Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

cotton

Medlem
 • Content Count

  1,818
 • Joined

 • Last visited

  Never

About cotton

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 03/19/1966

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Stockholmstrakten
 1. cotton

  Dagens TV-tips: SVT2 kl 20.00 MIO

  Ska kolla in. Här är direktlänken till SVT-Play http://svtplay.se/v/1460402/dokumentar/mio
 2. cotton

  Hästutrustning.

  Har aldrig sett någon (men det betyder ju inte att det inte finns....)
 3. cotton

  Söker bra Skräddare i kamala

  Stället i Kamala som rekommenderas i länken ovanför kan även jag varmt rekommendera (dvs forum-Alsuns egen "skräddare" Nat's ställe)
 4. cotton

  fråga ang hotell i Karon/Kata??

  Phuket Orchid Resort i södra Karon.
 5. cotton

  barnsemester i aonang

  Vet inte var ni har tänkt er för prisläge, men kan varmt rekommendera Somkiet Buri Resort. Ligger bra till, cirka 5min promenad från havet och nära shopping och restauranger (samtidigt som själva hotellområdet är lugnt och mysigt). De har trippelrum som åtminstone vi tyckte var klart prisvärda. P.S. Glöm inte att ta med flytvästar hemifrån till era barn. Just i Ao Nang brukar det ju kunna bli en del båtturer ut till alla fina öar och stränder runt omkring.
 6. cotton

  Krabi resort Ao Nang och Woraburi Karon

  Vi har bott på Krabi Resort. Gå in på sök-funktionen och sök på just "krabi resort", så hittar du info som jag redan givit om detta hotell. Vi var klart nöjda.
 7. Generell skillnad mellan Lanta och Kamala (Phuket) kan väl sägas är att Lanta är otroligt mysigt, lugnare tempo och många svenska barnfamiljer. Väldigt mycket tid spenderas på stranden (både dag- och kvällstid), vilket vi tycker är riktigt trevligt. Dock ska man vara medveten om att Lanta är mindre och ligger längre ifrån större platser än Kamala. Kamala är också fint. Många svenskar (inte minst de som bor på Phuket en längre tid). Dock tycker jag personligen att mysfaktorn är mindre. Inte samma närhet till stranden. Här står också solstolarna med sina parasoller på rad. Dock är ju Kamala lugnare än ex. Patong. Fördelen med Phuket är att man har relativt nära till ex. större varuhus och livsmedelsbutiker, där det går att få tag på många "västerländska" produkter.
 8. cotton

  Sy upp ridkavaj?

  Gör det säkert. Just att ta med ett plagg som fungerar som "mall" brukar vara en bra idé. Däremot ska man vara medveten om att tygkvaliteten inte alltid är den allra högsta, men fö ren ridkavaj kanske det inte är hela världen (Kvaliteten brukar ändå vara helt OK och ni ser och känner ju på tyget ni väljer ut). Däremot brukar ibland kostymbyxor inte alltid hålla så väldigt länge (fr.a. inte om de används relativt ofta, men då krävs riktigt bra kvalitet)
 9. Håll stenkoll på er lilla killes allmäna hälsa. Börjar han "slöa till" är detta ett tecken på att han antagligen direkt behöver läkarvård. Vätskebrist får små barn väldigt lätt (ofta i samband med någon liten magbacill eller annan bacill) - mycket lättare än vi vuxna. Skulle nog uppsöka läkare för att känna mig själv lite tryggare och lugnare som förälder, och som tidigare inlägg indikerat, så är läkarvården väldigt bra i Thailand.
 10. cotton

  Syskonvagn, Bangkok/Koh Lanta

  Generellt är Thailand inte ett barnvagnsanpassat land (i samma grad som Sverige). Barnvagn är inte alls lika vanligt där. Skulle vilja påstå att ju mindre och smalare vagn ni har - desto enklare blir det. I Bangkok skulle jag nog bli tokig om jag tvingades köra en syskonvagn. Det är generellt trångt på trottoarerna och ofta mycket höga trottoarkanter. På Lanta kan det nog gå lite bättre. Det är mest uppe i Saladan (där shopping och restauranger lockar) som det kan bli lite trångt. De flesta småbarnsfamiljer bor på stranden Klong Dao, och där kör man ofta vagn även ute på stranden. Det innebär alltså att en lättare vagn (inkl. barn) blir lättare att köra (en tung vagn med 2 barn kan kanske bli lite svårkörd i sanden). Man går nämligen längs stranden eftersom restaurangerna ligger längs den. När min syster rest till Thailand med 2 barnvagns-barn, har hon ändå tagit 2 paraplyvagnar med sig. Ibland har ju dessutom den äldsta kunnat gå (om man inte ska ta sig så långt), och då behöver man bara ta en vagn med sig. "Taxi" på Lanta är en pick-up med tak på flaket (och bänkar man sitter på). Där får nog alla slags vagnar plats. Annars tar man en tuk-tuk, vilka på Lanta är moppar med sidovagn (där man får plats en 4-5 personer). Där skulle jag tro att en syskonvagn kan vara svår att få plats med. "Vanliga" taxibilar (ex. i Bangkok) är aldrig av kombi-modell, utan vanligt bagageutrymme gäller. Beror alltså på hur mycket övrigt bagage ni har (som väl också ska få plats). Summa summarum - jag skulle satsa på 2 nätta paraplyvagnar. Alternativt en sulky med ståbräda (men kom ihåg att det ofta är höga trottoarkanter och inte alltid så jämn asfalt där man kör vagnen).
 11. cotton

  Fantasea på Kamala !!!

  Era barn är i "rätt" ålder för att uppskatta showen och aktiviteterna/området omkring "teatern". Vi har varit där 2 ggr men skippat buffén, eftersom vi mest hört att den ändå inte är prisvärd.
 12. cotton

  Djurpark?

  Hålle rmed tidigare "tyckare". Åk inte till Phuket zoo och gynna dem med era inträdesavgifter. Djuran mår inte bra. Både vi vuxna och barnen (åtminstone den äldsta), tyckte mest det var synd om djuren. Som Martin redan skrivit, finns det ett flertal ATMs precis i närheten av Phuket Orchid. De närmaste ligger: en direkt mittemot hotellet och en c:a 50 meter till vänster (när man kommer ut från hotellet)
 13. Har mycket svårt att tänka mig att den typ av olje-massage som barn kan få i Thailand på något sätt skulle kunna vara skadligt. De anpassar självklart massagen efter (barn-)kroppen och det är ju ingen kot-knackning direkt... Tycker er 5-åring att det är härligt med 1 timmes massage, skulle jag inte tveka att låta honom få det.
 14. Tror dessutom att tidvattnet spelar en stor roll. Vi kom dit efter lunch och då var nog tidvattnet på väg in. Det var rätt trögt att simma, vilket ju kan ha berott på det inkommande tidvattnet. Inte kul att simma i beckmörker samtidigt som man ska försöka halv-bogsera en 8-åring..... .
×