Gå till innehåll

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Ullis

Väder Koh Samui?

Rekommendera Poster

Hej!

Någon som vet vad det är för väder på Koh Samui nu, och vad det kommer att bli ett tag framöver? Kollar in webkameran på Chaweng och Lamai Beach lite då och då, ser oftast ut att vara mulet? ???

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Sedan en tid tillbaka har det varit växlande molnighet (70% sol och 30% molningt). MEN med den sol vi har här får du nog vad du tål och lite till  :P

Annars - lite info om vädret på Koh Samui.

Bästa besökstiden är december - Augusti.

Den verkliga högsäsongen räknas mellan 15.e dec t.o.m. 15.e April.

Från Juni till mitten av september räknas numera faktiskt som ett slags "halvhögsäsong" på Koh Samui med lite förhöjda priser. Dock är de mestadels sydeuropeer som upptäkt denna gynnsamma period, medan vi nordbor lever kvar i tron att Thailand inte bör besökas under sommarmånaderna. En inställning som DEFINITIVT INTE borde inkludera Koh Samui, då sommarmonsunen är västlig, vilken då i huvudsak drabbar Phuket och Krabi. Regnsäsongen på Samui börjar i slutet av september och pågår fram till slutet av Novemer. Med regnsäsong menas: dagliga häftiga skurar som varar mellan 30 - 60 minuter, däremellan är det långa perioder med uppehåll och växlande molnighet. Ihållande regn under flera dagar förekommer dock, om än i mer sällsynta fall.Ön drabbas dock sällan av dramatiska översvämningar, även om sådana förekommer (såsom år 2005 och 2007).

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.

Logga in nu

×