Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

flor

Medlem
 • Content Count

  1,564
 • Joined

 • Last visited

  Never

About flor

 • Rank
  Avancerad medlem

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja Djyrgården har ju insett var dom hör hemma och insett att dom får stanna där och behöver alltså inte en gång tänka på återtåg,
 2. flor

  bo i Thailand

  Funkar inte, åtminstone inte för mig att kopiera från internet så jag får ta från minnet och försöka återskapa vad vi gjort sedan vi kom. Nu kom dock svågern hem från jobbet så jag får ta det lite senare.
 3. flor

  bo i Thailand

  Har ju bilder från födelsekalas m.m. men eftersom jag fortfarande inte lärt mig hur man gör så kommer det när Pla är klar med sitt youtube och allt annat som är dödsviktigt.
 4. flor

  bo i Thailand

  Har precis som i january fått problem med svullna fötter, har ingen aning om varför då jag varit här så många gånger och även bott här, och aldrig drabbats av detta förut.
 5. flor

  bo i Thailand

  Jaha då har man firat födelsedag,är nu ett år närmare hundra och vet inte om det är något att fira. Var till ett tempel som vanligt för det ska man göra när man fyller år och blev påskvättad vatten av en munk för att nästa år ska bli lika lyckligt som detta varit efter det åkte vi till en restaurang som heter MC tror jag och vet inte vad det betyder men man får själv laga sin mat i kokande grytor som står på bordet.Pla hade köpt en tårta och efter lite tissel och tassel kom hela personalen in och sjöng happy birthday, blev lite pinsamt tyckte jag då alla i restaurangen rste sig och kollade, kom även in en som knäppte kort som vi fick ta med oss, ska be Pla lägga in det i morgon för jag vet inte hur man gör. Ja hur som hellst har jag överlevt även denna födelsedag och eftersom det blev några whiskey efter hemkomst så antar jag att jag blir påmind att jag lever även i morgon. Vill med detta tacka ALLA som gratulerat, ingen nämd och ingen glömd och ska kanske även ta det på utrikiska då jag fått gratulationer från världens alla hörn, THANK YOU VERY MUCH EVERYBODY Hope You feel god and have a good time.
 6. flor

  bo i Thailand

  Har inte skrivit här, mest på grund av att släkt och vänner klagat då inte alla läser här utan de vill att jag ska skriva på face book i stället..Ska dock försöka lägga in samma här som jag skrivit på face book.
 7. flor

  bo i Thailand

  Ja vi har ju inte gjort upp några planer bara att barnen vill till havet till Pataya och därifrån är det ju inte så långt hem till er. PMar när det närmar sig och ser fram emot att träffas`men jag är värdelös på golf, tror jag, vet ju inte säkert eftersom jag aldrig provat men antar att jag inte går att jämföra med Tiger.
 8. flor

  bo i Thailand

  Efter att ha lekt hela kvällen igår med dottern har jag sovit som en stock, var lättare förra året när hon endast talade babyspråk så vi förstod varandra, när hon sa ninani tex. visste jag ju direkt att det betydde nu ska vi gå till lekparken och leka, men nu när hon talar Thailänska är det betydligt svårare, hon försöker ju så gott hon kan att lära mig men eftersom jag har huvud som en lobotemiopererad träbock så far det in genom ena örat och hittar inget motstånd och åker ut genom det andra.Hon har hittat pekböcker med diverse figurer i och med text på engelska och thailänska som vi tragglar i genom jag säger på engelska och hon på thailänska men så här långt verkar det som att hon lär sig engelska många gånger fortare än jag thailänska. I dag vet jag inte vad vi ska göra men antar att det inte blir några större utflykter ska nog sätta mig i en trädgårdsstol och bara njuta av värmen och läsa en god bok. Just nu håller jag på med klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werklin och den verkar lovande, har bara kommit in en liten bit men ska bli intressant att se hur man tacklar en sådan tradegi som han ju har gjort.
 9. flor

