Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

whyyou

Medlem
 • Content Count

  529
 • Joined

 • Last visited

About whyyou

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  man
 • Location
  Stockholm
 1. Norwegian-kortet är inte helt gratis. Det är en valutaväxlingsavgift men det är billigare än många andra. Här är några exempel på kostnader för SkandiaBankens Visa-kort och IcaBankens MasterCard (med och utan kredit). Beroende på hur mycket man tar ut i ATM så varierar den totala årskostnaden. Men den är hela tiden lägre för Norwegian än för både IcaBanken och SkandiaBanken. Så det verkar vara ett ganksa bra alternativ. Finns det ännu bättre kort? Typ av kort Månads avgift Års avgift Uttagsavgift ATM Valuta Växling Avgift Årskostnad vid uttag av 10.000 kr i ATM utomlands Årskostnad vid uttag av 20.000 kr i ATM utomlands Årskostnad vid uttag av 50.000 kr i ATM utomlands SkandiaBanken Visa 20 kr 240 kr 0 kr 1,65% 405 kr 570 kr 1 065 kr IcaBanken Bankkort MasterCard 25 kr 300 kr 0 kr 1,25% 425 kr 550 kr 925 kr IcaBanken BankkortPlus MasterCard 27 kr 324 kr 0 kr 1,25% 449 kr 574 kr 949 kr NorwegianBank MasterCard 0 kr 0 kr 0 kr 1,75% 175 kr 350 kr 875 kr
 2. Verkar helt OK. Jag läser att Kortet har ingen årsavgift. Varuköp med kortet är avgiftsfria och om du reser till utlandet tar vi inte heller några avgifter om du tar ut kontanter i en bankomat. på https://www.banknorwegian.se/Kreditkort/Info Sen som alltid så kanske det finns något minstilt om valutaväxlingsavgivt eller dylikt. Men än så långt har jag inte hittat något.
 3. För några år sedan var ICA-bankens Visa-kort förmånligt att använda när man tog ut pengar i Thailand i ATM. Men sedan dess har dom höjt avgifterna så nu är dom inte alls bäst längre. Lika dåliga som alla andra - tyvärr. Är det någon som vet vilket kort som gäller om man vill slippa avgifter och valutapåslag?
 4. whyyou

  Variabler i html-formulär

  Du har nog helt rätt. Bäst att ställa frågan där den hör hemma. Jag var nog lite naiv och trodde att det var en enkel sak (vilket det troligtvis är) och att saken snabbt skulle vara löst. Men som sagt var bättre att ställa frågan där den hör hemma. Men på något sätt fick jag ju hjälp ändå. Jag kände inte till wn.se!
 5. whyyou

