Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
yeshyeahmalin

Baht-bussen Hua Hin

Recommended Posts

Hej!

Vi startar vår tredje Thailandsresa med 8 dagar i Hua hin, nytt ställe för oss!

Vi reser med två barn (6 & 10 år) och har försökt läsa på om Hua hin här på forumet. Ser att många tipsar om bahtbussen - någon som kan förklara hur det går till? Finns det hållplatser lite vartstans? Avgångstider? 

Vore tacksam för hjälp då vi säkerligen kommer vilja åka runt och se olika delar v staden. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

När det gäller bahtbuss(ar) i Hua Hin så finns flera alternativ, och de traditionella har alltid haft en tur som har en "centralstation" vid 7 eleven i korsningen nattmarknadsgaran-Sa Song Rd.

Avgångar dels söderut mot Kao Takiap eller norrut mot flygplatsen varje 10-15 minut och taxan är 10 baht pp fram till 19, mellan 19-21 15 baht pp.

Stannar överallt där man vinkar in dom, finns även flera aktörer nu med vita o orange bilar som går lite andra vägar.

Bara hoppa på, det värsta som kan hända är att man åkt åt fel håll, och att man för hosta upp 10 baht för att åka tillbaka.

Hua Hin är en ganska stor stad, bahtbussen till Takiap och ner på beachen som startar 1 km söder om berget söderut är bästa stranden, ca 18 km lång och som bäst vid Suan Son.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Du kan kliva av Songtaew där den har sin slutstation, svårt första gången att sen veta hur man går sedan.

Det bor så många skandinaver där, och även thai förstår om ni frågar hur mangår för att komma till Suan Son, fråga på bahtbussen. Alternativet är att ta en taxi, ca 300 baht direkt dit. Se hur området ser ut på Google eahrt, man kan utan problem gå från Takiap till centrum.

Suan Son ska ni definitivt besöka, allt annat ger sej om ni bara frågar alla vithyade ni kommer att träffa på bahtbussarna...,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så här ser bathbussarna ut.

Detta är vid slutstationen vid Kao Takiab. Om ni går till höger (där mopparna åker) så går ni över en liten bro och passerar hotell Napalai på höger sida, efter det kan ni gå till vänster vid valfri korsning och ni kommer ner till Suan Son stranden.

Går ni till vänster om busshållplatsen så kommer ni till slutet av Hua Hin beach. Där ligger en liten taverna och sen börjar massor av trappor upp till Wat Takiab (väl värt ett besök) massor av apor, schysst utsikt och många små tempel. Några trappsteg upp från stranden / tavernan finns den stående guld Buddan, ni lär inte missa den :) 

Det går inte att gå runt "apberget"( kao Takiab) utan man måste gå uppför berget för att sen gå ner på andra sidan till den andra stranden eller som jag skrev alt 1.

Första gången man åker bath bussen kanske det är lättast att börja vid en slutstation och sen bara ringa på klockan när man börjar känna igen sig i stan, man kliver av och går fram till chauffören och sträcker fram sina pengar ( man får växel tillbaka om man inte har jämna pengar)

Stora avstigningsstationer brukar vara Market Village och korsningen vid lilla nattmarknadsgatan och nattmarknadsgatan.

Ut och åk, inte värre än att man får ta en tuk tuk tillbaks ifall man hamnar fel :) 

2017-05-20.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej igen alla tipsare!

Ni som varit i hua hin tidigare - Vad tycker ni att vi ska satsa på att se/utforska när vi är där?

Vi har med oss två barn i åldern 6 & 9 år.

Vi har fått tips om Suan son stranden - jättebra! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det finns flera badland om ni inte tycker att barnen är för små för detta. En tur till vingården kanske kan vara kul eftersom de även har ett par elefanter där. Apberget förstås som ligger vid Takiap (ändhållplatsen söderut med grön bahtbuss).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Badlandet uppe på Black Mountain, och hela området är väl värt ett besök. Gratis shuttlebuss går vissa tider utanför klocktornet, minns inte tider. Men taxi lär vara liten kostnad när man väl tagit sej hit.....

Mangroveskogen utanför Pranburi, och en tur i nationalparken Sam Roi Yod, allt bara några mil söder om Hua Hin, marknadsmat på plattan soi 88 där ni äter med alla som verkligen vill ha valuta för pengarna, verkligen inget negativt om maten och drickat som är super och i stort sett gratis.

Tisdagsmarknaden på "fel sida järnvägen" ligger en bit norr om den riktiga nattmarknadsgatan sen du passerat järnvägen, bara tisdagar och köpte där i år mitt behov av T-shirt, 10 st Nike 600 baht totalt. Jättemkt folk, mest thai. 

Thaigrill en bit ovanför detta, hämta mat o grilla vid en kolgrill du har mitt i bordet du sitter vi på trottoaren, hur mkt mat som helst, allt gott om du lagar till det bra.

Ja det är en del, finns mkt mer och ni upptäcker säkert annat som ni gillar om ni ser er om........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×