  bo i Thailand

  Skulle skrivit lite mera men efter att svågern och jag delat på en liter whiskey är jag ganska trött men det kommer mera i morgon.
 10. flor

  bo i Thailand

  Blev som sagt hjärtligt välkomnad av både svägerska men kanske främst av barnen och dottern 3 år (fyller 4 på fredag) efter en jättekram var det första hon sa till mig "lung lolf gå Pattaya " och det ska vi givetvis göra. Pla hade ju läst om att om man köpte ny bil här så kunde man få tillbaka 100.000 av thailändska staten och det tyckte hon givetvis att vi måste utnyttja. Det första hon sa i morse efter vi vaknat var således "måste åka och titta på bil" hon hade förberett sig redan i Sverige och sett ut vilka bilar hon kunde tänka sig och det var Honda Jazz, Suzuki svift, men efter att ha rågjort med systern fick hon reda på att just dessa två var de mest stöldbegärliga i Thailand, dom stjäls tydligen och smugglas till Kambodja och säljs där med god förtjänst antar jag eftersom dom inte betalt en sekin.För att få lugn på henne åkte vi till Toyota center i närheten var vi bor, (hon kan faktiskt tjata så ögonen blöder)och där hade dom Toyota Avanza,7 sittsig och inte så stor ändå.Kruxet var att den var tillverkad i Indonesien och då gällde inte de där rabatten som man kunde få.Priset var dock ok, 600.990 och det är väl inget opris för en ny bil. Priset var dock för snikmodellen utan airbag mm. Jag hade ju siktat in mig på en Pajero, men den var enligt Pla alldelens för stor för att hon skulle kunna köra den.Lyckades konstigt nog övertala henne att vi kan lugna oss för den jag kunde tänka mig var den mest utrustade med airbag backsensor allt el mm. Pla tyckte vi skulle slå till för det var en månads leveranstid om man ville ha med den utrustning vi ville ha bla. automat låda men jag tyckte vi kunde vänta och kolla även på andra liknande modeller.
 11. flor

  bo i Thailand

  Hej allihopa ! Efter att ha tillbringat en kanske inte så underbar sommar i Sverige, har jag åtminstone njutit av pölsa, isterband, saltsill,och allehanda delikatesser som Sverige nästan har ensamrätt på. Har nog insett att Thailand är bra över vintern men trots den miserabla sommaren så kunde jag njuta ändå då jag fick mitt lystmäte av ovanstående delikatesser. Vintern däremot kan jag utan tvekan undvara, står ut med ris tre gånger om dagen bara jag slipper frysa och skotta snö.Nu är vi alltså tillbaka i Bangkok och kommer att stanna i Thailand tills snön försvinner i Sverige, har ettårsvisa och hade gärna stannat till Maj men Pla har lovat att jobba i april så vi åker nog hem i slutet på Mars, lite tidigt enligt mig men får hoppas att snön försvunnit då.Kom i går och blev hjärtligt välkomnad av svägerskan med barn på flygplatsen och eftersom jag inte sovit på 30 timmar och druckit en hel del öl på flygplanet slocknade jag som en stock när vi kom hem till dem.Vaknade kl.3 i morse och var tämligen pigg men efter två kaviarmackor och ett stort glas mjölk lyckades jag somna om och sov till 10.
 12. flor

  Vädret i Sverige !!!

  Norra Dalarna + 4 grader klockan 8, kunde gärna vara lite varmare.
 13. flor

  Inbördeskrig 2012?

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5068854 Här är inslaget, ganska intressant att lyssna på.
 14. flor

  Inbördeskrig 2012?

  Var ett program på P1 om bildande av "röda byar" där man sa att det kunde gå så långt. Tror det går att lyssna på i efterhand om man går in på sr.se.
 15. http://carl-jacobson.blogspot.se/search/label/Thailand?max-results=20
×