Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Mia

Medlem
 • Content Count

  5,285
 • Joined

 • Last visited

  Never

Posts posted by Mia


 1. Tur man har som är så förutseende vad gäller sina kunder.

  Alla ville ha utplanteringar till entréer och uteserveringar klara innan Valborg men jag stod på mig och sa att man aldrig vet vad som händer med vädret.

  Idag hade deras pengar varit bortkastade om de inte lyssnat på mig.

  Hoppas bara det blir bättre till nästa vecka så man får plantera då.

  Har en uteservering som ska invigas på fredag...undrar hur det går ?  ;)

  KOllar vädret på 4-an just nu och där stod det +9 på torsdag... Åhhhh vad HOT !!!  *ha ha*


 2. Igår kväll blev det Thaimat från vår nystartade fristående Thaikiosk på Timmermansgatan (fd urusel korvmojj)...

  Det var lååååång kö ute på trottoaren. Underligt att ingen startat Thai i området förut..Frågade efter broschyr så man kan beställa hemifrån...men de var sluuuut !!!

  Hoppas verkligen det kommer att gå bra för de.


 3. Får man fråga vart du hört att den turkiska maten räknas till dem bästa i världen?

  Turkiska köket är rankad som tredje bäst i världen och bland dom tio bästa i världen. Sök på google så finner du det. Avundsjuk kanske?

  Får man fråga varför du hänger på ett forum om Thailand om du aldrig mer kommer besöka landet och inte direkt tyckte om det första gången?

  http://www.reser.se/europa/turkiet/mat-dryck

  Tack Mia dock vore det kul och se vart dem har fått det ifrån. :). Vore liksom kul att se vilken undersökning dem hänvisar till när dem säger att Turkiet rankas som världens 3:e bästa kök.

  Absolut...tycker jag med vore intressant...likosm hur de räknar det franska, italienska....m fl kök i världen... ;)


 4. Ha ha... ja de har verkligen klippt och klistrat för att få fram det underligaste man kan tänka i programmet....

  Men mot oss har de varit snälla tycker jag.

  Trist bara att de klippt bort allt man gjort av sevärdheter, evenemang och andra händelser.

  Tycker de koncentrerar sig för mycket på att vinkla individerna istället för att visa lite HUR man semestrar och VAD man kan göra...

  Samma gäller "Semestersvenskar" som de visade från Phuket, där även "Båtfamiljen" var med.

  Som t ex min sambos bajstömning av latrinen som de av någon anledning visade i de 2 sista avsnitten...räckte det inte med en kan man tänka ?!

  Nåväl... Vi hade iaf 3-veckors kanonsemester i "vår" lyxiga husbil och äntligen fick jag med mig sambon som alltid envisas med att det är bästa att fira semester utomlands... ;)

  Intressant att se om och hur mycket de visar av resterande campandet och aktiviteter vi gjorde.

  Jag skulle absolut göra om samma sak igen om jag fick...fast då självklart åka till nya platser... :dan


 5. Sen finns det även en fabriksoutlet med bla Fjällräven- och Monclerjackor.

  Ungefär halva priset...  ;)

  http://www.fabriksoutlet.com/fjllrven-c-51.html

  Missade det men då hade vi rätt magkänsla ändå...  ;)

  Ja, Mia. Denna butik på PLUS idag för att de hotar kunder och skickar kopior. Varningen du lade in är minst sagt verifierad ...

  http://svt.se/1.2327119/fabriksoutlet_-_en_lysande_affar

  http://svt.se/2.146635/1.2330107/later_man_pengarna_studsa_runt_sa_gar_man_fri

  http://www.internetsweden.se/varsta-skummisarna-jag-sett-hittills/

  Jag köpte aldrig därifrån för jag tyckte att det var för skumt ... verkar som jag hade rätt :)


 6. Får man fråga vart du hört att den turkiska maten räknas till dem bästa i världen?

  Turkiska köket är rankad som tredje bäst i världen och bland dom tio bästa i världen. Sök på google så finner du det. Avundsjuk kanske?

  Får man fråga varför du hänger på ett forum om Thailand om du aldrig mer kommer besöka landet och inte direkt tyckte om det första gången?