  Variabler i html-formulär

  Japp, cookie sätts vid inloggningen. Det har jag koll på.
 6. Jag vet att det är många här på forumet som är duktiga på webb och programmering. Själv är jag ganska usel så därför behöver jag lite hjälp. Saken är den att jag tänkte skriva ett litet hack som loggar in på en hemsida med användarnamn och lösenord. Sen ska det hämta en lista (en webbsida). Dvs ett ganska enkelt litet program. OM det nu inte hade varit för att jag inte fattar vilka variabler som används för att logga in. Har kikat lite på några exempel och då är det ganska rakt på med variabler typ "user=xxx" och "password=yyy". Men så lätt var det inte på den sidan som jag vill logga in på. Jag hade tänkt att skriva ett litet skript med wget. Sen tänkte jag sätt upp det som ett cron-jobb så att det snurrar en gång i veckan. Den sidan jag vill logga in på är https://www.skb.org/ När jag tittar i html-koden så hittar jag "m68bc2feu_input_username" och "m68bc2feu_input_password" men det blir jag inte glad av. Men jag får det inte att funka med dom variablerna att logga in med. Jag gissar att variablerna inte heter m68bc2feu_ osv, eller? Är det någon som har något tips?
 7. Man undrar hur det går med brobygget. Har det stannat av eller har det gjort några framsteg. Bilder vore kul. Någon som har info eller bilder?
 8. Är det något fel på One2call? Jag har inte hittat några bra erbjudanden för mobilt bredband för One2Call. Jag har ringt med One2Call i flera år men har nu gått över till Happy. De har både bättre täckning och bra erbjudande för 3G-surf. Det var flera här på forumet som tipsade om Happy och det stämde. Bättre täckning, bättre 3G och bättre support. Helt enkelt bättre på det mesta
 9. Alla 7-eleven funkar bra om det är ett 3G-kort du ska köpa. Jag råder att köpa Happy. Det finns fungerar superfint. Ring deras support om du behöver hjälp med inställningar eller annat. Tanka upp med lagom mycket surf (beror på hur mycket du kommer att ladda ner). Finns 1-5 GB/mån som kostar 199-890 B/mån. http://www.dtac.co.th/en/prepaid/products/Happy-internet-package.html Dvs köp ett Happy SIM + Top up med 200-1000 Bath (surf + tid). Vet inte hur mycket Happy tar per vecka/månad men billigt är det. Du måste alltså ladda lite mer än surfen. Tiden (dag/vecka/månad) kostar också. "Unlimited" betyder bara att du kan surfa hela veckan/månaden ut MEN de stryper hastigheten när du har kommit upp till de X GB du har betalt för. Dvs när du har laddat ner 1-5 GB så sjunker bandbredden rejält. Men du kan fortsätta att surfa - om du står ut med en lååååångsam uppkoppling. 7-eleven är det som gäller när du ska köpa SIM och ladda på surf-tid. Med en olåst Android-mobil surfar du smidigt och billigt med Happy.
 10. Om man skaffar en mobil router typ Huawei E5776, E589, E5331, ZTE MF60 eller liknande http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=1735350,1321043,1356283,1197814 så kan det vara bra att kontrollera om routern kan skicka SMS. Skälet är att man fyller på surftid genom att skicka ett sms med koden som man t.ex. köper på 7-eleven (i Thailand). Routern har ofta ett litet webb-program som man loggar in på med användarnamn och lösenord. Där kan man göra diverse inställningar och även skicka SMS. Om funktionen saknas så måste man ta ur SIM-kortet och sätta det i en telefon för att skicka SMS för att fylla på med surftid. T.ex. så saknar Ipad med 3G möjligheten att skicka SMS - hur tänkte Apple nu??? Så där måste man plocka ur SIM-kortet varje gång man ska tanka på. SIM-kortet är INTE gjort för att plockas i och ur allt för många gånger. Vid något läge blir det garanterat glapp... Dessutom är det struligt att riva isär och montera tillbaka varje gång.
 11. Glöm det där med att "det är billigt och enkelt att låsa upp mobilen". Det gäller i princip alla utom Iphone. På den här punkten verkar Apple ha gjort ett bra jobb. Den är knöligare att låsa upp... Inte många som gör det och de som gör det tar hiskeligt betalt.
 12. Det har varit snack i många år om att bygga bro till Ko Lanta. Bygget startade för ca: ett år sedan. Någon kanske har en mer exakt byggstart? Men hur går det med bygget? Det bore kul att ni som är på Lanta kunde ta lite bilder och ge lite info till oss som inte är där. Själv tog jag några bilder i vintras när jag var där. Bygget gick mycket långsamt. Jag talade med en av byggingenjörerna (de med hjälm som jobbar med brobygget). Han sa att det nog skulle ta 4-5 år innan bron var klar. Det återstår att se hur lång tid det tar till slut. Jag laddade upp lite bilder här http://s1235.photobucket.com/user/whyyou6/library/Brybygge%20Ko%20Lanta Men bilderna är snart ett halvår gamla så det har säkert hänt en del. Någon som har bättre och nyare bilder? Kanske info om hur bygget går?
 13. whyyou

  Hur ren är din AC?

  Spola rent med vatten fattar jag men vad skulle de med tunnan och framförallt presenningen till??? Det handlar väl om att rengöra filtren i A/C:n och de tar men väl ur och rengör - kanske i en tunna. Men presenningen får jag inte ihop. Tre man dessutom!
 14. Jag vill förstås inte programmera upp det från grunden. Det jag vill ha är ett färdigt klassbibliotek eller liknande som kan användas rakt av. Det finns som bekant massor av lösningar för att hantera bilder och gallerier. Här är några http://net.tutsplus.com/articles/web-roundups/50-excellent-image-galleries-you-can-use-today/ Det jag ville ha hjälp med var att få lite tips och råd vilka ni tyckte fungerade bra. Jag vill (helst) inte plöja igenom alla skript och bibliotek jag hittar på webben. Jag är civilingenjör så programmering kan jag hyfsat. Men jag ville ha råd av folk som hade testat några gallerier och det fick jag av CT. Åter igen tack!
 15. En snabbtitt och det verkar vara precis det jag söker. Tackar CT! Gissar att det finns en del varianter på samma tema med lite olika för- och nackdelar. Så lägg gärna upp flera förslag om ni har flera tips.
×