Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

nilu

Medlem
 • Content Count

  1,036
 • Joined

 • Last visited

  Never

About nilu

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 03/14/1967

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Skutskär/Gävle

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. .... en halvdag bara för mig själv. Länge sen.
 2. ...att min chef är tillbaka på jobbet efter en lång tids sjukdom. Därmed lättar bördan från mig avsevärt och att det blir betydligt roligare med henne på plats igen!!!
 3. nilu

  Rockar du sockorna i dag?

  Kom inte med fakta om du inte kan bevisa det.. Är vi däggdjur ? DJUR? Hur som.. Att vara annorlunda är just bland annat det som krävs för att vi ska få en bättre värld att leva i.. Och jag rockar sockor minst en gång i veckan!!! 😜
 4. Skit i dom! Ät på gatan eller vid " hål i väggen". Dom kommer alltid finnas! Samtidigt måste man svälja att: där förfrågan finns, där finns pengarna.. Men förstår din mening här..
 5. nilu

  "Vad blir det för mat ?"

  Ätit god indisk lunch inne på Tesco Lotus i Bangkok och lite take away till middag på hotellrummet... Orkade inget annat idag.
 6. Låter som en intressant historia. Skriv en berättelse om du orkar 😃 Först fixade jag alla papper enligt deras egen hemsida. Kopior på passet, longstayvisum, inresestämpel, departure card, IKK, svenska körkortet, Medical Certificate. Blev nekad pga att jag hade missat att jag behövde Certificate of Residence dvs ett boendebevis. Fixade hyreskontrakt vilket sen skulle till Immigration för omskrivning och instämpling. Det tog tid innan detta var klart. Åter till Transportation. Då hade mitt läkarintyg blivit någon dag för gammalt! Det gällde bara en månad och jag upptäckte det men trodde att det skulle gå. Big mistake! Fick fixa ett nytt och jag kunde inte komma tillbaka samma dag eftersom alla körkortsansökningar måste starta exakt kl 09 på morgonen. Sen tillbaka för tredje gången. Alla papper ok trodde jag. Då underkändes de tidigare kopiorna på passet och IKK! Dom fick tas om, Varför fattade jag aldrig. IKK skulle kopieras med alla tre sidor på samma papper, inte på två sidor. Passkopiorna? Varför? Ingen aning. Gick att göras om direkt utanför Transportation som tur var. Sen var det äntligen dags för testerna. Gasa, bromsa när lampan lyser snabbt som fan! Blinkande random rött, gult, grönt trafikljus som man skulle säga färgerna blixtsnabbt på thai eller engelska. Man hann typ första stavelsen. 20 pers tittar på. Efter detta en informationsfilm på drygt en timme om thailändska trafiklagstiftningen och körkortsregler. Allt på thai i ett rasande tempo. Engelsk text som man aldrig hann läsa. Sen var det klart. Man var något utmattad efteråt! Ha ha ha!! Det var många turer fram och tillbaka med diverse papper mm... Förstår att du var lättad när allt var klart! Tack för att du berättade och glöm inte att du sitter på värdefull info ðŸ‘
 7. Låter som en intressant historia. Skriv en berättelse om du orkar 😃
 8. nilu

  Vad blir det för dryck?

  En stor Chang just nuðŸº
 9. Koh Kood: varit molnigt på fm, samt fläktat skönt en del. Nu soligt, varmt, fläktar befriande...
 10. nilu

  Vart ska vi?

  Nämn gärna vilken månad ni åker samt vart ni tänkte landa..
 11. Jag skulle tippa att det är lättare/säkrare att ragga ngt på plats. Hoppas du får svar på dina frågor. Chansen förbättras inte av att du startar två trådar i samma ämne. Speciellt inte i detta forum :big grin: Lycka till.
 12. Charmigt första gången andra gången är det dåligt och det blir aldrig någon tredje gång på en sådan restaurang. (Om dem inte har jävligt bra mat ) Kanske inte finns så många alternativ där ute på Öa. Jorå! Alternativ finns (inte så många dock) men det är likadant där också.. :big grin: Det är lagom spänning så här på semestern så det gläds jag åt.
 13. Efter uppskattningsvis ca 30 min, sprack himlen upp i klarblått och det blev en het förmiddag... Nu, lokal tid 14:48, skiner solen hett med en härlig bris...
×