Jump to content

Välkommen till Forum om Thailand!

Inte medlem än? Registrera dig nu direkt!

BLI MEDLEM
Sign in to follow this  
M_Olsson

Pattaya – Khao Lak – Rawai – Bangkok 12 Juni – 30 Juni

Recommended Posts

Och så var ytterligare en semester i Thailand avklarad. Har varit hemma ett par dagar och åter i  arbete igen.  Thailand funkar ju bra även under den svenska sommaren.  Fick tidigare i år tag på billiga biljetter till Bangkok med Qatar, knappt  14 000:- för hela familjen (2 vuxna och 2 barn, 8 & 12). Flög från Arlanda på torsdagen 11 Juni  vid 22:25 och hade ett stopp på knappt 3 timmar i Doha, landade sedan i BKK vid 19-tiden på fredagen. Väl där så gick allt smidigt, väldigt lite folk vid den tidpunkten på dagen för passage genom immigration. Fick ut väskorna i stort sett direkt efter att ha passerat immigration. När vi sedan skulle hoppa in i den förbokade taxin upptäckte vi dock att vi saknade ett handbagage. Fick ta kontakt med turist polisen och förklara för dem att vi antagligen glömt kvar väskan vi antingen immigration eller vid bagagebandet.

En polis åkte iväg på sin Segway och kom tillbaka en stund senare med den saknade väskan, den stod visst vid bagagebandet.

På önskemål från barnen så hade vi bokat in 5 nätter på Hard Rock i Pattaya, vi tyckte alla det var ett toppenhotell under höstresan 2014. Eftersom vi blev något försenade pga väskincidenten blev det en resa i hög fart med taxin. Chauffören hade visst en annan resa inplanerad senare på kvällen, hursomhelst så var trafiken lugn och vi kom till Hard Rock vid 21:30, resan tog bara drygt en timme. 1600 bath för resa i SUV. http://www.thaitaxis.com/index-3.html

Dagarna i Pattaya spenderas vid poolen, barnen träffade jämnåriga från Australien och Thailand som de hade kul med. Likt förra gången så var det mycket olika aktiviteter i poolen såsom basket, vattenpolo och volleyboll. Fanns även en hel del andra tävlingar med frisbee och boule. Personalen på detta hotell och framförallt killarna som jobbar vid poolen är verkligen toppen.  Kommer säkerligen besöka Hard Rock vid nästa resa också, det har helt klart blivit vårt favorithotell. http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293919-d302348-Reviews-Hard_Rock_Hotel_Pattaya-Pattaya_Chonburi_Province.html

På kvällen så gick vi varje gång till Leng Kee, bra restaurang med stort urval och mkt bra priser.  http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g293919-d3683136-Reviews-Leng_Kee-Pattaya_Chonburi_Province.html

Längre på gatan så gick vi till samma massageställe som året innan, Lotus Massage. Bra ställe med bra personal, massagen kostar endast 100 bath.

Efter 5 dagar i Pattaya så flög vi med NokAir till Phuket för att sedan ta oss mot Khao Lak och The Sands samma hotell som vi bodde på hösten 2013. Taxi från Phuket Airport till Khao Lak  kostar 1300 bath med Boss. Dock så hade vi oturen att få ett rum som luktade mögel, fick be om att få se på ett par andra rum. Även första rummet vi fick kolla på luktade mögel, nästa rum var dock OK. Dock inte speciellt kul att behöva uppleva rum som luktar mögel, och detta i ett relativt nytt hotell. Hotellet i sig är annars mkt bra med stora pooler och bra gym och en frukost som inte saknar mycket. Hyfsat mkt med folk på hotellet, dock så var det mest barnfamiljer med yngre barn typ 3-7 år och främst från Australien.  Gillar man drinkar så fanns det att köpa för 110 bath under Happy Hour vid poolen.  http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297914-d3239789-Reviews-The_Sands_Khao_Lak_by_Katathani-Khao_Lak_Phang_Nga_Province.html  Stannade 6 nätter i Khao Lak.

Khao Lak som sådant var ganska så lugnt vid denna tidpunkt på året, många butiker och restauranger var stängda. Hittade dock bra ställen att äta på utan problem, fanns ett mindre ställe i närheten av hotellet som heter Ddee som vi åt på vid ett par tillfällen.

Efter några lugna dagar så bokade vi en dagsutflykt som innefattade lite aktiveter i Phang Nga i form av besök vid ett vattenfall, tubing (badring nerför en mindre fors), rafting i gummibåt och 200 meters åktur i zipline. Höjdpunkten var framförallt raftingen i forsen. Barnen var först lite skeptiska men ganska så snart upptäckte de att detta var riktigt kul. Fullt krig med andra båtar nedför forsen, riktigt roligt. Rekommenderas verkligen att prova på detta, det var mycket folk som kom från Phuket så det är inget problem att genomföra denna typ av aktivitet om man är på Phuket. Såg väl ut ungefär som i detta klipp

. En riktig lunch på restaurang ingick i priset på denna utflykt, hela utflykten kostade 4200 bath för hela familjen och bokades via en mindre resebyrå i Khao Lak.

