Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

marie

Medlem
 • Content Count

  3,114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Reputation Activity

 1. Like
  marie reacted to Stansaren in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Strålande sol och väldigt hett i dag på kata/karon.
   

 2. Like
  marie reacted to Mats75 in Vilket är det bästa kortet för uttag i ATM i Thailand?   
  Samma kort. Det finstilta (texten som jag hittade) visar att det ej är räntefritt vid kontantuttag som belastar kredit. Det nämner Coop inte direkt på sidan som Marie länkar till. Räntefria krediten är alltså endast för köp med kortet. Men det passar mig perfekt. Jag har detta kortet och sätter alltid in extra pengar så det är "plus" på kontot inför resor.
 3. Like
  marie reacted to Mats75 in Vilket är det bästa kortet för uttag i ATM i Thailand?   
  Angående Coop Medmera Mer. Det man ska komma ihåg är att uttag som sker och som därmed belastar krediten inte är räntefria. Räntan räknas då från den dag som pengarna tas ut. För att komma runt detta bör man sätta in pengar på kortet innan avresa utomlands. Sedan kan de tas ut gratis.
 4. Like
  marie reacted to Leath in Bara ... dagar till avfärd ...!   
  Skönt med frihet förstår jag 
  59 dagar kvar
  Denna gång blir det en jättelugn resa med nästan hela tiden på Koh Kood som vi besökte några nätter i november (då var det första gången) Perfekt för mig som är så ljud och intryckskänslig 
 5. Like
  marie got a reaction from Leath in Bara ... dagar till avfärd ...!   
  Ja, vi bokade samma hus i Hua Hin redan innan vi åkte hem i februari.  Jag funderade just på om det snart var dags för er att åka. Själv kom jag hem från USA för en vecka sedan och ska även hinna med Dubai och Kroatien innan det blir dags för Thailand.  
  Det jobbiga livet som pensionär. 
 6. Like
  marie got a reaction from Leath in Bara ... dagar till avfärd ...!   
  Ja, vi bokade samma hus i Hua Hin redan innan vi åkte hem i februari.  Jag funderade just på om det snart var dags för er att åka. Själv kom jag hem från USA för en vecka sedan och ska även hinna med Dubai och Kroatien innan det blir dags för Thailand.  
  Det jobbiga livet som pensionär. 
 7. Like
  marie reacted to M_Olsson in Filippinerna 2017   
  Dags för en liten reseberättelse efter årets tripp till Sydostasien. Denna gång så blev det inte Thailand utan vi valde att testa Filippinerna, och detta i s.k. lågsäsong. I vanlig ordning hade vi lyckats hitta flyg till bra pris, 12 200:-  för 4 pers för resa Stockholm – Kuala Lumpur / Manila –Stockholm. Sedan flyg med AirAsia KL-Kalibo (Boracay) och sedan 2 st inrikes flyg med Cebu Pacific, totalt gick alla flygbiljetter på 16 500:- för 4 pers. J

  Eftersom det var första resan till Filippinerna så valde vi kända resmål som Boracay och Panglao (Bohol). Första 8 nätter på Boracay där vi bodde i en schysst lägenhet bokad via Airbnb, ”hotellet” hade fri shuttle till D-Mall (centrala punkten på Staion 2) varje timme och det fungerade även att gå sträckan på egen hand ca 20 min. https://www.airbnb.se/rooms/16367919?s=51

  Riktigt fina stränder på Boracay, vi var visserligen mest vid Station 1 & 2 men en dag åkte vi till Puka Beach på norra delen. Mindre med folk och inte så långgrunt, samt otroligt klart och fint vatten. Mellan stränderna är det enklet att ta sig runt med tricykcle, den filippinska varianten av tuk-tuk. Merparten inte anpassade för fullvuxna västerlänningar, ganska så små. Särskilt om man som vi var 4 pers (2 vuxna + 15-åring / 10-åring). Våra barn är ju storleksmässigt att jämföra med en del vuxna ”filipinos”.

