Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Captain Thailand

Medlem
 • Content Count

  13,399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Captain Thailand last won the day on February 11

Captain Thailand had the most liked content!

About Captain Thailand

 • Rank
  Avancerad medlem

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kohsamui.nu

Profile Information

 • Gender
  man
 • Location
  Koh Samui, Surat Thani

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Nu har köken börjat byggas. Ett ljusare och ett mörkare kök blir det. Naturligtvis är skåpluckorna inte blåa, utan det är en skyddsfolie.
 2. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Ja verkligen! Den första juni flyttar vi in. Det är så gott som spikat nu. Med viss reservation för eventualiteter bortom vår kontroll.
 3. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Vi är på jakt efter en snickare som kan spika upp våra golv- och taklister. Det bästa priset vi fått hittills är 15.000 baht exklusive material. Vi bestämde oss slutligen för trälister som vi köper och lackar själva. Det kommer att krävas att hantverkaren har en spikpistol avsedd för betong (tex gasdriven) för att få dessa på plats. Det verkar så gott som omöjligt att hitta någon som fixar motsvarande jobb för en fastställd timlön (även en relativt hög sådan), utan man får ett fast pris för hela arbetet, efter att de har inspekterat alla rum. Föga förvånande egentligen.
 4. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Nu är balkongerna så gott som klara efter att lamporna har kommit upp. Lite städning och putsande återstår bara.
 5. Captain Thailand

  Sverige Familj Visum

  Jag är osäker om man tillåts länka till andra forum, men jag chansar: Jag tror du har betydligt större chans att få hjälp på Maipenrai (punkt) se, då det har många medlemmar som är gifta med thai (och är boende i Sverige), medan detta forum nog främst attraherar turister och behandlar turistrelaterade frågor. Lycka till!
 6. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  I går köpte vi en diskbänk i granit.
 7. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Köken är halvvägs klara nu. De ser bra ut tycker jag. Jag har varit usel på att fota den senaste tiden, men så här kommer merparten av innerväggarna se ut, innan vi behandlar dem med vax och adderar tak- och golvlister.
 8. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack! Jo jag tror verkligen det med. Inte minst när vi rensat upp och börjat få till en uteplats och begynnande trädgård. Självklart finns det ett par saker som jag nog hade gjort annorlunda om jag hade vetat det jag vet nu då, men på det stora hela är jag faktiskt toppennöjd. I dag börjar en kille montera de två IKEA-köken. Själv skall jag fortsätta slipa lite väggar, men bara en timme eller så...
 9. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Eftersom vi har gråa väggar inomhus så passar säkert lite färgglada målningar. Ingen ”fine art”, men färgglatt som sagt.
 10. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  I dagarna har vi el och vatten i huset. Jag tror det blir en väldig skillnad när byggarna och vi städat området och fått upp lite av uteplatsen och trädgården.
 11. Läget i landet är ju delvis likt det efter valet i Sverige. Det verkar krävas en ohelig koalition för att få till något. Frugan (som ändå är relativt välutbildad) har totalt tappat intresset och uppvisar liknande cynism inför skådespelet som jag.
 12. Jag har blivit en cyniker beträffande politik. Både här och i Sverige. När man trodde botten var nådd äntrar någon ny stjärna scenen. Sen har vi ju Trump, Putin, Erdogan, Duterte, Macron osv som grädde på moset. Det blir dock väldigt intressant att se hur detta valet förlöper. (Nästan) allt kan hända.
 13. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Vi vill ha våra betongväggar med lite ”loft style” inomhus. Jag gillar den lite ruffiga looken. Dock innebär detta betydligt mer jobb än jag hade tänkt mig från början. Mest för att jag inte riktigt är nöjd med utseendet på dekorationsbruket, men det fixar jag med lite slipning och vaxning. Byggfirman utförde steg 1-3, jag själv kör steg 4-5 och en annan hantverkare steg 6. Just nu är jag på steg 4: 1. Putsning med bruk 2. Bredspackling och slipning 3. Applicering av mörkgrå dekorationsbruk 4. Handslipning av väggarna med två sorters slippapper 5. Applicera ett tunt lager vax med polermaskin 6. Installera golv- och taklister
 14. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Jo, de är ju stiliga. Moderna och klassiska på samma gång. Bilderna har jag bildgooglat fram på nätet. Det kniviga blir väl att kunna hitta sådana här. Utbudet på ön har mångfaldigats de senaste tio-tjugo åren, men är fortfarande lite begränsat. Att beställa just dessa utan att se dem i verkligheten är jag lite skeptisk inför. Nåja, det löser sig sa han som ske...
 15. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Vi funderar på taklister och fönsterbrädor av denna typ, eller motsvarande:
×