Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Flamman

Nok Travel och Davan Travel i Chiang Mai - dating scam

Recommended Posts

Har någon haft kontakt med dessa resebyråer som är lokaliserade i ChiangMai? Enligt deras hemsidor

http://noktravel.xara.hosting/index_7.htm

http://davantravel.magix.net/index_7.htm

så ska de bedriva biljettförsäljning och olika utflykter. Detta är inte korrekt. Jämför dessa websidor, de är i princip likadana och lockar med svenska guider. Dock skiljer sig namnen åt under fotona på tjejerna som kallas guider, ett första tecken på att något inte stämmer. Söker man efter dessa resebyråer på andra reseguidesiter, hittar men dem definitivt inte.

Hur kom jag då i kontakt med i mitt fall Nok Travel? Jo, som garant och "bevis" på att tjejen jag hade kontakt med arbetar där och hennes historia således är "sann".

Det handlar såklart om en dum svensk kärlekskrank herre (undertecknad) som blev kontaktad på AsianDating av en förslagen dam. Hennes historia är att hon är en återvandrad thaidotter, hennes mamma är gift med svensk man, dottern blev adopterad och växte upp i Sverige. Efter ett trassligt förhållande i Sverige flyttade hon tillbaks till Thailand och började arbeta som guide. Nu vill hon hem till trygga Sverige igen, med hjälp av en svensk man. Hon talar skånska, skriver på svenska och skickar rikligt med foton från Chiang Mai. Bland annat ett svenskt pass som ska föreställa henne med hennes svenska namn Linda Andersson, giltigt till sista mars 2020. Men hon klarar inte av att betala blijetten själv, utan behöver hjälp med i runda slängar 10 000kr. Här ställer Nok Travel upp och bokar biljett, skickar en bild på bokad biljett med korrekta datum och ett biljettnummer. De ringer t o m upp mig och konfirmerar att damen begärt ledigt från sitt jobb och beräknar vara borta under sex månader. Pengar för biljetten ska betalas in på ett bankkonto tillhörande chefen för Nok Travel.

Jag kollar upp biljetten, finns ingen sådan bokning hos Thai Airways. Kollar hennes passnummer hos passpolisen, felaktigt nummer. Försöker hitta Nok Travel på weeben, hittar Davan Travel med nästan identisk info, dock med olika foton med olika namn.

Nu kan jag inte garantera att det verkligen är på detta viset, då jag dragit öronen åt mig och därmed inte gått helt i fällan. Eller så har jag missat chansen till en underbar kvinna pga överdriven misstänksamhet. Vad tror ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jepp, jeg har akkurat vert utsatt for dem, men takket være at jeg googla litt så fikk jeg bekrefta denne svindelen. bla her på Forumet.

Idioten har fått en skarp mail fra meg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×