Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Sign in to follow this  
Leijona

Kallare i Thailand?

Recommended Posts

Har nu senaste 2 åren bakåt åkt till Thailand under December och Januari :-\. Har rört mig omkring Phuket o Krabi området. Tycker att det har vart kallare än det man har vart van med.Jag pratar om den där underbara hettan som man ska uppleva i Thailand. Speciellt på kvällarna har det vart kyligt när man kör vespa osv. Har inte behövt använda mig av långärmat tidigare resor ner men nu senaste 2 resor ner så har tröjan åkt fram vissa kvällar. Min bror kom hem från Koh chang och berätta att även där kändes det kallt på kvällarna.

Denna gång flytta vi fram resan till Mars istället för att ha större chans för riktigt thaivärme :cool

Pratade med ett par Thaivänner på plats och dessa tyckte att det enbart va behagligt att det var kyligare men att dom upplevt samma sak att den riktiga värmen har skjutits upp med en månad eller 2.

Hur upplever ni det?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är väl precis som här hemma att det varierar mellan åren. Just nu har vi t.ex. ingen vinter i de mellersta delarna av Sverige - som vi brukar ha vid den här tiden på året. Men man kan nog vara ganska så säker på att man får uppleva en vinter igen (om man lever vill säga).

Förra vintern tillbringade jag på Thailands östkust söder om Hua Hin. Jag upplevde att det var rätt kyligt, blåsigt och regnigt i december och i början av januari. Men det brukar det ju vara så inget konstigt med det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är den kalla årstiden nu så visst är det lite svalare när man åker motorcykel hem på kvällen.

På morgonen är det svalare i övriga huset än vad det är i sovrummet där ACn går på 28°C.

Tycker det var kallare förra året och året innan här i Jomtien Beach.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håller med tidigare inlägg. Det var kallare förra året än vad det är i år. Förra året var det så svalt i vattnet på Ko Samet i januari så jag badade inte. Låg väl runt 26-27 i vattentemp. Jag vill ha 29-30. Hittills i år har det varit perfekt väder. Har inte behövt köra AC ännu, räcker med fläkten. Billig strömräkning🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har varit på Koh Lanta under 3 veckor och har haft superväder runt 32 grader :cool. Absolut bästa vädret och då har Vi varit i Thailand de senaste 8 vintrarna, dock de 3 första i mars och resterande dec/Jan. Förra året regnade det varje em under de två första veckorna - detta året har det regnat hela 10 min under en em första veckan.

Klarblå himmel och en skön fläktande vind. Tror bara att Vi hade tuuuur detta året ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Påverkan av El Nino, nu spånar jag troligtvis inte så lite men räkna med en riktigt varm försommar, i alla fall på Samui.

Annars är det många gånger luftfuktigheten som avgör om det känns varmt eller inte. Hög luftfuktighet = känns varmare än vad det är.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×