Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Captain Thailand

Medlem
 • Innehållsantal

  13 387
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  3

Allt postat av Captain Thailand

 1. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Vi vill ha våra betongväggar med lite ”loft style” inomhus. Jag gillar den lite ruffiga looken. Dock innebär detta betydligt mer jobb än jag hade tänkt mig från början. Mest för att jag inte riktigt är nöjd med utseendet på dekorationsbruket, men det fixar jag med lite slipning och vaxning. Byggfirman utförde steg 1-3, jag själv kör steg 4-5 och en annan hantverkare steg 6. Just nu är jag på steg 4: 1. Putsning med bruk 2. Bredspackling och slipning 3. Applicering av mörkgrå dekorationsbruk 4. Handslipning av väggarna med två sorters slippapper 5. Applicera ett tunt lager vax med polermaskin 6. Installera golv- och taklister
 2. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Hej, Jag har frugan har köpt en ny landplätt och har börjat bygga ett hus i Lamai på Koh Samui. Jag tänkte att jag lägger in lite bilder här under resans gång...
 3. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Jo, de är ju stiliga. Moderna och klassiska på samma gång. Bilderna har jag bildgooglat fram på nätet. Det kniviga blir väl att kunna hitta sådana här. Utbudet på ön har mångfaldigats de senaste tio-tjugo åren, men är fortfarande lite begränsat. Att beställa just dessa utan att se dem i verkligheten är jag lite skeptisk inför. Nåja, det löser sig sa han som ske...
 4. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Vi funderar på taklister och fönsterbrädor av denna typ, eller motsvarande:
 5. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Jag är något ett konttollfreak och tycker om att jobba uifrån tidsplaner när jag håller på med lite större projekt. Så här ser de ut för just detta huset och tomten: FAS 1: Se till att tomten har giltiga ägarbevis (chanote), samt full access via allmän väg. Även fastställa att området ej blir översvämmat vid regnsäsong och att det är möjligt att dra el och vatten till en rimlig kostnad. Därefter konsultera en byggfirma, köksmonterare och stenfirma. Låta dessa bygga huset, montera köket, installera el, vatten, avlopp, fläktar, samt färdigställa poolen och slutföra sitt arbete. Tidsåtgång: 14 månader —————————— FAS 2: Åtgärda smådetaljer som byggarna missat eller slarvat med. Installera internet, övervakning, larm, luftkondtionering, fönsterbrädor och lister. Dekorera och möblera. Städa grundligt. Flytta in i huset. Tidsåtgång: 2 månader —————————— FAS 3: Installera hängrännor och en avrinningskant längs huset. Rensa och jämna till tomten och uppföra en mur runt denna. Anlägga en provisorisk parkering. Tidsåtgång: 2 månader —————————— FAS 4: Slutföra parkeringen och uppföra ett mindre garage. Anlägga en uteplats och installera en utedusch. Anlägga trädgården, inklusive gräsmattor, gångar, träd, buskar och odling av frukt och grönsaker. Förse den allmänna vägen som leder till huset med grus (efter grannars godkännande). Tidsåtgång: 18 månader —————————— Total tid: 36 månader (Tre år) Kanske kan delar av detta vara till någon nytta för andra som har planera att bygga?!
 6. Captain Thailand

