Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

hille

Medlem
  • Innehållsantal

    2845
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av hille

  1. hille

    Ta hem hund till Sverige

    http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/resorochtransporter/hundarkatterochillrar/hundarkatterochillrarinforsel/inforselfranlanderutanforeu/inforselfranlandersomintearlistade.4.5075e861320679518380007095.html
  2. Nej, det är räntefri kredit upp till 54 dagar. Men det är ju heller inte fel att sätta in pengar i förväg om man vet med sig att man har lätt för att glömma att betala räkningar i tid...
  3. Men som synes ovan så tar de 1,75 % i växlingsavgift vid uttag i bankomat utomlands. Så gratis uttag är det inte.
  4. https://www.banknorwegian.se/Kreditkort/Priser
  5. hille

    Speedboat/Färja??

    Kanske inte framgick tillräckligt tydligt i mitt svar - det går ingen båt.
  6. hille

    Speedboat/Färja??

    Det är väl ungefär 30 mil mellan Phuket och Phayam så det skulle bli en rätt dryg resa på en skumpig speedboat om det funnes. Det går heller inte att åka tåg mellan Phuket och Koh Phayam.
  7. hille

    Koh Lanta till Koh Chang

    Buss till Bangkok och sedan buss till Koh Chang är väl bästa alternativet om du inte vill flyga
  8. hille

    Koh Lanta till Koh Chang

    Buss till Bangkok och sedan buss till Koh Chang är väl bästa alternativet om du inte vill flyga
  9. hille

    Fickpengar

    Ja, eller var som helst där det finns ATM
  10. Första besöket, (tror det var 2004) var det ett paradis, för 6 år sedan var det redan för mycket och jag ångrade att jag åkt tillbaks. Idag - man behöver ju bara titta på en karta över öns hotell så blir man deprimerad ...
  11. hille

    Platsbokning Thai?

    Jag glömde att boka sittplatser på hemresan när jag bokade med Thai i år. Upptäckte det efter nån vecka och försökte då att boka på hemsidan men det gick inte. Skickade sedan ett mail till Thai i Sverige. Tog bara nån minut så hade de bokat åt mig. Men det kanske inte går om man bokat via någon resebyrå.
  12. hille

    Inrikes BKK - Surat Thani

    https://www.thaismileair.com/en/Terms-and-Conditions
  13. hille

    Byte av namn på biljett

    Så är det väl med de flesta billiga biljetter, oavsett flygbolag. Betalar man för en "bättre" klass så får man bättre villkor. Det stämmer att även en ekonomibiljett med Thai brukar kunna gå att avboka fram till 90 dagar före avgång i vissa fall. Men har man bokat via en resebyrå så har de även sina regler och tar ut vilka avgifter de vill. Därför är det nästan alltid bättre att boka direkt med flygbolaget.
  14. Och denguefeber & hakmaskar kan man råka ut för överallt om man har otur (och i det första fallet inte skyddar sig mot myggen) Hoppas på att ni får en fin resa och att oroa sig hjälper inte mycket
  15. hille

    Sjukvård på Koh Lanta

    Många - eller kanske de flesta - försäkringsbolag kräver att man kontaktar dem för att få anvisning om vilken klinik man ska uppsöka om det inte handlar om ett akut sjukdomstillstånd som inte kan vänta.
  16. hille

    Sjukvård på Koh Lanta

    Många - eller kanske de flesta - försäkringsbolag kräver att man kontaktar dem för att få anvisning om vilken klinik man ska uppsöka om det inte handlar om ett akut sjukdomstillstånd som inte kan vänta.
  17. Har drabbats av samma sak...men bara en gång trots många många års resande i sydostasien. Tyckte inte att det var så farligt, bortsett från att det kliade nåt jävulskt. Vad som är viktigt att nämna är att denna typ av hakmask inte fortplantar sig hos människan. Så, nej jag vill inte uppleva det igen men det hindrar mig inte från att fortsätta att gå barfota på stränderna.
  18. hille

    Jättemånga frågor!

    Många frågor Du nämner inget om i vilket område du ska bo eller vad boendet heter...men jag gör ett litet försök ändå Pass, kort och pengar brukar jag sällan lämna på hotellet och då endast om det finns ett kassaskåp. För passet gäller dessutom att du ska kunna visa upp det om du skulle bli kontrollerad av polisen. Dricks - man förväntar sig inte att du ska dricksa utom möjligen på finare ställen. Jag brukar lämna mindre växelpengar i dricks ibland men det är ingenting som är ett måste. SIMkort är ju inte precis ett måste om du inte ska ringa inom Thailand men funkar bra att köpa, finns på flygplatsen och måste registreras först. Vad det gäller internet så har så gott som alla billigare boenden fritt internet som du kan utnyttja alternativt att du får betala en mindre summa för det. Finns ju massor att göra i Bangkok - besöka tempel, parker och andra sevärdheter nära floden vilket man exempelvis kan göra genom att "luffa" med flodbåtarna som kostar lite och går regelbundet fram och tillbaks under dagtid. Det är lätt att ta sig fram i staden både med buss, minibuss, skytrain, taxi och Metro förutom båtarna. Flera stora marknader och shopping av olika slag. Sevärdheterna i Bangkok är många men det beror ju på vad du är intresserad av. Det bästa är nog att skaffa eller låna en guidebok över Bangkok och läsa på lite i förväg.
  19. Ja då kan du ta några extra öl i Thailand
  20. Försökte redigera men lyckades inte... Förstår inte riktigt vad du menar med att du får betala både när du går in och ut. Men det är så att alla tågresenärer betalar en avgift för att resa till och från Arlanda. Har man inte betalat den när man betalade biljetten så blir det till att göra det på plats. https://www.swedavia.se/arlanda/till-och-fran/tag/#gref
  21. Nja, det är ju avgiften som du får när du kommer med tåg som jag avser... Flygets alla avgifter betalar du ju när du betalar för flygbiljetten. Och alla som kliver av tåget på Arlanda får visa upp sin biljett.
  22. Alla som anländer till Arlanda kollas. Bussen från Stockholm kostar en hundring och inga andra avgifter
  23. Jag skulle rösta för en powernap på Arlanda...blir ju inte mycket tid över för att göra nåt i Stockholm. (kliver du av tåget på Arlanda får du betala en avgift eftersom du har bokat till Stockholm och därmed inte betalat flygplatsavgiften).
  24. hille

    flygbussar i bangkok?

    Det går inga flygbussar till Banglamphu längre. Om du inte vill ta en taxi så är det tåg från flygplatsen - byte till skytrain mot Saphan Taksin Pier och ta flodbåten därifrån till Banglamphu. Funkar bra, är billigt men tar tid.
×