Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Sign in to follow this  
Cornelia_nk

thailand i juni

Recommended Posts

Vi är två vuxna med två barn som åker till Thailand i 4 veckor, vi landar i Bangkok. frågan är vilka ställen vi ska besöka för bäst väder och lämpligast för barn på 8 år. Önskar även tips på prisvärda boenden där vi inte behöver dela rum samt utflykter som lämpar sig för barn som waterpark, vattenfall, parker mm. tacksam för alla tips

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om det regnar i Thailand så brukar det regna typ 1 timma intensivet sedan är det över lika fort så du behöver inte vara orolig :) för att det ska regna :) Ja har du barn så håller jag nog med att Phuket är en bra plats för en familj med barn.

Edited by dreamboy3394

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har varit runt Phuket i juni vid 2 tillfällen i juni och har haft helt OK väder både 2012  & 2015. En del bilder finns i annan tråd från resan 2015.

En del mulna timmar under vissa dagar och kanske någon kort regnskur. Bäst väder hade vi runt Rawai. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har varit till Koh Samui och Koh Tao 3 ggr på sommaren och har haft bra väder. Har blivit våra favoritställen i Thailand i kombination med Bangkok.

Inrikesflyg är att rekommendera. Lite dyrare blir det men värt de pengarna tycker jag.

På Koh Tao är det bra snorkling direkt från stränderna och på Samui finns mycket annat att göra och lite större städer.

Mitt tips blir 5 nätter på Koh Tao. Bäst att bo där tycker jag är på norra Mae Haad-stranden, tex Jungle club som är bra och har en fin strandbit, och göra dagsutflykter till Jansom bay (gångavstånd från Sensi Paradise) och Mango bay m fl. för bra snorkling. Något besök till byn Sairee (också gångavstånd) för att äta bästa Pad thaien ever på Fizz vid stranden, och lite variation.

Och sen då Samui. Eftersom ni ska vara borta lite längre tid kan ni ju dela upp tiden där på 2 olika ställen, t ex Chaweng och Lamai, då Chaweng är lite större och Lamai lite mindre.

Sist Bangkok. Där kan ni stanna 4 nätter kanske ifall ni vill. Ju längre tid där, desto mindre stressigt blir det. Boende kan jag rekommendera i Rhambuttriområdet som är mysigt och ligger vid floden. Då kan man lätt ta en taxibåt och förflytta sig smidigt. 

Edited by vicky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag tycker också Koh Samui, Phangan och den sidan. Där är vädret bra i juni.

Senast vi var där var barnen 7 och 4. Vi gjorde inte så mycket utflykter men i Chaweng på Samui finns hur många som helst som säljer olika utflykter och aktiviteter. En grej vi gjorde var att åka fyrhjuling. Det älskade grabbarna och det var en välordnad, säker tur.

Vi bodde på Chaweng Beach Garden hotell och var jättenöjda. Där finns många olika rum att välja mellan. Läget är perfekt precis vid stranden och ändå mitt i stan! Bra frukost, restaurang och pool. Prisvärt också.

Om ni ska stanna i Bangkok också rekommenderar jag att ta ett hotell med ett bra poolområde, det är härligt efter en dag på stan. I Bangkok finns hur mycket som helst att göra med barn, beror lite på vad barnet gillar! Vi ska tillbaka nu i maj/juni och stanna tio dagar. 

 

Lycka till med planerandet och resan!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×