Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Malee

Medlem
 • Content Count

  7,424
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by Malee

 1. Malee

  Bang Saphan

  Är det någon av er som varit i Bang Saphan Yai eller Noi? Skillnader gentemot Ban Krut? Har dom något annat än sömnigt strandliv? Nu fick jag slut på frågetecknen
 2. Mejlat med migrationen Sverige då vi ska flytta hem. Enl uppgift vill dom inte att vi ansöker om den thailändske makens UT (uppehållstillstånd) förrän tidigast 6 månder innan vi planerar hemflytt. Undrar om någon vet varför. Jag, som den planerande människa jag är, hade gärna sett att makens uppehållstillstånd varit klart långt innan man ska beställa flygbijletter och skicka lådor...
 3. Precis så var det förra gången vi ansökte om UT. Kanske dom blivit så snabba nu när man ansöker på nätet att dom inte vill ha i förväg. Inte vet jag. Får hålla mig till november, vilket är synd då det är betydligt enklare för Ging att resa till Bangkok för intervju under lågsäsong.
 4. Det är inte bara i Thailand det är lite underligt numer. Även i Sverige frågar dom om varifrån pengar kommer om du vill sätta i kontanter på bank. I somras fick jag visa thaibank-kortet samt uttags-slip när jag ville sätta in.
 5. Mycket otroligt. I så fall har dom extremt giftig mat enbart på Phi Phi och dessutom på olika resturanger. Dom åt inte på samma (första dödsfallen)
 6. Om jag förstått rätt har det inte med thaibankens ovillighet att göra utan internationella pennigtvätt-stoppande åtgärder att göra. Det går utmärkt att föra över pengar såvida man kan bevisa varifrån dom kommer. När du redan är i Sverige är det dock ett problem, så jag säger bara Lycka till - och funkar det inte är uttagavgift inte hela världen...
 7. Du är något (i mina ögon) mycket intressant på spåren. Varför finns det så många som är villiga att gå i fängelse... för vad? De som skriver om att nybliven mor får 90 dagars betald ledighet känner enbart till stora företag, det funkar inte i det lilla samhället med de små företagen. Inte heller de andra förmånerna som trådskrivare beskriver känner de flesta thailändare till eller kan utnyttja. 30-bahts-systemet för fri sjukvård är ett steg i rätt riktning, men som du säger så betalar det enbart för grundläggande sjukvård (ex: svärfar opererades, ville han ha stygn som försvann av sig självt fick han lägga till pengar). Thailand är ett land i förändring, det finns en stor grupp människor som känner att de inte har tillgång till samhällsservice.
 8. Malee

  Typ panodil

  Säg bara Paracetamol (alternativt "Pala"). Finns i mängd och de flesta kostar ca 1 baht styck om man köper dom på karta på 10 stycken på apotek eller köper dom på typ 7/11 som jimme säger för ett par baht mer.
 9. Mastercard: https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/index.html VISA: http://corporate.visa.com/pd/consumer_services/consumer_ex_rates.jsp
 10. 3% ras... ja Hemvändare är sig lik. Han om någon kan läsa statistik som dj-vulen läser bibeln
 11. Tragisk nog avled två personer 2009. Trots obuktioner både i Thailand och i de respektive hemländerna kunde inte dödsorsak fastställas. Nu har två personer återigen omkommit på Phi Phi. Samma symptom och återigen står vetenskapen villrådiga. De döda unga kvinnorna undergår nu nya undersökningar för att ev fastställa dödsorsak. Jag tycker personligen att detta är mycket otäckt. De två som avled 2009 kände inte varandra, hade inte varit på samma ställen. Hade inte ätit svampar enl överlevande, som i detta läge inte har anledning att ljuga, inte minst då även han blev sjuk, men överlevde. Ni som raljerar över eventuella svampintag - tänk igen - det kunde varit er dotter eller systerdotter.
 12. Malee

  Glad midsommar 2012!

  Glad midsommar hälsar vi från södra Phuket där solen skiner (onödigt) mycket!
 13. Tillbaka till ursprungstråden, håller HA på att etablera sig i Thailand? Svar JA - åtminstone på Phuket. Har från många håll hört om detta, dom hade bland annat en stor "Startfest för HA Phuket" i början på april i Patong. Flera berättar (thai och faranger) om att HA etablerar sig för att göra "business". Om någon annan än soppan tror att deras business kommer att vara att sälja reservdelar till HD, kan dom väl räcka upp handen. Min hand räcks inte upp och jag är inte alls glad åt informationen som flyter in om att dom redan är involverade i barverksamhet i Patong, Kata och Karon. Tillägg: inte bara danska "änglar" utan även svenska är här.
 14. Malee

  Färre svenskar som flyttar hit och bor här?

  Jag tror som du CT, att det är fler som flyttar tillbaka än flyttar hit nu. Tror mest det är en fråga om generationsskifte (+ den ekonomiska osäkerheten i Europa under ett par år). Många kom hit i slutet av 90-talet, början på 2000. Dessa har nu i många fall bildat familj och barnen närmar sig skolålder. Då vill man hem till den svenska skolan. Andra har uppnått en ålder då värmen börjar bli för mycket. Barnbarnen är för långt borta och man börjar bli krasslig och vill vara närmare hemmaplan av trygghesskäl. Detta är mina hemvändande bekantas anledningar. En ny generation börjar så smått komma, om ett par år kommer en ny inflyttningspeak. Allt går i vågor. Martin, jag tycker som du. En stor del av de som kommer hit och startar företag för en "starta om livet" borde satt sig ner och tänkt på varför dom inte lyckats med företagande hemma först. Dåligt organiserade strulputtar lyckas sällan bättre bara för att dom byter land
 15. Malee

  Hip hip hurraaa!

