Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/05/2017 in all areas

 1. 1 point
  pelle77

  Gått i graven?

  Av samma anledning tröttnade jag med. Forumet var tidigare en trevlig social plats att hänga, men tröttsamt att diskussionerna alltid spårade ur till rena rasismtrådar.
 2. 1 point
  nyvaken

  Hormoner, viatminer och mineraler

  Knäppjök De matvaror vi tar med oss är till vänner på Samui
 3. 1 point
  AndersG

  Gått i graven?

  Det var anledningen till att jag kan slutade på forumet. Inlägg som på dom flesta forum lett till omedelbar avstängning ledde här inte till något. Martin verkar tro att det har med FB att göra men själv är jag rätt övertygad om att hade han sparkat ut ett halvdussin personer så hade han fortfarande haft ett populärt forum.
 4. 1 point
  olsson

  Gått i graven?

  Kanske, eller så tröttnade dom liksom jag på detta eviga tjat om Svensk invandringspolitik.
 5. 1 point
  nyvaken

  Fickpengar

  Är du/ni sådana som tillbringar hela dagen vid stranden, äter thaimat och i princip inte gör något kanske en femhundring/dag kan räcka. Utflykter, ca 300 kr/pers vattenskoter 400 kr för 25 minuter, frukt, öl, läsk, glass + farangmat för 4 pers varje dag då kan kostnaderna verkligen skena iväg Shopping kvällstid kan synas billigt men mängden kan bli desto större och är du/ni prismedvetna. Genomsnittliga kostnadsläget i Thailand är ungefär 1/2 av Sveriges, men nu är det semester och vi kan väl unna oss lite extra - känns tongångarna igen. Lite mellan tummen och pekfingret, värdera kronan = bahten i samma värde. Du handlar lite thaimat på stranden för 50 eller 60 baht eller kronor = överkomligt Piratkläder, jeans 600 baht - kronor = överkomligt. T skirt 120 baht eller kronor även det överkomligt. Betänk då vilka rövarpriser de tar för uthyrning av vattenskotrar eller utflykter. Du/ni kan hyra en moppe (liten mc) för 150 baht/dag och där åka 2 för att se er om. Förvissa er ALLTID om kostnaden (priset) vid någon förflyttning INNAN ni stiger ombord på en songtaew eller liknande, kan bli ett jäkla liv när man inte betalar mer än den inhemska befolkningen. Du/ni köper en stor öl i mataffären för 50 baht medan du kan ge 100 till 150 baht för en LITEN öl på en servering - där har du skillnaden på vad det kan kosta er. Samma med vatten, köp storpack att ha på rummet. Köp på er solkräm i Sverige - oftast dyrare i Thailand Se till att ni är FULLT försäkrade - hör med ert försäkringsbolag, inte sällan är folk dubbelförsäkrade eller HELT oförsäkrade - inte alls trevligt om olyckan skulle vara framme. För övrigt är det billigt i Thailand och Hua Hin men thai gör nästan alltid så gott de kan för att skörta upp turisterna. Du/ni ska PRUTA på ALLT utom matpriser på en restaurang Ta som regel att där du/ni kan se skymten av en miniräknare innebär det att priserna är förhandlingsbara Som ex. betänk detta, den tjej/kvinna som ger dig en massage på stranden kanske vill ha något mellan 300 till 500 baht för den massagen. Själv tjänar hon ca 300 baht för hela dagen oberoende på hur många massager hon ger. När någon thai, tjej eller kille gjort något verkligt extraordinärt för just er är det befogat med dricks - inte annars. Serveringspersonal har sin lön och dricks är redan inräknat i priset.
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×