  Läser vad alla skriver :) Står inget om i reglerna "personer som inte gillar Thailand bör inte bli medlem i forumet då 99% av medlemmarna är thailandfanatiker. Men du kan bli medlem på egen risk men räkna inte med stöd från administratören eftersom du redan nu har blivit förvarnad om omständigheterna som kan inträffa."

  Har googlat och hittar inget om att turkisk mat skall vara rankad 3:e i världen kan du komma med en länk kanske? Personligen tycker jag Turkisk mat är gott men jag har aldrig hört någon uttala sig om att det Turkiska köket är fantastiskt och tillhör toppskiktet i världen lite därför jag undrade. Och vad skulle jag vara avundsjuk på att du föredrar Turkiet framför Thailand nej du inte mycket avundsjuka där inte.

  Kolla dessa länkar t ex... ;)  :

  "Historien om den turkiska maten

  När man pratar om världens bästa kök, överraskas nog de flesta av att det turkiska köket kommer in på en hedrande tredjeplats efter det franska och det kinesiska. Om man går tillbaka i tiden och läser i historieböckerna, så kan man läsa att den turkiska kokkonsten stammar helt från de 500 år av medeltiden, då osmanerna härskade över de anatoliska slätterna.

  Tillgången på råvaror var stor och all slags fisk, fjäderfä och otaliga kryddor användes. Samtidigt var det många andra folkslag som bosatte sig i landet och inspirerade det turkiska kökets framväxt. Bland annat har arkeologer grävt fram en gammal tavla, som har symboler och tecken som visar sig vara en slags dåtidens kokbok, med översikt över kända råvaror och kryddor.

  Allt det här medverkade till den turkiska mat som vi njuter av idag. De turkiska specialiteterna är många och varierande och absolut värda att pröva.

  http://sunsearch.info/turkiet/alanya/resturanger/historien-om-den-turkiska-maten/

  "Mat & Dryck

  Det turkiska köket är mycket berömt. MAn brukar räkna det turkiska köket som ett av världens bästa, efter det franska och kinesiska. Även om det här i Sverige kanske mest förknippas med kebab och falafel. Turkiet är känt för att använda mycket aubergin och mycket vitlök och chili. Mycket av den turkiska maten består till stor del av grönsaker och olika röror är vanliga."

  http://www.reser.se/europa/turkiet/mat-dryck


 7. Jag föredrar All Inclusive hotell framför hotell med frukost bara. Man sparar in oerhört mycket pengar och nej man blir inte låst till att vara bakom vakter med automatvapen bara för att det är All Inclusive.

  Jag brukar vara utanför hotellmurarna trots detta koncept men jag tycker om All Inclusive och väljer oftast såna här hotell när jag reser. Vad jag vet så hade eller har Apollo ett hotell i Thailand som har All Inclusive och även ett hotell i Bali. Så nog finns det i Asien också men inte lika mycket utspritt som i Turkiet, Dominikanska Republiken, Mexico och Kuba.

  Jag har varit i Turkiet närmare 7-8 gånger och det blir minst lika många gånger igen. Har varit på andra ställen än Turkiet men återkommer dit året efter igen just för att jag gillar vädret. Det regnar aldrig i Turkiet, du ser aldrig moln på himlen och vädret är ständigt kanon och värmen är underbar. Att maten är klassad bland dom bästa i världen gör det inte sämre.

  Jag väljer min resa till 99% av hur vädret är. Jag vill liksom inte kasta närmare 30.000:- i sjön för att det kanske ska regna i en vecka eller två. Nä, då kan jag lika gärna stå hemma i duschen och spola kallt vatten över mig i två veckor med en t-shirt och badshorts på mig. Semester för mig är strålande solsken från morgon till kväll och värme. Regnet kan hålla sig på avstånd.

  Jag har varit i Thailand en gång och åker aldrig dit mer igen, tyvärr. Just för att det regnade 8 dagar av 14 dagar när vi var där. Om jag vore du så skulle jag testa på västindien men räkna med feta amerikaner som dricker öl och hamburgare som dryper fett.

  Får man fråga vart du hört att den turkiska maten räknas till dem bästa i världen?

  Får man fråga varför du hänger på ett forum om Thailand om du aldrig mer kommer besöka landet och inte direkt tyckte om det första gången?

  Även jag har hört detta om den turkiska matkulturen...

