Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Malee

Medlem
 • Content Count

  7,424
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Malee

 • Rank
  Avancerad medlem
 • Birthday 05/12/1960

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.maleegarden.com

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Phuket

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Precis så var det förra gången vi ansökte om UT. Kanske dom blivit så snabba nu när man ansöker på nätet att dom inte vill ha i förväg. Inte vet jag. Får hålla mig till november, vilket är synd då det är betydligt enklare för Ging att resa till Bangkok för intervju under lågsäsong.
 2. Det är inte bara i Thailand det är lite underligt numer. Även i Sverige frågar dom om varifrån pengar kommer om du vill sätta i kontanter på bank. I somras fick jag visa thaibank-kortet samt uttags-slip när jag ville sätta in.
 3. Mejlat med migrationen Sverige då vi ska flytta hem. Enl uppgift vill dom inte att vi ansöker om den thailändske makens UT (uppehållstillstånd) förrän tidigast 6 månder innan vi planerar hemflytt. Undrar om någon vet varför. Jag, som den planerande människa jag är, hade gärna sett att makens uppehållstillstånd varit klart långt innan man ska beställa flygbijletter och skicka lådor...
 4. Mycket otroligt. I så fall har dom extremt giftig mat enbart på Phi Phi och dessutom på olika resturanger. Dom åt inte på samma (första dödsfallen)
 5. Om jag förstått rätt har det inte med thaibankens ovillighet att göra utan internationella pennigtvätt-stoppande åtgärder att göra. Det går utmärkt att föra över pengar såvida man kan bevisa varifrån dom kommer. När du redan är i Sverige är det dock ett problem, så jag säger bara Lycka till - och funkar det inte är uttagavgift inte hela världen...
 6. Du är något (i mina ögon) mycket intressant på spåren. Varför finns det så många som är villiga att gå i fängelse... för vad? De som skriver om att nybliven mor får 90 dagars betald ledighet känner enbart till stora företag, det funkar inte i det lilla samhället med de små företagen. Inte heller de andra förmånerna som trådskrivare beskriver känner de flesta thailändare till eller kan utnyttja. 30-bahts-systemet för fri sjukvård är ett steg i rätt riktning, men som du säger så betalar det enbart för grundläggande sjukvård (ex: svärfar opererades, ville han ha stygn som försvann av sig självt fick han lägga till pengar). Thailand är ett land i förändring, det finns en stor grupp människor som känner att de inte har tillgång till samhällsservice.
 7. Malee

  Typ panodil

  Säg bara Paracetamol (alternativt "Pala"). Finns i mängd och de flesta kostar ca 1 baht styck om man köper dom på karta på 10 stycken på apotek eller köper dom på typ 7/11 som jimme säger för ett par baht mer.
 8. Mastercard: https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/index.html VISA: http://corporate.visa.com/pd/consumer_services/consumer_ex_rates.jsp
 9. 3% ras... ja Hemvändare är sig lik. Han om någon kan läsa statistik som dj-vulen läser bibeln
 10. Tragisk nog avled två personer 2009. Trots obuktioner både i Thailand och i de respektive hemländerna kunde inte dödsorsak fastställas. Nu har två personer återigen omkommit på Phi Phi. Samma symptom och återigen står vetenskapen villrådiga. De döda unga kvinnorna undergår nu nya undersökningar för att ev fastställa dödsorsak. Jag tycker personligen att detta är mycket otäckt. De två som avled 2009 kände inte varandra, hade inte varit på samma ställen. Hade inte ätit svampar enl överlevande, som i detta läge inte har anledning att ljuga, inte minst då även han blev sjuk, men överlevde. Ni som raljerar över eventuella svampintag - tänk igen - det kunde varit er dotter eller systerdotter.
 11. Malee

  Glad midsommar 2012!

  Glad midsommar hälsar vi från södra Phuket där solen skiner (onödigt) mycket!
 12. Tillbaka till ursprungstråden, håller HA på att etablera sig i Thailand? Svar JA - åtminstone på Phuket. Har från många håll hört om detta, dom hade bland annat en stor "Startfest för HA Phuket" i början på april i Patong. Flera berättar (thai och faranger) om att HA etablerar sig för att göra "business". Om någon annan än soppan tror att deras business kommer att vara att sälja reservdelar till HD, kan dom väl räcka upp handen. Min hand räcks inte upp och jag är inte alls glad åt informationen som flyter in om att dom redan är involverade i barverksamhet i Patong, Kata och Karon. Tillägg: inte bara danska "änglar" utan även svenska är här.
 13. Malee

  Färre svenskar som flyttar hit och bor här?

  Jag tror som du CT, att det är fler som flyttar tillbaka än flyttar hit nu. Tror mest det är en fråga om generationsskifte (+ den ekonomiska osäkerheten i Europa under ett par år). Många kom hit i slutet av 90-talet, början på 2000. Dessa har nu i många fall bildat familj och barnen närmar sig skolålder. Då vill man hem till den svenska skolan. Andra har uppnått en ålder då värmen börjar bli för mycket. Barnbarnen är för långt borta och man börjar bli krasslig och vill vara närmare hemmaplan av trygghesskäl. Detta är mina hemvändande bekantas anledningar. En ny generation börjar så smått komma, om ett par år kommer en ny inflyttningspeak. Allt går i vågor. Martin, jag tycker som du. En stor del av de som kommer hit och startar företag för en "starta om livet" borde satt sig ner och tänkt på varför dom inte lyckats med företagande hemma först. Dåligt organiserade strulputtar lyckas sällan bättre bara för att dom byter land
 14. Malee

  Hip hip hurraaa!

  Jag tackar, bockar och niger CT, tårtan är thaiskapelse, inga faranger ingblandade i baket. Den är jättegod, det är den enda typ av thai-tårta som jag gillar i landet. Dom är ju annars nästan löjligt söta! Vilka färgämnen som används har jag ingen aning om, inte bryr jag mig heller - har överlevt ett antal dylika tårtor
 15. Det står ingenting om dette på den siten som det blir henvist til. Och - ööööh? Det är även ofta svårt att få fram uttagsregler vad gäller svenska banker (och förmodligen norska men det vet jag inget om). Att tala med kunniga bankanställda är alltid bra om man undrar över bankfrågor. Om du undrar över regler vad gäller min bank "gula banken - Ayudhya Bank" ring 1572 (inom Thailand).
×