  Jag tackar, bockar och niger CT, tårtan är thaiskapelse, inga faranger ingblandade i baket. Den är jättegod, det är den enda typ av thai-tårta som jag gillar i landet. Dom är ju annars nästan löjligt söta! Vilka färgämnen som används har jag ingen aning om, inte bryr jag mig heller - har överlevt ett antal dylika tårtor
 16. Det står ingenting om dette på den siten som det blir henvist til. Och - ööööh? Det är även ofta svårt att få fram uttagsregler vad gäller svenska banker (och förmodligen norska men det vet jag inget om). Att tala med kunniga bankanställda är alltid bra om man undrar över bankfrågor. Om du undrar över regler vad gäller min bank "gula banken - Ayudhya Bank" ring 1572 (inom Thailand).
 17. Glömde off topic 3 Min bank rekommenderar uttag genom automat utomlands (Ayudhya Bank = Krungsri Bank). Hos dom kan man med VISAkort ta ut motsvarande 100 000 baht per dag, ingen övre gräns per vecka eller annan tidsperiod som svenska banker har. Minuset är att dom naurligtvis tar avgift samt ger en halvtaskig kurs.
 18. Normalt er grensen 50 000 Baht. For å overføre større summer så trenger man en arbeidstillatelse. Nej du behöver inte arbetstillstånd för att föra ut pengar ur landet. Detta är en svårdödad myt. Om du har transfererat pengar till Thailand kan du även skicka dom utomlands igen, mot en avgift. Min informtion är aktuell, faktiskt pratat med banken (Krungsri) om det i denna vecka. Kanskje dine engelskkunnskaper ikke er spesielt gode, men les punkt nr. 3. Der står det dirrekte og inndirrekte at man trenger en arbeidstillatels. At man ikke trenger å vise den fysiske arbeidstillatelsen er ikke det samme som at man ikke trenger en. Fordi de papirene som man kan ha "istedenfor" vil man ikke ha UTEN en arbeidstillatelse. Man kan føre ut penger av Thaland, men da er det en MAKSGRENSE på 50 000 Baht dersom man IKKE HAR en arbeidstillatelse. Og sånn har det alltid vært under alle mine år i Thailand. Men herre min je Norlund - ring en bank! Du behöver INTE arbetstillstånd för att föra över större summor. Du har ALDRIG behövt det såvida inte pengarn kommer från inkomst i landet. Du måste dock bevisa att du fört in pengarna eller varifrån de kommer. Om du som trådskaparen arbetat i landet och tjänat pengar behöver du visa upp arbetstillstånd samt intyg från arbetsgivaren. Om du kan bevisa införsel av egna medel behöves det inte. De som köpt condo har förhoppnignsvis fört in pengarna legalt i landet, då har dom fått ett papper som heter TT3 av banken vid införseltillfället. Har personen i fråga denna kan han/hon senare föra ut pengarna i landet med hjälp av denna TT3-blankett utan större problem. Off topic 1: reglerna om in- och utförsel av valuta blev enklare och bättre hösten 2010. Off topic 2: de som inte vill tjafsa med papper, skaffa ett VISA-kort till ditt konto och plocka helt sonika ut pengarna utomlands (Sverige eller var du nu må bo). De flesta banker har rätt generösa regler om hur mycket du kan ta ut per vecka i uttagsautomater.
 19. Normalt er grensen 50 000 Baht. For å overføre større summer så trenger man en arbeidstillatelse. Nej du behöver inte arbetstillstånd för att föra ut pengar ur landet. Detta är en svårdödad myt. Om du har transfererat pengar till Thailand kan du även skicka dom utomlands igen, mot en avgift. Min informtion är aktuell, faktiskt pratat med banken (Krungsri) om det i denna vecka.
 20. Malee

  Facebook

  Fb är som gjort för mig. Som utlandsboende får man bättre koll och kontakt med de nära och kära. FB har minskat mina utgifter rejält då jag kan kommunicera lika snabbt med meddelandefunktionen i mobilen som via sms. Min telefonräkningar har minskat drastiskt. Vad gäller småföretagande är det också strålande. Malee Garden har en sida som jag kan mata på med bilder och text hur lätt som helst (app i mobilen). Man hittar nya gäster och får glada tillrop alldeles gratis Jag är aktiv och har anpassat FB till mina behov, det finns en massa dravel - men det kan man lätt välja bort. Min startsida är rensad från allt som inte intresserar mig. Många irriterar sig på allt ointressant som kommer upp, men det kan man utan problem ta bort och skapa det Fb man vill ha.
 21. Va bra att Jobisen är tillbaka - jag håller med om allt han skriver i denna tråd
 22. Sammanfattningsrapport från södra Phuket den senaste tiden. Extremt soligt, varmt som attan! Strålande för badsugan turister!
 23. Håller med Sunny - Happy Lagoon är jättebra för sitt pris (såvida man inte är poolberoende)
 24. Malee

  Besöks/turistvisum för Thai

  Numer är det väldigt smidigt då visumansökningarna till Sverige sköts av: http://www.vfsglobal.com/sweden/thailand/ Det finns bra beskivning på vad som behövs på hemsidan, inte krågligt alls - och mycket snabbare än förr i tiden!
 25. Malee

  Träffade thai tjej på Phuket...

  Duzy_Rybek, gillar du tjejen, åk och hälsa på! Skit i domedagsprofeterna, du lever ditt liv - hon kan vara rätt - hon kan vara fel - bara du vet och det vet du inte förrän du känner henne närmare. Hon må vara thai, men i första hand är hon en människa! Vad gäller de andra diskussionenerna om folk som anses onormala eller prostituerade jag inte om jag ska skratta eller gråta...
×