Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack! Jo, nu är det är bara fyrtio dagar kvar. Vi skulle kunna flytta in redan detta månadsskifte, men vi vill nog att själva byggfirman har lämnat innan. Vi kommer anlita två-tre hantverkare även efter inflytten, men det kommer inte innebära några egentliga problem.
 4. Annelie S

  Jag och frugan bygger hus

  Va fint det blir! Snart dax för inflytt då.
 5. Yesterday
 6. Att Frölunda är i final och vann första matchen.
 7. Captain Thailand

  Thailand i juni och juli med familjen

  Yes. Jag bara inflikar att regnperioden på Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao normalt har sin start i september (ibland i oktober) och pågår i 4-5 månader.
 8. Phatthalung

  Thailand i juni och juli med familjen

  Åker man till Thailand under regnperioden, så är Koh Samuie ett bra tips. Stora chanser till bra väder. Finns även ett annat problem under denna tid! Oftast röd flagg på stränderna p.g.a stora vågor och kraftiga undervattensströmmar. Många som drunknar. Ryssarna verkar ligga i topp!
 9. Phatthalung

  Förseningar med Thaiair

  Tog tolv timmar för oss med 960. Efter problemen i Indien och Pakistan går rutten längre söderut från dessa länder. Därav nån timme extra
 10. Last week
 11. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Nu har köken börjat byggas. Ett ljusare och ett mörkare kök blir det. Naturligtvis är skåpluckorna inte blåa, utan det är en skyddsfolie.
 12. M_Olsson

  Thailand i juni och juli med familjen

  Kan rekommendera Hard Rock Hotel i Pattaya. Har varit där med familjen 4 ggr, blir 4 nya nätter i mitten av juni. Våra barn har alltid ansett det vara det bästa hotellet, passar alla åldrar.
 13. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Ja verkligen! Den första juni flyttar vi in. Det är så gott som spikat nu. Med viss reservation för eventualiteter bortom vår kontroll.
 14. Earlier
 15. bjli43

  Förseningar med Thaiair

  Någon som vet varför Thai air TG960 från Bangkok landar så sent på Arlanda senaste tiden? Ska ju landa vid 7 enl tidtabell. Jag väntar hem min thaliändska fru den 18:e april, och har bokat taxi via taxijakt.se och är lite orolig att dom inte väntar.
 16. Hej Skall starta vår resa 22 juni i BKK, men vart skall vi åka för att uppleva solen och härliga stränder - gärna i en mer lyxig bungalow. Har redan besökt Koh samu, Ko Phanag och KoTao. Vill uppleva ngt annat. Var tror ni om; BKK till Ko samet Ko samet till Rayong Pattaya till Chiang Mai Har ni andra tips eller kan rekommendera bra hotell med wifi, frukost och ev en pool? Tack på förhand
 17. MR.Big

  Jag och frugan bygger hus

  Alltid svårt att få tag i bra hantverkare till Rätt pris !! Men kul att se det är på målrakan!!!
 18. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Vi är på jakt efter en snickare som kan spika upp våra golv- och taklister. Det bästa priset vi fått hittills är 15.000 baht exklusive material. Vi bestämde oss slutligen för trälister som vi köper och lackar själva. Det kommer att krävas att hantverkaren har en spikpistol avsedd för betong (tex gasdriven) för att få dessa på plats. Det verkar så gott som omöjligt att hitta någon som fixar motsvarande jobb för en fastställd timlön (även en relativt hög sådan), utan man får ett fast pris för hela arbetet, efter att de har inspekterat alla rum. Föga förvånande egentligen.
 19. wohlgart

  Orestone Group

  Nu har jag väntat länge på att jag skall höra något från Polisen. Men icke, inte ett ord. Jag har inte gjort något fel, kan det vara det det beror på?
 20. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Nu är balkongerna så gott som klara efter att lamporna har kommit upp. Lite städning och putsande återstår bara.
 21. Captain Thailand

  Sverige Familj Visum

  Jag är osäker om man tillåts länka till andra forum, men jag chansar: Jag tror du har betydligt större chans att få hjälp på Maipenrai (punkt) se, då det har många medlemmar som är gifta med thai (och är boende i Sverige), medan detta forum nog främst attraherar turister och behandlar turistrelaterade frågor. Lycka till!
 22. Hej, Jag och min flickvän är tillsammans för mer än fem år nu, jag har även har bott och jobbat i Thailand nästan 12månader (inom IT). Nu har vi bestämt oss att bo i Sverige. Vi har läst Migrationsverket website och lämnar in våran ansökan snart. Men där finns en grej som vi undrar om. När man gör en ansökan, så tar det upp till ett år att få svar. Men istället att vänta, kan min sambo ansöka om turist visum för tre månader trots att vi ansökte familjvisum? Alla hjälp ska uppskattas Med vänlig hälsning
 23. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  I går köpte vi en diskbänk i granit.
 24. Äntligen helg och solen lyser!!!!
 25. Vill ha förslag på hyra hus eller bungalows i mae Phim för 2 pensionärer 2-3 månader 2020 jan, feb, mars.
 26. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Köken är halvvägs klara nu. De ser bra ut tycker jag. Jag har varit usel på att fota den senaste tiden, men så här kommer merparten av innerväggarna se ut, innan vi behandlar dem med vax och adderar tak- och golvlister.
 27. Att Sveriges framgångsrikaste hockeyklubba nådde semifinalen och slog ut lapparna igår.
 28. Captain Thailand

  Jag och frugan bygger hus

  Tack! Jo jag tror verkligen det med. Inte minst när vi rensat upp och börjat få till en uteplats och begynnande trädgård. Självklart finns det ett par saker som jag nog hade gjort annorlunda om jag hade vetat det jag vet nu då, men på det stora hela är jag faktiskt toppennöjd. I dag börjar en kille montera de två IKEA-köken. Själv skall jag fortsätta slipa lite väggar, men bara en timme eller så...
 29. Phatthalung

  Jag och frugan bygger hus

  Det där blir ju riktigt bra. Där kommer ni trivas
 1. Load more activity
 • Newsletter

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Sign Up
×