  Koh Lipe

  Spontant tycker jag flyg till Hat Yai och därefter buss och båt låter smidigast och snabbast. Inte så galet dyrt heller. Vill även säga att det är roligt att höra att du blev frisk!
 7. Ryska alkoholister är det värsta jag råkat ut för, men det var på sent nittiotal då jag var ung och åkte Aeroflot för att de var billigast. Barn som skriker är väl jobbigt med, men något jag tycker man får stå ut med. Är de riktigt jobbiga kan man smyga ner en sobril i deras välling. Ps. Det sista var inte på allvar. Jag lovar.
 8. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Vi beställde två vattentankar idag. De skall naturligtvis inte stå där på "soldäck" sen, men leverantören ställde dem där.
 9. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Snart har det gått elva månader sedan första spadtaget. Jag kan redan nu se att det inte kommer bli klart till songkran, men det är ingen fara. Bättre att de skyndar långsamt och gör allt ordentligt. Jag är i alla fall jäkligt imponerad av deras svetsarbete. Allt gjort på plats. Jag tycker räcket ser lågt ut på bilden, men är över metern.
 10. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Sådär, då sätts räckena upp på balkonger och i trapporna. Personligen hade jag nog föredragit svarta räcken, men i detta tropiska ö-klimatet får man anpassa sig lite efter rådande förhållanden. Fukten och salten äter stål som frukostflingor. Denna varianten (på bilden) tror jag klarar sig bäst av de alternativ vi kan anse oss ha råd med. Det går säkert att specialbeställa supergalvaniserade varianter, men då hamnar vi nog på helt andra belopp.
 11. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Ta en tur upp till Jungle Club: https://www.jungleclubsamui.com/ Ett verklig oas med fantastisk utsikt...
 12. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Kopierar ett inlägg jag skrev på Facebook: När man tycker ”se på tusan, nu börjar ju huset bli så gott som klart” och börjar skissa på en lista om vad som återstår: - Installera el via öns elleverantör - Installera LED-belysning i samtliga tak, på verandor och balkonger - Installera duschar och varmvattensberedare - Installera kranar och blandare - Installera duschväggar och diverse hållare i badrum - Kakla det sista i poolen och foga den - Köra igång pump, belysning och övrigt i poolen - Installera två stora vattentankar och få på vattnet i huset - Installera de sista två fönstren - Installera räcken på balkonger - Installera trappräcken - Komplettera en del fogning av golv och några kakelplattor - Byta ut ev skadade plattor, fogar och fixa några andra småskavanker - Slipa och svampmåla några cementväggar, samt rolla med betonglack - Installera gruppcentralen och se att elen fungerar - Installera strömbrytare och vägguttag - Installera fläktar i alla rum - Installera luftkonditionering i fem rum - Installera kök och tillhörande stenbänkar - Städa upp och putsa fönster och skura golv - Städa upp ute, jämna till marken och gjuta en kant i betong runt huset - Installera hängrännor och stuprör - Skaffa Wi-Fi och installera router - Installera larm, kameror, brandlarm och brandsläckare - Placera ut vitvaror och möbler
 13. Captain Thailand

  Bara ... dagar till avfärd ...!

  Låter inte dumt alls!
 14. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Ps. Att bygga ett betonghus i Sverige verkar kosta sisådär 15.000-25.000 kronor kvadratmetern, om jag har förstått det hela rätt, medan vi ligger på sisådär 5000 kronor kvadratmetern. Dock finns det naturligtvis vissa skillnader i byggteknik och generellt utförande.
 15. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack så mycket! Vi har lite issues med ett par fula fogar och kakel, samt en glassdörr som är lite glapp, men jag är övertygad om att att 99,99% av de som byggt något i Thailand upplever detta (eller betydligt värre problem). Dels har ju den thailändska och burmesiska personalen inte alls samma gedigna utbildning som exempelvis svenska hantverkare, och dels betalar vi bara sisådär en fjärdedel i kvadratmeterpris jämfört mot ett motsvarande husbygge i Sverige. Men på det stora hela är jag mycket nöjd och byggfirman hörsammar oftast våra önskemål, efter lite påminnelser. Vi får väl se sen när elen och vattnet skall in, samt poolen skall fyllas upp. Då kommer de verkliga prövningarna.
 16. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Nu är det inte så väldans mycket kvar att göra på den lilla innergåden, bortsett från poolen och diverse dekorationer då...
 17. Captain Thailand

  "Vad blir det för mat ?"

  Stekt superkryddig kyckling, hehe
 18. Captain Thailand

  Orestone Group

  Jag känner nog personligen mer än ett dussin svenskar som lyckats med businessen här i Thailand. I varje fall så pass de lyckats försörja sin familj och bo här i (minst) tio år. Några har tom blivit någorlunda förmögna. Sen finns det ju betydligt fler som det inte går så bra för. Som flyttar hem efter ett par år. Beträffande husägande kan jag personligen rekommendera att köpa mark och bygga ”själv”. Dock får man ju som icke-thai isf leasa marken, eller låta ett thaibolag äga den. Att köpa en condo (som medger utländskt ägandeskap) kan vara ett säkrare alternativ.
 19. Captain Thailand

  "Vad blir det för mat ?"

  En halv grillad kyckling. Bara det...
 20. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack pojkar!
 21. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tio månader har gått sedan första spadtaget...
 22. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Ps. ”Många” var en överdrift. Det var några få, iaf uttalat.
 23. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack så mycket! Jag reste hit som tonåring första gången för trettio år sen, när det bara fanns backpackers och Thai på ön. Sedan blev det ganska långa resor varje år, tom 2003. Men jag har bott här permanent i femton år och skrev således ut mig från Sverige 2004. Många trodde jag skulle vara tbx inom några år, men inte än sålänge iaf.
 24. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Här har det inte hänt så mycket, men ställningarna är iaf väck...
 25. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Detalj från ena badrummet...
×