Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Solälskare

Medlem
  • Innehållsantal

    445
  • Gick med

  • Besökte senast

    Aldrig

Om Solälskare

  • Placering
    Avancerad medlem

Profilinformation

  • Kön
    Not Telling
  1. Solälskare

    Finnair deal i business

    Tack för info om dealen CaptainM! Bokad nu med utresa 1/11.
  2. Juni 2012; flygning med Thai till BKK. Bakom oss sitter 2 par av 55+ som på början talar bara högt. Ok, vi reser alltid med öronproppar så vi störs inte av det men alla andra tittar på dem flitigt. Med ökning av intagen alkohol ökar ljudvolymen och gubben bakom mig trycka upp sina knä mot min stolrygg och ibland sparkar. Efter ytterligare drinkar lägger han upp sina ben på min armstöd och trycker fram dem! Oförskämd person... Hoppas att han råkar ut för sådana som han (och de) är.
  3. http://www.pattayadailynews.com/en/crime/
  4. Solälskare

    Hjälp !!! Känner mig som Zero

    Evert har kloka ord. Flytta inte dit på en gång. Lär känna henne och hennes familj bättre och bekanta dig med byråkratin i Thailand. Bestäm dig om du orkar med den thai livstilen eller ej. Testa om du kan jobba därifrån (med arbetstillstånd). Jag rekommenderar starkt att du inte brinner upp bron bakom dig i Sverige; ha ett boende kvar som reträtt. Som "falang" betalar du mer för allt än thailänningarna gör och snart kan vara så att du måste försörja en hel familj. I min bekantskap hände det att en försvunnen bror plötsligt har hittat fram, samt en påstått död far har återuppstått. Räkna in sådana också. Samt -enligt mig- livet blir dyrare och dyrare i Thailand. Kronans värde kan sänkas när som helst. Om du kan jobba som vanligt och dra in pengar då är det ett mindre problem. Om du ändå bestämmer dig att flytta dit för gott, köp åtminstone en fin lägenhet, denna kan du äga till 100%. Göm för säkerhets skull chanoden (ägarbevis) i en bankfack i Sverige att ingen kan komma åt den. Hur du än gör önskar dig gott!
  5. Solälskare

    vad får man extra ??

    Det är skönt att sitta i premium economy; som alla har sagt före mig: lugnare, mer mat, mer service. Men om du syftade de kit (sockor, kräm, tandborste, ögonskydd, etc) som man brukar få på business, så får du inget sådant här.
  6. Tänkte skaffa en surfplatta (3G) här hemma och ta det med mig till Thailand (30 dagar). Mestadels vill jag använda Skype, skicka ett och annat SMS och kolla mina e-mail. Vilket kort är bäst att köpa? Efter att jag tittade på AIS (12Call), True och Dtac Happys hemsidor, vet jag inte vad är som bäst för ändamålet. Jag vill definitivt inte ha ett kort som man måste pröjsa för flera månader....
  7. Solälskare

    Qatar eller Thai

    Samma här!
  8. Solälskare

    Sängar!

    Sedan 30 år tillbaka har vi Dux; fantastiskt kvalité. Tänker aldrig köpa något annat. Hoppas att dessa håller ett tag till. De är fortfarande i helt perfekt skick.
  9. Solälskare

    Hjälp mig med packningen!

    Tvätt: jag lämnar in allt förutom underkläder. Aldrig (8-10 år) har hänt att det blir söndertvättad eller bortkommen. Packning: packa lätt, dvs skor/sandaler, underkläder, bikini och en T-tröja och en short (om det skulle hända något och man måste byta) men annars köper vi allt där. I princip vi reser med en handväska dit. Och numera oftast tillbaka också eftersom vi blev mattad av shopping efter ett par år, därmed lämnar vi alla kläder, flipflops, tandkräm, etc. vi köper där.
  10. Solälskare

    Vilket bolag har bäst business-class till Bangkok?

    Kan tipsa om Swiss och Austrian. Båda var super, jag uppskattade Austrian mer, delvis att de flyttade bak en överförfriskad fransman bredvid mig -"this place supposed to be free"- innan take off. Delvis maten, och så fanns även en kock ombord som serverad specialmat för de som ville; det var en trevlig upplevelse. Jag har aldrig lyckats sova så bra på ett flygplan som på Austrians. Dessa kan vara småsaker men för mig det betydde mycket.
  11. Solälskare

    Vad brukar ni bunkra och ta med hem från Thailand?

    Nästa gången blir det en ny inköpsobjekt på min lista: en instantkaffe från Davidoff.
  12. Au Bon Pain - ja, den är lite dyr, men för mig är den värd (tycker om deras ceasarwrap och olika bakelser) - men jag äter inte där varje dag heller.
  13. Från Rabbit (vars restaurang enligt min tycke är oförskämt dyrt) kan du promenera mot Jomtien och hitta Eurostar. Eurostar på sina dagar var en bra restaurang, numera vet jag inte, men värt ett besök. Inne i Pattaya brukar vi gå på Sizzler (som finns både på Central Festival Plaza och på Royal Garden) när vi är trötta på thai mat. Sen kan jag rekommendera ett besök på Central Festival Plazas nedre botten - med alla möjliga mat. Sedan finns det en Café var du kan köpa inte bara kaffe och bakelser, utan soppa, wraps och du sjäv kan sätta ihop sandwichar - Au Bon Pain. Den finns en på strandsidan av Royal Garden och en på Avenue.
×