Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Brunkulla

Medlem
  • Innehållsantal

    1199
  • Gick med

  • Besökte senast

Om Brunkulla

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Brunkulla

    Stor bungalow strandläge på Samui?

    Vilket tips till en barnfamilj,10-13.000 per natt. Jag försöker vara en fördomsfri person. Varför ska man utgå från att barnfamiljer har ont om pengar eller inte vill unna sig kvalitet? Dessutom tror jag priset du anger måste gälla presidentsviten. En familjevilla för fyra med egen pool, trädgård, butler mm kostar drygt 4 000 kronor natten i juli (booking.com). Som hittat tycker jag, om man tänker på vad man får för pengarna. Bara att gratulera er som kan lägga dom pengarna, vare sig det e en barnfamilj eller ej. För mig e 40000 för 10 nätter nåt som antagligen aldrig kommer hända. Utan verka för skenhelig så hade jag nog tom kunnat skänka bort 30000 av dom till tex barncancer fonden istället. Jag försäkrar dig om att mina resurser räcker till en hel del välgörenhet också. Det ena behöver inte utesluta det andra.
  2. Brunkulla

    Stor bungalow strandläge på Samui?

    Vilket tips till en barnfamilj,10-13.000 per natt. Jag försöker vara en fördomsfri person. Varför ska man utgå från att barnfamiljer har ont om pengar eller inte vill unna sig kvalitet? Håller med! Är lite svårt att veta vad folk vill lägga på boendet om dom inte säger nåt prisläge. Precis. Hade trådskaparen uttryckligen varit ute efter ett budgetboende hade jag knappat föreslagit Melati. Nu ville jag bara vara snäll och tipsa om det bästa stället jag bott på, utifrån givna kriterier.
  3. Brunkulla

    Stor bungalow strandläge på Samui?

    Vilket tips till en barnfamilj,10-13.000 per natt. Jag försöker vara en fördomsfri person. Varför ska man utgå från att barnfamiljer har ont om pengar eller inte vill unna sig kvalitet? Dessutom tror jag priset du anger måste gälla presidentsviten. En familjevilla för fyra med egen pool, trädgård, butler mm kostar drygt 4 000 kronor natten i juli (booking.com). Som hittat tycker jag, om man tänker på vad man får för pengarna.
  4. Brunkulla

    Stor bungalow strandläge på Samui?

    Asch då, synd!
  5. Brunkulla

    Stor bungalow strandläge på Samui?

    Melati Beach Resort vid Thongson Bay har jättefina strandnära bungalower, alla har privat inhägnad trädgård med sala och de flesta dessutom privat pool. På området finns även två fina allmänna poolområden, varav det ena är barnvänligt. Stranden är så nära privat som man kan komma i Thailand, ingen trängsel alltså. Detta är hittills bästa stället vi bott på i Thailand, därför rekommenderar jag det gärna.
  6. Beror helt på vilken den verksamma substansen är.
  7. Brunkulla

    Qatar, kraftig försening

    Synd att det inte var charter. När vi blev ett dygn försenade med Apollo fick vi ersättning både för förlorad arbetsförtjänst och något slags sveda och värk-ersättning. Allt som allt fick vi tillbaka drygt hälften av vad vi betalat för tvåveckorsresan. Och vi behövde inte ens kontakta dem för att ställa våra krav, utan Apollo kontaktade själva de drabbade. Är du säker på att det var för förlorad inkomst? fick du skicka kopia på lönespec eller liknande då? Ja, precis. Lönekontoret fick skriva ett intyg på hur mycket jag gått miste om, alltså vad jag tjänar på en dag Detta gäller dock inte vid strejk, utan bara vid " vanliga" förseningar.
  8. Brunkulla

    Qatar, kraftig försening

    Synd att det inte var charter. När vi blev ett dygn försenade med Apollo fick vi ersättning både för förlorad arbetsförtjänst och något slags sveda och värk-ersättning. Allt som allt fick vi tillbaka drygt hälften av vad vi betalat för tvåveckorsresan. Och vi behövde inte ens kontakta dem för att ställa våra krav, utan Apollo kontaktade själva de drabbade.
  9. Brunkulla

    Priser

    Antar att det inte är massage på stranden som avses. I så fall är det dubbelt så dyrt som på andra turistiga resmål.
  10. ... som stänger vid 21-22 på kvällen sådär. Som sagt, som 18-åring hade jag åkt någon annanstans, men som 36-åring är jag tacksam att ställen som Koh Kho Khao finns.
  11. Koh Koh Khao Island Beach Resort har en nattklubb. Vi var enda gästerna där ... KKK är ett av de lugnaste resmålen vi varit på i Thailand.
  12. Brunkulla

    Elektrisk myggdödare

    Finns även en variant där man kan välja att köra med tablett eller en liten flaska med något ämne som myggen inte gillar. Vi tycker det sistnämnda är mest effektivt. Flaskan brukan räcka hela resan och man slipper byta tablett hela tiden.
  13. Brunkulla

    Hotell Samui, råd önskas

    Jag ser att ni vill ha nära till krogar och det kan vara bra att veta att hotellet ligger ganska avskilt. Utöver hotellets egna restauranger fanns en liten, men mycket bra, enklare thairestaurang intill hotellet. Vi gillar att promenera, särskilt på landsbygden, och gick till Choengmon ett par gånger och tog taxi hem. Det går ju också bra att ta taxi till Bangrak, Boh Phut eller Chaweng om man vill ha ett större utbud. Vi bodde 18 nätter på hotellet så vi hann testa det ordentligt. Har för mig att det var samma rumskategori som du bokat. Det var med egen trädgård med privat pool, men det fanns ännu större sviter också. Man får sin egen butler som servar med allt man kan tänkas behöva.
  14. Brunkulla

    Hotell Samui, råd önskas

    Jag har, men det är några år sedan nu. Bästa hotellupplevelsen hittills i Thailand. Det är bara att gratulera!
  15. Brunkulla

    Koh Wai? Koh Kham?

    Nej, vi bodde inte över. På Kham fanns små enkla bungalower. Vi kikade in i en. Såg ut att vara liknande standard på Wai. Vi är rätt kräsna när det gäller boende, men hade möjligen kunnat tänka oss att stanna en natt för att det varit annorlunda och spännande att bo så enkelt.
×