Nästa anhalt på resan var Rawai på södra delen av Phuket. Bodde på Rawai Palm Beach Resort http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g297934-d2142717-Reviews-Rawai_Palm_Beach_Resort-Rawai_Phuket_Town_Phuket.html . Hotellet har en stor pool som ungarna verkligen gillade, frukosten nådde inte riktigt upp till samma nivå som övriga hotell på denna resa. Detta hotell är dock lite enklare än övriga, men fortfarande mycket bra.

Rawai Beach är ett väldigt lugnt område med mkt seafood resturanger (om man gillar seafood).  Stranden i Rawai är inte strand som man badar vid. Hotellet erbjuder dock gratis tuk-tuk till stränderna Yanui och Nai Harn som ligger ett par minuters resa bort. Vi testade bägge stränderna och tycker väl att Nai Harn var den klart bästa av dessa två. I samband med att vi var vid Yanui tog vi en promenad till Promthep Cape och tittade på utsikten. På bägge stränder gick det relativt höga vågor 1-2 meter höga stundtals. Lagom stora att kunna â€surfa†på med badringen. Hotellet hade även kvällsturer till Kata två gånger i veckan, så vi passade på att åka till Kata som vi bodde vid sommaren 2012. Hade faktiskt hänt en hel del längs den stora gatan som går mellan Karon och Kata, det mesta var dock sig likt.

Hittade en bra restaurang som vi åt vid under 3 av kvällarna i Rawai. Riktigt god kyckling med cashewnötter hade de. http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1215781-d3379572-Reviews-Mama_Klong_Seafood_Restaurant-Phuket_Town_Phuket.html

Mindre kul var det när vi åt pizza på Au Four Et Au Moulini närheten av hotellet. http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g297934-d8035835-Reviews-Au_Four_Et_Au_Moulin-Rawai_Phuket_Town_Phuket.html

Tonfisken som vi fick på två av pizzorna visade sig vara dålig och vi upplevde obehag i kroppen efter att ha ätit av den. Övriga pizzor var bra och i övrigt har vi inget att klaga på, de klart största och godaste pizzorna annars vi ätit i Thailand. Personalen upptäckte själva att det var tonfisken som var dålig beklagade så mycket och givetvis behövde vi inte betala för de två pizzorna med tonfisk. Ägaren till restaurangen kom och dit och beklagade det inträffade. 

Googlade lite på tänkbara orsaker och kom fram till att det borde vara hitaminförgiftning. http://www.dagensmedicin.se/artiklar/2011/10/20/tonfisk-orsakade-akut-histaminforgiftning/

Efter 6 dagar i Rawai så var det dags att avrunda årets semester med det obligatoriska stoppet i Bangkok. Bokade transport till flygplatsen i förväg genom http://www.thaihappytourandtravel.com/phuket/taxi-airport-transfer.html , kostade 900 bath för en familjebil vid vårat tillfälle.

Blev bara 1 dag i Bangkok denna gång. Hann i vart fall med att ta en tur med klongbåten från Pratuman Pier till Bo Bae, alltid kul att åka lite båt längs klongerna. Trafiken flyter (i dubbel bemärkelse) lite bättre än vad det gör om man tar taxi. 

Bodde som vanligt på Berkeley Hotel i Pratunam och hade rummet kvar till 18.00 för att kunna shoppa in i det sista och avsluta med en dusch innan avfärd mot flygplatsen.  http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293916-d4340225-Reviews-The_Berkeley_Hotel_Pratunam-Bangkok.html

Blev dock ett mindre stresspåslag eftersom det tog ett tag att få  tag i en stor taxi och sedan ta sig fram genom köerna ut mot flygplatsen. Anlände 80 minuter innan avgång så det fanns lite marginal kvar. Flyget till Doha genomfördes i en Airbus 380, mkt fräsch och med bra benutrymme för egen del. Hade lyckats boka ett säte utan någon stol framför. Sedan ett kort stopp på 2 timmar i Doha innan flyget hem till Sverige.

Hela resan var lyckad och Thailand i lågsäsong kan verkligen vara bra. Ofta reducerade priser på mat och utflykter och hotell har generellt lägre priser. Vädret var till största delen bra, var bara en förmiddag i Khao Lak som regnade bort. Bäst väder var det nog under tidpunkten vi var i Rawai.

Nu är det bara att sätta i gång och planera för nästa resa. Lutar nog mot att försöka få till en resa till Koh Phangan.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kul att ni haft det bra!!!Funderar själv på en sommar resa till Thailand  2016.Det känns som att det kan funka med sol och värme är ju lite sådär med det här.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trevlig reseberättelse! Vi gillade också Hard rock hotel i Pattaya. Skulle definitvt bo där igen. Rawai är min "hemby". Hänger där flera månader per år. Har också bott på Berkeley i Bangkok. Jättetrevligt och bra läge!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bra skriven reseberättelse med mycket information. Gillar att du länkar till ställen du besökt.

Tack! Tycker själv om att kunna hitta information om resmål/aktiviteter i förväg så då är det bra om det finns länkar till websidor eller TA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi bodde också på The Sands när vi var där på lågsäsong för några år sedan. Gillar normalt inte sånna stora hotellkomplex, men då Khao Lak är väldigt stilla den perioden av året så var det perfekt, då de faktiskt hade en del beläggning och aktiviteter när mycket annat var stängt.

Var också perfekt för oss som barnfamilj då de hade stort och fräscht lekrum, biljardbord, etc för perioder med regn, som kom lite då och då.

Priset under lågsäsong var också väldigt fördelaktigt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×