  Sonen och jag gjorde en kul utflykt till Ariel’s Point (30 min med båt) där man kan hoppa från höga höjder ner i vattnet, allt från 2, 3, 5, 8 & 15 meter.  Var ju tvungen att testa 15 meter och det funkade bra, grabben gjorde mest volter och skruvar från 5 meter. Under hela dagen (även på resan till och från) så fanns det fri tillgång påläsk, öl och sprit för den som behövde förfriskningar. Blev ganska vilt på vägen tillbaka då några små  koreaner skulle mäta sin förmåga i att dricka rom& cola med några fullvuxna amerikaner. Slutade inte så bra. J

  https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g294260-d1777846-Reviews-Ariel_s_Point-Boracay_Aklan_Province_Panay_Island_Visayas.html

  Bodde även 3 nätter på Henann Lagoon vis Station 2, OK hotell där merparten av gästerna var koreaner och kineser.  https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g294260-d1784219-Reviews-Henann_Lagoon_Resort-Boracay_Aklan_Province_Panay_Island_Visayas.html

  Efter totalt 8 dagar på Boracay så var dags att ta sig mot Panglao, fick flyga Caticlan – Cebu där valde att ta en natt för åka båt Cebu – Tagbilaran dagen efter. Vi hade valt att bo på Alona Beach och ett stort nybyggt hotell, återigen Henann. Riktigt fin resort med bra läge vid stranden. Stränderna vid var inte lika fina som på Boracay och Alona var betydligt mindre och lugnare särskilt under lågsäsong. https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g4013744-d2083169-Reviews-Henann_Resort_Alona_Beach-Tawala_Panglao_Panglao_Island_Bohol_Province_Visayas.html

  Sonen passade på att ta PADI Open Water, kostade lika mkt eller lite som vad det skulle kostat på Koh Tao, 15 000 peso = 10 000 bath. När certet var klart så åkte vi dagen efter till Balicasag och gjorde 2 fina dyk där vi b.la. fick se flera sköldpaddor. https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g1036817-d4228263-Reviews-Go_Scuba_Bohol-Panglao_Island_Bohol_Province_Visayas.html

  Efter totalt 6 dagar var dags att börja avrunda och badsemestern och ta oss mot Manila för 1½ dag. Flyg från Tagbilaran till Manila tar ca 1 timme och planet lyfte ca 10 min före utsatt tid. Lite kul att gå ut från gaten och direkt gå till planet som står på startbanan. När planet var klart för take off så drog det iväg på en gång. Inget krångel med att taxa runt på startbanan.

  1½ dag i Manila räckte gott och väl, hann inte se särskilt mkt av sightseeing och trafiken är hemsk. Bangkok känns som civiliserat. Vi besökte både Baclaran market &  Mall 999 där vi antagligen var de enda västerlänningarna den dagen. Fanns massor med billig shopping, men inte riktigt av samma typ av utbud som går att finna i Thailand. Vi kanske inte letade så noga heller. Hotellet vi bodde på låg nära flygplatsen och även ett riktigt stort köpcentrum med ”vanliga” butiker, området runt hotellet kändes betydligt säkrare än de delar som vi tidigare under dagen åkt/gått igenom. https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298452-d7849637-Reviews-Golden_Phoenix_Hotel_Manila-Pasay_Metro_Manila_Luzon.html

  Totalt sett en trevlig och lyckad resa till Filippinerna som vi säkert komma besöka igen, stränderna och dykningen är toppen, priserna är generellt lägre än i Thailand, inhemsk sprit (rom & gin) är otroligt billigt ca 15:- för 75 cl. För er som saknar den gamla starka Chang så finns det bra alternativ i Filippinerna med Red Horse 7% och Colt 45 7,2%, sedan finns det självklart San Miguel i flera varianter. Bra priser på glass, en Cornetto kostade 25 peso, lite drygt 4:- . Ville man klippa håret kund det kosta från  40 peso för en herrklippning.

  Den stora skillnaden mellan Thailand är dock maten, den inhemska maten är inte i samma klass som den som går att få i Thailand. Inte alls lika smakrik, men det finns en hel del thaiställen att äta på om man vill ha thaimat.

