Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM

Recommended Posts

Det blev som sagt en kombinationsresa denna sommar, Thailand & Vietnam. Mest fokus på Vietnam eftersom det var första gången dit. Eftersom vi vanligtvis vill vara borta ca 3 veckor valda vi som sagt att kombinera Vietnam med några inledande dagar i Thailand för att slippa söka & betala för visum till Vietnam, som svensk (och många andra EU-medborgare) för man 15 dagars gratis visum vid ankomst. 

Reste ut på fredag em med Emirates för att slutligen landa i Bangkok strax efter lunch på lördagen. Relativt snabbt förbi immigration för att sedan åka med förbokad bil till Hard Rock Hotel i Pattaya. Kul att återse all trevlig personal som omgående kände igen och snabbt kommenterade att vara ungdomar till barn hade vuxit till sig rejält under 3 år frånvaro. Dottern numera 12 år är typ 170 cm lång och sonen nyligen fyllda 17 har blivit ett vältrimmat muskelpaket. Dock så märkte man ganska snart att det var lite besökare i Pattaya, väldigt lite folk vid poolen och restauranger som normalt brukar vara välbesökta hade många lediga bord. Vi stannade i alla fall till onsdag eftermiddag innan vi bytte till ett enklare hotell i närheten av flygplatsen i Bangkok. The Cottage ca 20 min resa från Suvarnabhumi, åt på ett enkelt ställe precis intill hotellet, Övriga familjen är ALLTID skeptiska till enklare ställen, men som vanligt så klagade ingen efteråt. Enklast är oftast bäst. 

Flyget mot Da Nang på förmiddagen tog ca 90 min och immigration klarades av relativt snabbt och enkelt, växlade in kvarvarande bath till Dong och började leta upp en taxi. Kom fram en kille med Grab app (fake troligtvis) och visade att han kunde erbjuda resa till vårat hotell för 500 000 Dong (250:-) avböjde bestämt och gick mot vanliga taxikön och fick hjälp att få fram en taxi. Även här ville de först erbjuda att fast pris för 9 USD, tackade nej och förklarade att vi föredrar taxameter. Väl framme vid hotellet, ca 5 km så visade taxametern 80 000 Dong, typ 35:-. 

Stannade 3 nätter i Da Nang och besökte både stranden och tog en tågresa till Hue och taxi tillbaka. För 2 st solstollar med tillhörande parasoll betalde vi 80 000 Dong, en 33 cl öl kostade 25 000 Dong (10:-). 

 

Fortsätt följer

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kul med reseskildringar ser fram emot mer!Och vad som är bäst Thailand /Vietnam??

Har varit i Thailand och tycker om det, men funderat på att testa nytt då bathen  blivit dyr.

Och gärna vill bo bra och äta och dricka gott,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har varit i Vietnam i 10 veckor, kom till Bangkok nu 19/7, och det är stor skillnad i priser. Har hyrt lägenheter via Airbnb i Ho Chi Min City. Nha Trang och Da Nang, fungerat över förväntan. Jag gillade Nha Trang, bodde lite norr om Centrum, så lungt och fint, 400 meter från Sydkinesiska sjön, men det väljer man ju som man vill. Bra middag med "Seafood" Räkor, bläckfisk, grönsaker, och  Fried rice, samt 64 cl San Miguel, flaska 215 000 Dong eller 88 SEK. En Lägenhet får man för 4000 SEK + el/ månad, ännu lägre vid längre hyra, men då skall man inte gå på Airbnb. Inte lika enkelt med kontakt och lokalbefolkningen, som Thailand. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsättning. 

Efter 3 dagar i Da Nang tog vi en förbeställd taxi till Hoi An, en knapp timme resa söderut för lite drygt 100:-. Hoi An är en äldre mysig/historisk stad som ligger vid mynningen av en flod , finns också en massa skräddare i stan. Antalet turister i Hoi An har formligen exploderat de senaste 15 åren och det finns massor med nybyggda hotell att välja bland. De centrala delarna/epicentrum av Hoi An är väl lite större som Gamla Stan i Sthlm, dvs det är möjligt att ta sig runt till fots från ena änden till den andra på 25 min i långsamt temp. Staden är väldigt mysig på kvällarna när det de tänder upp en massa lanternor runt om i staden eller i gränderna. 

Stränderna ligger några kilometer utanför centrum, en taxi/Grab dit kostar 25-35 kronor, många hotell har shuttle bus på bestämda tider. Vi besökte enbart stranden An Bang där hotellet hade solstolar vid en strandrestaurang som servade flera hotell med solstolar. Väldigt humana priser på mat och dricka, hamburgertallrik ca 40 kr och en stor öl (45 cl) 10:-. En 3-minuters parasailing för 2 pers kostade 800 000 Dong = 320 :-. Vi stannade totalt 5 nätter i Hoi An men hade kunnat stanna ett par dagar till, ett ställe vi säkerligen kommer att återvända till. Vill ni läsa lite så läs på länk nedan lite kort om Hoi An. 

http://www.resfeber.se/blogg/2017/10/se-och-gora-i-hoi-an/

På fredagen blev det flyg från Da Nang till Nha Trang på eftermiddagen, vi hade i vår planering tänkt ta den sträckan på natten men valde flyg istället. En dryg timme försenad avgång och sedan en knapp timmes taxiresa till vårat hotell, förbeställd för 270 000 Dong. Nha Trang är mera en typisk turistort, många stora hotell som ligger vid stranden, dock så går det en gata mellan hotell och strand så inget hotell ligger direkt på stranden i de centrala delarna. Massor med ryssar och kineser varav kineserna som befann sig på samma våningsplan på vårat hotell som vanligt saknade all form av hyfs. Stranden är väl helt OK men inte alls lika trevlig som den vi besökte utanför Hoi An. 

Gjorde i alla fall en dyktur med 2 st dyk vid Mun Island utanför Nha Trang, Väldigt bra dyk faktiskt, hade inte alls stora förväntningar på dykningen i Vietnam men helt klart över förväntan. 1 400 000 Dong per person för 2 st dyk, jag och sonen hade en egen diver master med oss som även tog bilder med bra kamera, bilderna fick vi sedan delade till oss utan kostnad. 

Stannade 4 nätter i Nha Trang innan vi tog en 8 timmars tågresa mot Saigon. 

Fortsättning följer

 

 

 

 

Edited by M_Olsson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×