  Det är känt sedan länge "Kalle" tog ju t ex med sig de numera könda kåldolmarna till Sverige från Turkiet....dessutom tvålen... Inte så ätbart med tvål..men ändå... ;)

  Gillar man dykning så är DR suveränt att dyka i.

  Vattnet är varmt som i ett vältempererat badkar.

  Även om man bor all incl så behöver man inte stanna innanför murarna hela tiden...man måste ju utforska landet ändå och bilda sin egen uppfattning.

  Jag kan tänka mig att åka tillbaka till DR...har varit där 2ggr redan. :)

  Se bara till att det inte är en redig regnperiod då du åker för det kan bli något i hästväg... :D


 8. Varför är de största klippen alltid från Arlanda? Sverige är mer än Stockholm....

  För att det är fler som reser från Arlanda än från alla andra flygplatser tillsammans. Ju fler resor det finns ju fler restplatser finns det som dem behöver bli av med.

  Jo jag vet och förstår, det är bara så frustrerande när man ser alla bra erbjudanden från Arlanda   :cr

  Måste gnälla lite ibland  ;)

  Fats många gånger kan jag också bli frustrerad av alla bra erbjudanden från Malmö... ;)

  INte allför sällan är det billigare än från Sthlm... :)


 9. Varför är de största klippen alltid från Arlanda? Sverige är mer än Stockholm....

  Den 19/1 Phuket två veckor från Landvetter 3.598 SEK...

  Hasse

  Phuket 19/1 Phuket två veckor från Landvetter 2.990 SEK

  Gissa vem som bokade!? ;)

  ...Näääää ... har du bokat ? Är detr sant...svinbilligt ju !!!

  Grattis till klippet !!!  ;)


 10. Vi är i kamala i mars =) 2vuxna och 1 barn, samt en annan familj på samma antal =)

  Vi är 3 st som åker ner till Thailand för att dyka i 3 månader. Kommer finnas i bla phuket. :)

  Ni får nog höra av er direkt till bolaget om ni är intresserade. Mig veterligen driver Mia fortfarande sin blomsterbutik och har nog bara postat tråden som information att filmbolaget söker statister.

  Exakt, vi jobbar fortfarande häcken av oss inom blomster och inredning med våra hotell och andra företag...vi har kontakt med en del tv-bolag både genom jobbet och privat.

  Däremot så börjar serien "Sommar i Sverige" där vi kommer vara med i några avsnitt, vet ej hur många.

  Vi var ute i 3 veckor med husbil och ett filmteam....   :D

  Man undrar ju hur det blir vinklat för vår familj som aldrig campat...  :o

  Programserien börjar nu på tisdag...men jag tror inte vi är med i första avsnittet... eller så är vi det...har nollkoll som vanligt... :cool

  Det roliga i det hela är att vi även har haft hand om blommorna till Simon o Tomas nya serie "Rum för en stjärna" och det har premiär dagen innan serien vi är med i...

  http://www.tv3.se/sommar-i-sverige/karlsson-asberg


 11. Statister i Thailand

  Fundament Film tillsammans med SVT spelar under våren in dramaserien "30 grader i februari" i Phuket Thailand. Statister behövs i alla åldrar. Är du sugen på att vara med och bor/har möjlighet att ta dig till Phuket, hör av dig! Bland annat söker vi personer med dykvana och som tillgång till utrustning.

  Plats: , Phuket

  Kategori: Statister

  Fundament Film

  http://fundamentfilm.se/


 12. Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?

  Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln runtomkring?

  Supporten: Är markören fortfarande där?

  Kunden: Nej, jag är ensam här.

  ----------------------------------------------------------

  Och nästa kund kunde inte koppla upp sig.

  Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?

  Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.

  Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?

  Kunden: Det var fem små stjärnor.

  ----------------------------------------------------------

  Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på 'den här datorn'

  Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?

  ----------------------------------------------------------

  Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.

  Supporten: Vilken modell har du?

  Kunden: Det är en Hewlett Packard.

  Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?

  Kunden: Nej, den är beige

  ----------------------------------------------------------

  Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp .

  Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?

  Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i

  Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?

  Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.

  -----------------------------------------------------

  Kunden. 'Datorn hänger sig hela tiden.'

  Supporten 'Har du många fönster öppna?'

  Kunden: 'Nej, men dörren står lite på glänt....'

  :cool :cool :cool

×