  Det lutar som sagt åt att vi kommer besöka Filippinerna någon mer gång, finns massor med öar att besöka.
 8. Like
  marie reacted to pelle77 in Gått i graven?   
  Av samma anledning tröttnade jag med. Forumet var tidigare en trevlig social plats att hänga, men tröttsamt att diskussionerna alltid spårade ur till rena rasismtrådar.
 9. Like
  marie reacted to AndersG in Gått i graven?   
  Det var anledningen till att jag kan slutade på forumet. Inlägg som på dom flesta forum lett till omedelbar avstängning ledde här inte till något.
  Martin verkar tro att det har med FB att göra men själv är jag rätt övertygad om att hade han sparkat ut ett halvdussin personer så hade han fortfarande haft ett populärt forum.
 10. Like
  marie reacted to olsson in Gått i graven?   
  Kanske, eller så tröttnade dom liksom jag på detta eviga tjat om Svensk invandringspolitik.
 11. Like
  marie got a reaction from olsson in Gått i graven?   
  Tyvärr tror jag att du har helt fel där.
  För min egen del så tappade jag intresset att läsa och skriva här innan censuren när det mesta som skrevs handlade om HELT andra åsikter än Thailand.
 12. Like
  marie reacted to bigge56 in Köpt Lägenhet Jomtiien   
  Köpt lägenhet i Jomtien på View talat 5 12 vån med fin havsutsikt , köpte en rå lägenhet inget gjort alls och kontrakterade en byggare och idag är dom klara , måste säga att jag var skeptisk till kvallite på både material och jobb , men blev förvånad hur fint det blev , så nu har vi en otroligt lyxig lgh i Thailand .
  Tror att vi kommer att hyra ut den med.

 13. Like
  marie got a reaction from trampolin in Pattaya – Khao Lak – Rawai – Bangkok 12 Juni – 30 Juni   
  Tack för en härlig reseberättelse.
  Visst är Thailand fantastiskt året om.
 14. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Konstigt att det är så stor skillnad. Vi hade bara lite soldis på onsdagen nere i centrala Hua Hin.
 15. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Hua Hin tisdag 14:e februari 15.25:
  Solen skiner ff från en molnfri himmel. med 27,4 behagliga grader. Har blåst nere vid stranden en hel del nu de senaste dagarna med höga vågor.
 16. Like
  marie got a reaction from Jumbo in Arrival / Departure card?   
  Arrival card tar de ju redan vid ankomst och det du får behålla är ju departure card. Du får som sagt ett nytt och fyller enkelt i det i kön innan du blir utstämplad ur landet.
 17. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Hua Hin idag måndag 15.20.
  Solen skiner från en molnfri himmel och vi har 29 grader på vår skuggiga bakgård.
 18. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Hua Hin idag måndag 15.20.
  Solen skiner från en molnfri himmel och vi har 29 grader på vår skuggiga bakgård.
 19. Like
  marie reacted to Galten in Tips på områden att flytta till!?   
  Vi köpte hus i Bang Sare och det med tanke på.
  Det är massa västerlänningar som bor där. Inte som i hennes hemby där ingen kan engelska.
  Visst Pattaya ligger några mil bort men det är där borta det där vi bor är det lugnt.
  Några barer men inga renodlade horbarer utan trevliga med västerländska ägare och därmed vår mat.
  Nära miltals med sandstränder fiskehamnar mm.
  Köpa är dyrt men hyra går ju altid.
  Många hus står tomma mesta av tiden.
  Vi har dock inte tänkt att hyra ut vårt då hyrpriserna är så låga.
  Vårat ligger 100-200meter från lotus, big C och 7/11 i en klunga så allt är nära.
  Små Thaiaffärer insprängda överallt så det går alltid och tag på öl oavsett tider.
  Det ligger 30 tal golfbanor runt om så jag har börjat träna lite.
   
  Koh Lanta älskade jag också.
  Härlig inställning på lokalbona.
 20. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Ordningen är återställd i Hua Hin:
  Solen skiner från en molnfri himmel och det är 28,5 på vår bakgård dit solen aldrig hittar. Har haft en skön dag på stranden. 
 21. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Ordningen är återställd i Hua Hin:
  Solen skiner från en molnfri himmel och det är 28,5 på vår bakgård dit solen aldrig hittar. Har haft en skön dag på stranden. 
 22. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Hua Hin 3:e februari Kl: 8.50:
  25.8 grader och just nu en regnskur. Förhoppningsvis har vi snart solen tillbaka.
 23. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Även här i Hua Hin har vi nu stabilt väder med sol hela dagarna och vinden har möjnat så vi kan bada.  På morgonen var det endast 23 grader idag men ca 29 resten av dagen.
 24. Like
  marie got a reaction from pontiac in Väder just nu på i Thailand - endast rapportering   
  Även här i Hua Hin har vi nu stabilt väder med sol hela dagarna och vinden har möjnat så vi kan bada.  På morgonen var det endast 23 grader idag men ca 29 resten av dagen.
 25. Like
  marie reacted to Karolina in Gott nytt år!   
  Gott nytt år
×