också). 4: Ha bra/god mat Thailand och Mexiko har helt klart godast mat. 5: Gärna ha bra dyk-vatten och fiskemöjligheter Thailand, Mexiko och Egypten har alla bra snorkling och säkert dykmöjligheter också. Dock det bästa stället jag någonsin snorklat på var förvåningsvärt i Kuba. 6: Helst inte för mycket turister Alla dessa länder har ställen med mer eller mindre turister...
 3. Vilka ställen gillar du i Chinatown då, Hille? För jag funderade som sagt på China Princess men alla här skriver bara negativt om det stället. Vilka ställen rekommenderar du där?
 4. Amanda

  Köpa Kinesiskt te i Bangkok?

  Fortfarande ingen som fått upp något spår angående detta med kinesiska téer i Bangkok? Nu är resan till bangkok köpt i alla fall.
 5. När jag läser recensioner på Tripadvisor verkar varken Siam 2 eller Bhiman Inn vara bättre än Rambutri House dock. Vad tycker du är nackdelarna med Rambutri House, Hille? (Bortsett från avsaknad av pool då)
 6. Tack Hille! Har redan börjat spana in dina tips. Antar att du tycker att detta är det bästa området att bo i Bangkok? Förutom problem med att bestämma prisklass har jag svårigheter att bestämma vilket område man ska bo i. Förstår inte varför t.ex Sukhumvit är så poppis. Ändå sevärdigheten förutom shopping där är ju horkvarteren?? Har heller inte förstått mig på varför Silom/Sathorn är så poppis... Tror jag får gå till biblioteket och låna en Lonely Planet guide faktiskt. Jag reser väldigt mycket runt om i världen och på de allra flesta ställena är det rätt uppenbart vad som finns att se där, och vart det bästa/mest centrala stället att bo på ligger. I Bangkok verkar detta inte vara lika självklart...
 7. Det heter Rambutri House. Någon som känner till det? Det verkar ligga bra till lägesmässigt, men ändå skriver folk i recensionerna att det är tyst och skönt på själva rummet. Så det låter ganska perfekt, förutom att de saknar frukost och swimmingpool kanske. Fast är van att äta på gatan och swimmingpool behövs ju inte direkt kanske eftersom vi ska vara i Krabi resten av tiden. Så det är väl egentligen lite bonuslyx... Så frågan är nu om man ska välja det billigaste och mest praktiska alternativet, eller om man ska välja en lyxweekend på 5-stjärnigt hotell. Jag åker ju ändå med min make och vi firar 9 år nere i Thailand, så kanske ska man slå på sort denna gång. *velar*
 8. Fan, brukar aldrig ha så svårt för att bestämma mig! Men står och velar mellan 3-4 hotellalternativ... Ett är nära Kho San Road, och kostar bara 200 kr per natt för 2 i dubbelrum (ej frukost). Men stället har bra läge och ser riktigt schyst ut för min standard. Som ett superbilligt medelkalsshotell typ. Sedan har jag en kategori på 400-500 kr. T.ex China Princess hotellet i Chinatown. Det är ganska så lyxigt för den slanten. Men har nästan bara läst negativt om det hotellet på denna sida trots att de har pool på taket och jazucci och bra läge. Sedan kollar jag även prisklassen runt 1000-lappen per natt (Lebua State Tower och Oriental Residence). De är riktigt lyxiga! Har aldrig bott så lyxigt. Funderar om man skulle göra det för en gång skull, nu när lyxen ändå inte kostar så mycket som i de flesta andra städer. Men sen tänker jag att ska man bo i svit på 50:e vånigen och med pool och jazucci och all lyx, så kommer man väl inte vilja lämna hotellet. Haha. Dessutom tycker jag dessa lyxiga hotell ligger sämre till. Dock har de en fabulös utsikt. Tycker det billigaste hotellet verkar mest praktiskt dock. Har nog aldrig velat så här många dagar över ett hotellbeslut, jag brukar vara bra på att hitta största möjliga lyx för billigaste peng och slå till på det. Men inte denna gång! Hade det varit en natt hade det varit ett lättare beslut. Men bor man 3 nätter är det ju lite skillnad på att betala 600 mot 3000 kr.
 9. Jag kanske är trög, men fattar fortfarande inte fördelen att bo nära skytrain. När jag kollar skytrain stationerna så trafikerar de ju ändå inte delarna där de flesta sevärdigheterna finns? Eller vad har jag missat? Vilka ställen åker ni skytrain till?
 10. Tack för alla tips. Menade inte att jag inte fått inte tips vad man ska göra på dagen, men många tips verkade vara typ festande. Så därför ville jag vara tydligare i min formulering hur jag menade det. Jag har läst ALLA era tips och jag uppskattade alltihop! Tack!
 11. Inte sagt att jag aldrig kommer återvända till Bangkok Vad jag menar är att jag skulle vilja ha sådana tips som man skulle ge till sig själv med facit i hand. Självklart om man åker till ett ställe flera gånger, t.ex New York, så åker du inte till Empire State Building eller Frihetsgudinnan varje gång. Men skulle du bara åka dit en gång så skulle du kanske ha velat sett dem. Hänger du med i hur jag menade det? Jag har varit i New York 10+ gånger så då blir det ju att man göra andra saker än om man aldrig varit där förut (jag är nog mer intresserad av att träffa vänner, folk i allmänhet, festa, osv, inga turistiga grejer). På samma sätt är det väl för er som varit i Bangkok många gånger. Man kanske inte åker tillbaka till ett tempel varje gång man är där om man redan har sett det. Men med facit i hand, alla gobitar ni känner till, både de turistiga och era privata favoriter, vilka tips skulle ni ge er själv om man nu leker med tanken att ni aldrig tidigare varit i Bangkok och aldrig kommer att återvända. Och endast har 3 dagar i staden!
 12. Det är mycket rekommendationer på festande... dagtid då? Ni som har varit där mycket har förstås sett alla attraktioner och då återstår endast festande kanske? Tror jag fortfarande var luddig i mitt formulerande. Vad jag menade men som jag inte lyckades beskriva tillräckligt bra... Till er Bangkokkännare.... Med det ni vet idag efter alla era besök till Bangkok. Hur skulle er ideala semester dit se ut? Låt oss säga att du ger råd till dig själv. Och att du aldrig har varit i Bangkok förut, och att du aldrig kommer att återvända! Du har 3 dagar och that's it!! Med facit i hand, vilka saker är du mest nöjd med att ha sett? Vilka sevärdiheter var värda att ha sett, och vilka går bort? Vart shoppar du helst (MBK, Khoa San Road, etc), och varför? Vilket läge är idealt att bo om man bara har 3 dagar? Jag funderar Chinatown... Det verkar vara nära till det mesta. Sedan fattar jag inte vilket som är vilket, de här båttaxi och sky train osv. Hur tar man sig lättast runt i Bangkok? Vilka transportmedel är det viktigast att ha närhet till?
 13. Missförstå inte tråden. Skriv inte rekommendartioner utifrån vad ni tror att jag skulle tycka om utan vad NI rekommenderar. Era dolda pärlor, så att säga, tillsammans med kanske några sevärdigheter som ni gillar.
 14. Amanda

  Köpa Kinesiskt te i Bangkok?

  Jo, förr i tiden när min man drack mer "vanligt" té (gamla favoriter var bland annat Sencha Lime och Brunkulla t.ex). Då drack han också helst med honung, men även med socker. Kinesiskt te dricker han helt utan socker/honung.
×