Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

thaikonsult

Medlem
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by thaikonsult


 1. 11 grupper av människor får flyga till Thailand, idag.

  Thailands turismmyndighet och Thailändska luftfartsmyndigheten har utfärdat ”Meddelande om villkor för flygplan som är tillåtet att ange Thailand version 3.

  UPPDATERING: CAAT har listat 11 grupper av thailändska och icke-thailändska medborgare (utlänningar) som får ta sig in i Thailand. Grupperna består av följande ...

  (1) Thailändska medborgare.

  (2) Personer med undantag eller personer som betraktas, tillåtas eller inbjudas av premiärministern eller chefen för ansvariga personer ansvariga för att lösa nödsituationer.

  (3) Personer på diplomatiska eller konsulära uppdrag eller under internationella organisationer eller företrädare för utländska regeringar som utför sina uppgifter i kungariket, inklusive deras make, föräldrar eller barn.

  (4) Transportörer av nödvändiga varor som omedelbart återlämnas efter färdigställelse (last).

  (5) Besättningsmedlemmar som är skyldiga att resa till kungariket på ett uppdrag och har ett angivet datum och tid för återkomst.

  (6) Icke-thailändska medborgare som är make, föräldrar eller barn till en thailändsk medborgare.

  (7) Icke-thailändska medborgare som har ett giltigt intyg om permanent uppehållstillstånd i kungariket eller tillstånd att få bosätta sig i kungariket, inklusive deras make eller barn.

  (8) Icke-thailändska medborgare som har ett arbetstillstånd eller har fått tillstånd från myndigheter att arbeta i kungariket, inklusive deras make eller barn; eller utländska arbetare eller de som har fått tillstånd.

  (9) Icke-thailändska medborgare som är studenter vid utbildningsinstitutioner godkända av thailändska myndigheter, inklusive elevernas föräldrar eller vårdnadshavare, med undantag för studenter vid icke-formella utbildningsinstitutioner enligt lagen om privata skolor.

  (10) Icke-thailändska medborgare som är i behov av medicinsk behandling i Thailand och deras deltagare (medicinsk behandling för Covid-19 ingår inte).

  (11) Icke-thailändska medborgare som får ta sig in i kungariket under en särskild överenskommelse med ett främmande land eller har fått tillstånd av statsministern - som alla måste hålla sig till kungarikets förebyggande och kontroll av smittsamma sjukdomar.

  CAAT har tidigare meddelat att innehavare av Thailand Elite Card också kan återvända till Thailand.

  Kontakta den Thailändska Ambassaden före du planerar att resa till Thailand.

  Mvh Roffe


 2. Det är inga speciella frågor hos ambassaden vid e-ansökningar utan sökanden ska visa upp originalhandlingarna till den handlingar som bifogats ansökan. Aktuella frågor har redan ställts i E-ansökan.

  De kontrollfrågor som ev. kan förekomma om man gjort en korrekt E-ansökan är hur, när och var ni träffades. Om ni är gifta eller sambos, etc.

  Mvh Thaikonsult


 3. Long Stay Retirement visum. Non Immigrant O-A,

  Multiple re-entry.

  Detta visum söks i Sverige.

  Det som behövs är följande:

  Pass ( Passet måste vara giltigt i minst 1 år)

  3 ex. Ifyllda ansökningsblanketter (application form for visa).

  1 st. Person Data formulär ( kan laddas ner från hemsidan – se Formulär för Personuppgifter )

  Intyg som visar månadsinkomst överstigande 65000 Baht eller banktillgodohavande mer än 800 000 Baht eller en blandning däremellan. Självklart skall dokumenten vara på engelska och stämplade och signerade av respektive utfärdare.

  Intyg från Rikspolisstyrelsen. Utdrag ur belastningsregistret.

  Blankett på engelska finns på polisstationerna eller

  www.polisen.se Myndigheter ligger i Kiruna.

  Intyget skall vara legaliserat hos UD.

  Läkarintyg på engelska som säger att man inte har några smittsamma sjukdommar (Leprosy, Tuberculosis, Drug Addiction, Elephantiasis and Third step of Syphilis)

  Personbevis. Erhålles hos skattemyndigheten ( Engelska)

  3 st. nytagna och välliknande fotografier. Passtorlek går bra.

  Avgift 1000 kr.

  Ett REK (rekommenderat) svarskuvert frankerat med aktuellt porto, när ansökan görs via post.

  Förlängning 1 år

  Ansöknignsformulär samt fotografi. Ansökan om förlängning kan lämnas till Immigration i Thailand.

  Blankett: http://www.thaiembassy.se/consular/application%20longstay.htm

×